Harnas

Dit harnas is van Hendrik VIII geweest. Toen nog een slanke jongeman. Hij wilde het gebruiken in een toernooi op de voet. Maar zijn adviseurs vonden het toch te gevaarlijk en uiteindelijk heeft hij alleen aan de onderdelen te paard meegedaan.
Om een koning te beschermen heb je wel wat meer nodig dan voor een gewone ridder. Er moest geen enkele mogelijkheid zijn voor de vorst om gewond te raken. Als je goed kijkt zie je dat dit harnas totaal verschillend is van de gewone modellen. Het hele lichaam zit ingepakt in metalen stroken die onafhankelijk kunnen bewegen. Het is het meest geavanceerde harnas ooit gemaakt. De NASA heeft het als voorbeeld gebruikt voor hun ruimtepakken, omdat Hendrik’s smeden oplossingen hadden gevonden voor bepaalde problemen waar moderne ingenieurs niet uitkwamen.

Dit bericht is geplaatst in Helden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s