How to start your own country

Op de BBC is een serie erg komische programma’s vertoond van Danny Wallace. Dat is een britse komiek die zijn flatje onafhankelijk heeft verklaard en een eigen land is begonnen. Kostelijke serie. Het is ongelooflijk waar hij mee weg komt. Het lukt hem werkelijk overal binnen te komen. Tot en met de Verenigde Naties. Zo gaat hij bijvoorbeeld langs bij Sealand, een echt bestaande onafhankelijke staat op een boorplatform. Maar hij laat ook een vlag ontwerpen en wint adviezen in bij de wereldbank en bij de EG. Hij informeert her en der over verschillende staatsvormen – en kroont zichzelf tot koning Hij ontwerpt eigen geld en een volkslied. Terwijl je er naar kijkt krijg je een heel aardig inzicht in wat er allemaal bij te kijken komt om een land te besturen. Dit is de homepage van het landje Lovely:

Citizens RequiredEn dit die van de man zelf:Danny Wallace

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s