Weerwolf 4

We verlaten de caern en stappen door de spiegel naar de Umbra. Daar staat een blauwe figuur Tselsebar_spinmet zes armen.  Het is een soort wachtergeest uit het pantheon van de Cockroach. Die was er een uur geleden nog niet! De geest reageert niet als we hem aanspreken, maar maakt wel duidelijk dat we  gewoon kunnen passeren. Aan de andere kant van de tunnel staat er nog zo eentje bij de spiegel die naar Silabar's wijnkelder leidt. Die laat ons ook passeren. In de wijnkelder drukt onze Bone Gnawer een paar flessen wijn achterover. Jim probeert hem hiervan te weerhouden, maar het effect is onduidelijk.

We gaan het rote huis verkennen. Op de begane grond vinden we de keuken en bijkeuken, een trappenhuis en een gang met salons en ontvangstruimten aan weerszijden. De ene is heel sjiek met gouden drinkbekers, chinees porcelein en middeleeuws vaatwerk en de andere is iets minder luxueus. Op de eerste etage vinden we een grote eetzaal voor gasten en een wachtkamer. De tweede verdieping is identiek, maar dan voor de Silver Fangs zelf. Op de derde vinden we woonvertrekken en sanitair. Er is zelfse een wc met een zilveren bril (au). De vierde verdieping lijkt op de derde. Er zijn genoeg appartementen voor zeven Silver Fangs om hier te overnachten. De hele vijfde verdieping is voor Silabar. Rijksmuseum_muiderslot_005 Twee kamers en suite, met een enorm 15e eeuws hemelbed vol houtsnijwerk. Een studeerkamer vol boeken en een bureau met een geheime lade. Marvin opent hem en verbreekt daarbij een zegel. Er gaat een alarm af, maar "who cares?"

In de geheime lade vinden we een stuk papier van de firma ICP Monitoring, met daarom een tekening. Het is een soort grot in een klif waar vleermuizen uit komen, een oog en een azteeks aandoende afbeelding van een knaagdier. Na enig puzzelen komen we er achter dat het de geest Squirrel is. In de boekenkast staat een boek over diergeesten. De Eekhoorngod blijkt tot het pantheon van Stag te behoren, net als de Hinde die we al eerder zijn tegengekomen. Hij is een nieuwsgierige trickster uit de wouden van de umbra. De inkt is grijs, dus het is de grijze eekhoorn, er is ook een bruine. Marvin breekt een fles wijn aan om het te vieren.

Op de 6e vinden we weer een badkamer en een tienerslaapkamer met posters van Michael Jackson, een heleboel Transformers-poppen en andere zaken die aan verandering refereren. Het is hier stoffig, maar netjes opgeruimd. We vinden een laptop, maar die is versleuteld. Dit is vast de kamer van Silabar's zoon. De zevende trap loopt door naar de achterkant van het huis. Daar vinden we een enorm laboratorium, 26537_full dat de rest van de verdiepingen in beslag neemt. Een constructie van buizen, meters, stoomapparaten, een wenteltrap, dingetjes die bewegen. Het  zou door jack Burton gemaakt kunnen zijn, maar dan 100 jaar geleden. Boven een plateau tuussen de 8e en de 9e verdieping wentelt een enorme zilveren dreamcatcher rond in de lucht. Dit is ook Mage magie, maar met een andere uistraling, Native American. Op de dreamcatcher vinden we het teken van Squirrel. Vreemd genoeg doet dit zilver geen pijn bij aanraking. Verder is er nog een vlisotrap naar het dak. De machinerie draagt een koperen plaatje: "1802 G.Burton".

Slapen. Daarna gaan de twee indianen op Jim's motor en de rest in de Hummer naar Albany. De auto heeft een half uur vertraging door files. 30 mijl voor Albany is een splitsing, Old Albany naar rechts  en New Albany naar links. De rechterweg is afgesloten met een roadblock en bewapende mannen. New Albany is een arbeidersstadje, de bewoners kijken achterdochtig. We wachten bij het postkantoor. Na een tijdje horen we het kenmerkende geronk van een Harley. Een nog bredere vent dan wij zit op een nog vettere fiets dan die van Jim. Hij zet zijn motor op de stoep en loopt het postkantoor in, naar de P/O boxes. Hij opent de postbus van de Get of Fenris en vindt onze brief.
"Die moet je nu gelijk even lezen," zegt Jim.
Tu_store1 Hij gromt, pakt de brief en leest hem. "Jullie zijn wel vroeg. Volg mij."
Hij loopt naar buiten, stapt weer op zijn motor en stoomt er vandoor. We volgen hem naar een achterbuurt. Bij een huis met Hells Angel symbolen staan nog twee motoren. In het aftandse pand met een bar met een lege toog. In een hoek liggen nog twee kleerkasten te drinken en te roken. En er zijn drie schaars geklede meisjes.
"Hier hangen de chickies, help jezelf. Ik ga even naar boven, zie jullie in 10 minuten."

Marvin gaat achter de tap staan en vraagt wat iedereen wil drinken.De twee kleerkasten gooien hem hem 2 dollar toe en willen bier. De motormuis komt terug. Hij stelt zich voor als Clint en de andere twee heten Burt en Axel. Terwijl de Bone Gnawer als een volleerd barman met het bier aan het jongleren is, vertelt Jim het hele verhaal. Hij geeft de koffer met foto's en de kruisboog met de zilveren pijlen terug.
"Devon en Mike moesten dit kistje afleveren bij Silabar. Hij gaf de opdracht om deze foto's te maken. Ze noemen het Albany Nuclear Power Plant, maar niemand heeft stralingsziekte opgelopen. Het is een soort krachtcentraloe die energie ui9t de umbra wint. Hij wordt bewaakt door fomori en Silabar was van plan om daar binnen te gaan. Zijn motief? Dat weten we niet. Hij betaalde goed."
We vertellen nog eens dat Devon en Mike eervol en goed hebben gevochten. Het vertelen van dit verhaal levert ons een punt Honor op.
"Het lijkt er op dat Silabar jullie die klus wilde laten uitvoeren. Zeg eens, wie heeft hen vermoord?""Black Spirals, we hebben het zien gebeuren tijdens een spiritquest."

