Jeanne d'Arc

Da’s nog eens een heldin.

Vorige eeuw is ze pas heilig verklaard, in 1920. Vandaag was op het journaal dat haar stoffelijke resten wetenschappelijk onderzocht gaan worden. Raar hoor: de botten en resten huid zijn door een of andere gestoorde priester uit de nog nagloeiende brandstapel gevist en een ‘historisch genootschap’ (de kerk) heeft die eeuwenlang bewaard. Eerst verbrand je iemand en dan bewaar je de restanten voor het geval je je vergist hebt en ze ooit eens heilig zal blijken te zijn … rare jongens.

Dit bericht is geplaatst in Helden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s