De symboliek van het kruis

Om nog even terug te komen op de symboliek van het kruis uit mijn vorige blog. De vroege christenen gebruikten een visje als herkenningsteken. Op welke onheilige synode hebben ze dit vervangen door het kruis?

Ik vroeg me af, als zo iets nu zou gebeuren, waarmee zou je dat kunnen vergelijken? Toen kwam ik op het volgende voorbeeld. “America, the Land of the Free”. Een eeuw lang was het vrijheidsbeeld het symbool van Amerika: een statige dame met een stralenkrans, een fakkel en een boek. Stel je nou eens voor dat de Bush administration besluit dat we voortaan allemaal dat andere beeld gaan gebruiken, maar ze noemen het nog steeds “Lady Liberty”.

OK, het is een beetje een goedkope vergelijking. Maar ik vraag me echt in gemoede af wat er door de hoofden van die oude kerkvorsten heen gegaan moet zijn om een boodschap van hoop en liefde te vervangen door een afbeelding van iemand die gefolterd wordt.

Dit bericht is geplaatst in Losers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s