Communicatie

Mijn werkster is zwanger. Nu is zij in de negende maand en zij kan niet meer komen schoonmaken. Daarom heeft zij gevraagd of haar moeder het een paar maanden van haar kan overnemen. Da’s prima natuurlijk. Maar … haar moeder spreekt alleen pools en russisch en ik spreek nederlands, engels, frans en duits. Met handen en voeten, in het pools, russisch, duits en frans, en met heel veel lachen kom je toch een heel end! Ik weet nu dat zij al op haar 50e met pensioen kon (emeritat). Zij vindt het heel verstandig dat ik ben gestopt met roken. Zij houdt niet van afwassen – ik ook niet en daarom hebben we een afwasmachine. En het gaat voorspoedig met de zwangerschap.

Zo groot is de behoefte aan communicatie. Al spreek je mekaars taal niet, toch raak je in gesprek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s