Afbeelding van de profeet, gezeten op Buraq

Sommige islamieten maken helemaal geen afbeeldingen van levende dingen. Minder strenge stromingen mogen dat wel. Maar als moslim mag je geen afbeeldingen maken van het gelaat van de profeet, omdat hij altijd benadrukte dat hij maar een mens was en hij niet wilde dat men hem zou gaan aanbidden in plaats van God. Als hij wordt afgebeeld, is dat daarom ook altijd met een witte sluier voor zijn gezicht. Niet omdat hij heilig is, maar om de aandacht van hem weg te leiden zodat men zich alleen op God richt.

Dus wat doen de gelovigen? Ze noemen de spotprenten blasfemie – d.w.z. godslastering – en onder het uitroepen van ‘God is groot’ steken ze ambassades in brand en gaan er onschuldige mensen dood. De cartoons waren er volgens mij niet op gericht om de persoon van Mohammed te verheerlijken. En spot heeft de profeet tijdens zijn leven genoeg over zich heen gekregen zonder dat hijzelf daar aanstoot aan nam.

Het midden-Oosten is nu aan hun middeleeuwen bezig, met hun eigen heksenvervolgingen en kruistochten. Ik hoop op een spoedige islamitische renaissance! Ik wil terug naar de oude islam, de beschermer van wetenschap en filosofie. (Zonder de islam waren we Plato echt vergeten.)

Dit bericht is geplaatst in Mystiek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s