Exalted

Abydosqueen058

"Je komt langzaam bij in een grote zaal in een tempel." Het klink als de meest standaard opening van een nieuw rollenspel. En dat zou het ook zijn als onze Storyteller – degeen die het spel leidt en het verhaal maakt – niet eerst twee avonden had besteed aan een inleidend verhaal. We gingen Exalted spelen, een White Wolf fantasy rollenspel, en de storyteller begint met het uitdelen van Call of Cthulhu character sheets.
Hee maar we gingen toch Exalted spelen? "Nee, vul dit eens in, maar dan zoals je zelf bent." Wij ons zelf ingevuld, en dat was best interessant. Leuke vragen als wat kan ik allemaal en hoe vertaal ik dat in in speltermen, hoeveel kennis  heb ik van occulte zaken, dat soort dingen. En dan speel je jezelf:
"Jullie zitten hier aan tafel, en hebben net lekker Exalted gespeeld. Dan valt je iets op als je door het raam kijkt, gooi allemaal eens …" Dus, voor je het weet zit je midden in de nacht achter een man met vogelpoten aan, kruip je door riolen, vlucht je weg voordat je geofferd wordt en word je langzaam gek. En dan begin je je dingen te herinneren. Dingen als: dit is niet mijn lichaam; ik hoor hier niet te zijn; ik ben er in geluist. Onder hypnose en met hulp van de ingewijden van de cultus van Lilith, blijkt dat we uit een andere wereld komen, en al jaren met geheugenverlies opgesloten zitten in de levens van een stelletje rollenspelers. We herinneren ons de tempel waarvandaan we ooit door een wereldpoort zijn gestapt om in deze wereld iemand te doden.

Stargate8

Maar wie moesten we doden? Lilith. Waarom? Nou, dat is simpel: we zijn er in geluist! Gehersenspoeld en voor het lapje gehouden. En toen we hier aankwamen, zijn niet onze lichamen getransporteerd, maar alleen onze geest. En die werd gevangen in een ander lichaam, in andermans leven, zonder herinneringen. Maar nu zijn we ons ‘zelf’ weer en we willen terug naar onze eigen wereld en de mensen die hier horen hun leven teruggeven. Hun huwelijk, hun baan, hun leven. En dan is het dus nota bene de cultus van die Lilith die ons helpt om de stargate te vinden die ons terug kan brengen. Hij ligt op de bodem van de zee in een verzonken stad. Een duikexpeditie en we vinden en activeren de gate. En als we erdoorheen zwemmen scheiden lichaam en geest zich weer. In de ene wereld een vriendengroep op duikvakantie en in de andere wereld zes Exalted die bijkomen in de zaal van de stargate van hun wereld.

Dit bericht is geplaatst in Exalted.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s