Milosevic overleden

Op Nu.nl las ik zojuist dat Slobodan Milosevic is overleden in de gevangenis van Scheveningen.

“BELGRADO – De voormalige Joegoslavische president Slobodan Milosevic is in de VN-gevangenis in Scheveningen overleden. Dat heeft het Joegoslavixc3xab-Tribunaal zaterdag bevestigd. Zijn lichaam werd zaterdagochtend rond tien uur gevonden. Waarschijnlijk was Milosevic al enkele uren eerder overleden.

Verklaring

Het Joegoslavixc3xab-Tribunaal komt binnenkort met een verklaring. Dat hebben welingelichte bronnen rond het gerechtshof zaterdag gezegd. Zij wilden niets zeggen over de inhoud van de mededeling.

Genocide

Milosevic is voor het Joegoslavixc3xab-Tribunaal in Den Haag aangeklaagd wegens genocide en schending van de mensenrechten voor zijn rol in de Balkanoorlogen. Milosevic kampte al lange tijd met hoge bloeddruk en hartklachten.

De griffie van het Joegoslavixc3xab-Tribunaal wil berichten over de dood van de Joegoslavische ex-president Slobodan Milosevic bevestigen noch ontkennen. Dat heeft een woordvoerder tegen het ANP gezegd. “

Dit bericht is geplaatst in Losers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s