Weerwolf 9

Het is een uur of acht 's avonds. De maan gaat zijn eerste kwartier in. We gaan de umbra in om uit te zoeken wat er gebeurd is met de maanbrug. Boven ons zien we een smalle streep licht en op de grond vinden de theurgen een soort sleepspoor. Ook ontwaren we in het maanlicht een tweede grot, waar de kenmerkende stank van magie hangt.Edna en Marvin zien daar een apparaat dat in het licht van de maan een weerschijn in de umbra heeft.We gaan even kijken. Het blijkt een oude indiaanse dreamcatcher te zijn, net zo'n ding als er bij Silabar in het laboratorium hangt, maar dan van takken en touw.Op de wanden van de grot staan allemaal schilderingen van het land van de Cat people en de Bird people. Dat is een wereld op de Horizon, de legendarische tweede wereld uit indiaanse mythen die spreken van vier werelden. We denken dat de Lodge of the Grey Squirrel daar naar toe is via de maanbrug die hier vroeger stond. Aan de sporen te zien is hier twee jaar geleden nog iemand geweest, maar niemand sindsdien. Er staan ook verhalen over de vervloeking van de Bastet. Toen dit nog een 'pocket realm' was, kon het alleen bereikt worden via de umbra en de dreamcatcher is een portaal dat de shamanen gebruikten om de umbra in en uit te komen. De deze kan alleen door magiers worden bediend, maar de onze, in het huis van Silabar, kan iedereen gebruiken die weet hoe het moet.

We gaan weer terug de umbra in en volgen het sleepspoor vele kilometers lang en zien dan dat de maanbrug verderop neerkomt. Waar de maanbrug de grond raakt lijkt het licht als het ware op te spatten, zoals de nevel onderaan een waterval.4442114-md De lichtbol is enorm groot, zeker driehonderd meter diameter. Otaktay stapt het licht binnen. Daar wordt hij helemaal verblind en ook zijn andere zintuigen raken overbelast. Dit is duidelijk geen goed idee en hij stapt weer terug. Marvin noemt het een paradox, en dat is het ook. Edna ruikt de stank van magie. Hier zijn tovenaars bezig geweest. We gaan naar de Penumbra, een spiritueel gebied dat vlak tegen de echte wereld aanligt en waar je de reflectie ziet van de voorwerpen en de mensen. Dit is een zogeheten 'hell hole' vol met banes, misvormde geesten van de wyrm. Hier blijkt de energiecentrale te liggen die we kennen van de foto's die de Get of Fenris voor Silabar maakte. De 'gauntlet' is er extreem dun. We zien vier wachttorens, een centraal gebouw met een koepel, vier bijgebouwen en een rij vrachtwagens. Tevens staan er drie bekende zwarte limousines. Na een eindeloze discussie rennen we via de penumbra de hellhole in en springen tussen de vrachtwagens de realiteit in. Pentex We zien het logo van Pentex op de wagens staan. De poort van het hek is ingeramd en we zien remsporen. De portieren van de zwarte limousines staan open en de voordeur van de centrale staat op een kier.

Otaktay ziet iets liggen. Hij sluipt naar binnen. Daar ligt een onthoofde Man in Black. Edna neemt zijn pistool en steekt het bij zich. Op de trap ligt er nog een, met wat dode fomori. We pikken nog wat meer wapentuig mee, coole shotguns en zelfs een ouderwetse tommy gun. We gaan de trappen op en vinden nog meer lijken van fomori, cyberkatten en MiB's. Een binnenhal en nog meer trappen omhoog. De bloedsporen beginnen al een beetje in te drogen, er staat een voetafdruk met acht tenen in. Dan komen we op een overloop waar we worden opgewacht door drie nog levende fomori. Het gevecht duurt niet lang. Om de hoek horen we klikklikklik. Jim gaat kijken en kijkt recht in de loop van een Hit Mark, een gevechtsrobot. Dat is een serieuze tegenstander. Verderop staat er nog eentje met een raketwerper. Otaktay rent om en valt hem aan. Zo vechten we ons een weg omhoog. Tussendoor moet Edna ons een aantal keren genezen. 472706 Het is maar goed dat de MiB's het voorbereidende werk hebben gedaan. Helemaal bovenin is een deur met drie logo's: Pentex, Iteration X (die maken die gevechtsrobots) en een logo dat steeds van vorm verandert.

De deur zit natuurlijk op slot, maar Marvin heeft een gift waarmee hij deuren kan openen. Binnen vinden we een vrijwel lege zaal met een grote computer in het midden. Er staan vier pilaren met grote bollen er op. De computer is verbonden met een bassin waar een groene walm vanaf komt en aan de andere kant met een bewusteloze garou. Het is een black spiral dancer. Aan de muur vindt Edna een ingewikkeld schema. Een deel is computercode, een deel is onbekend en een deel zijn tekens die de black spiral gebruikt. Marvin snapt het: de drie delen van deze centrale zijn de corruptie van de wyrm, techniek en garoumagie. Zelfs de vorm van het gebouw is deel van het plan. En Edna ontdekt dat de vier bollen de maanbrug op zijn plek houden. Waar al die energie voor gebruikt wordt, is niet duidelijk. De bak met derrie ruikt niet naar magie, de garou wel, die ruikt naar verrotting. Otaktay stelt voor om hem in twee te hakken. Maar Jim zegt dat hij dan alleen maar als black spiral reincarneert. Hij wil hem loskoppelen en in het meer van zilver gooien om de wyrmtaint te wissen. Als Edna hem onderzoekt, merkt ze dat er enorm met hem is gerommeld, hij zit half versmiolten met een kristal en zelfs zijn ziel is gebroken om energie te genereren. Deze garou zal niet meer reincarneren. Dit is bijna gekmakend.

Otaktay pakt zijn grand klave en klieft de black spiral. Zijn bloed is blauw, met een mangaan gloedBlauwbloed. Jim maakt de bollen kapot. Boem! in de umbra. De ragabash roept "Boembra!" De maanbrug is vrij en komt in beweging. We maken alles kapot en gaan weer naar buiten. Jim gaat op zoek naar explosieven. We onderzoeken de vrachtwagens en zien dat die voor troepentransport waren. Een ervan ruimt naar wyrmtainted garou. Achterin een zwarte limousine vinden we inderdaad staven dynamiet. Daar blaast Edna het hoofdgebouw mee op. We komen er achter dat de andere gebouwen allemaal ontruimd zijn. We vinden alleen ergens op een muur een schema.

We geven de elders een van de limousines en nemen zelf een andere, waar nog een bom achterin ligt. De derde wagen wordt opgeblazen. Natuurlijk zit er allerlei tracking devices in de auto's. Edna belt de glass walkers en spreekt af in catskill. Daar verschijnt de airwolf helicopter voor ons. Ze halen de limousine vakkundig uit elkaar. Wat willen ze als tegenprestatie? "Zorg dat de ellende in New York ophoudt." Zij vliegen verder om de MiB's op te vangen die ongetwijfeld op het signaal van hun auto's af komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s