"De oude stad staat er nog," zegt Clint, "hij is helemaal intact. Er is nooit een explosie geweest. Dat ding haalt kracht uit de umbra, het is een maanbrug. Als jullie die lui hebben gevonden en ze willen afslachten, hier is ons telefoonnummer! Je komt daar niet binnen zonder de fomori af te maken. En als je via de umbra wilt, daar zit het vol met banes en wyrm spirits. 0 dagen geleden, met de maan in laatste kwartier, was er nog een maanbrug, maar nu niet meer.

Marvin kijkt naar buiten en ziet hongerige ogen achter de ruit: Series10_cybertooth_photo_01_md vijf Cybertooth Tigers. "Naar hongerig beest buiten," fluistert hij. Otaktay grijpt zijn klave en verandert in crinos vorm. De anderen hebben het nog niet door. Marvin gooit een pul door het raam en dan springen er twee beesten doorheen. Ze worden snel uit elkaar gereten. Burt zegt: "Ik ben blij dat jullie langsgekomen zijn, anders waren eer misschien chickies aangegaan. We zijn ontdekt en ik denk dat we maar eens moesten gaan."
Terwijl wij nog even boven kijken, koppelt Clint het bierfust l
os en legt het op zijn schouder. In het kantoortje hangt een kaart van het gebied, met op de achterkant een kaart van de lokale umbra. Die steken we bij ons. "Let's go!" horen we van beneden. Een molotov cocktail steekt de boel in de hens.

Terug naar New York passeren we een zwarte limousine die langs de weg geparkeerd staat. Hij start en rijdt achter onze Hummer aan. Technocratie? We vallen aan, in crinos op de motorfiets! Er gaat een raampje open. Er wordt op ons geschoten! Jim springt op de auto terwijl Otaktay de motor in evenwicht houdt. Hij slaat de band stuk en springt terug. Juan springt op de motorkap. De achterkap wordt kapot geschoten door Marvin, et cetera. (De Hummer heeft prima bewapening!) Otak schiet door het raampje de bestuurder in brand met zijn spacegun. De bijrijder springt uit de auto en schiet op hem. Kansloos, de weerwolf springt bovenop hem en -klauw klauw bijt- hem uiteen. Hij trekt het leren jasje van de technocraat aan en vindt in de binnenzak een portemonnee met een kaartje met daarop de naam "Galarius".

We steken de zwarte limousine in brand en zetten de Hummer in de ghetto chill-stand. Terug naar Manhattan. Omdat we ons verhaal aan de Get of Fenris hebben verteld en omdat we hen hun spullen eerlijk hebben teruggegeven. vertellen zij ons verhaal verder. Dit levert veel Glory, een beetje Honor en een beetje Wisdom renown op. Die kruisboog met zilveren pijlen, die mogen wij van ze gebruiken omdat we de energiecentrale ingaan.

5 reacties op “Weerwolf 4

 1. 'Jim' schreef:

  Zo, dat was dat 🙂 .En nu eerst maar eens de Fianna, kijklen of we op he tspoor kunnen komen van die mysterieuze vrouw die met het zoontje van Silabar heeft opgetrokken.

 2. Otaktay schreef:

  Daar ben ik ook wel nieuwsgierig naar. We moeten wel overtuigend bewijs vinden dat ze de Wyrm dient. Als we alleen maar tegen de Fianna zeggen dat we een visioen hebben gehad, dan gaan ze daar waarschijnlijk niet van overstag.

  Of zullen we eerst die technocraat Galarius natrekken?

 3. Inez schreef:

  Edna was degene die de pul door het raam gooide.

  Ze wil trouwens ook ICP Monitoring (van de factuur met de tekening op de achterkant) nog even onderzoeken.

 4. 'Jim' schreef:

  Het negeren van een visioen dat waar blijkt te zijn leidt tot verlies van honour, net als het valselijk beschuldigen en het negeren van een wyrm aantijging die war blijkt te zijn. Hoe dan ook: er zijn verschillende manieren om het aan te pakken.

  Ik zou er zelf de voorkeur aan geven om het eerst uit te zoeken wie ze is (de naam) en wat ze is (auspice e.d. )voordat we vervolgstappen gaan zetten, , door dit onderzoek komen we nl ook andere zaken omtrent haar op het spoor.

  Verder: Ik denk dat de Fianna meer haast hebben dan de technocraat. Als daar iemand uitvind war wij mee bezig zijn (en dat gaat gebeuren) en zij hoort dat dan zouden wij ook een bom kunnen verwachten: daar heb ik geen zin in.

 5. Juan schreef:

  De technocraat lijkt vooralsnog geen vijand te zijn. Ik ben er dan ook voor om de Fianna voorrang te geven, ook wegens het feit dat dit garou zijn en de technocraat niet. Garou die overlopen of al overgelopen zijn naar de wyrm, zijn in mijn ogen belangrijker. Daarbij hebben we een goed excuus om ze op te zoeken, aangezien wij degenen zijn die op zich hebben genomen om de cairn, na het sterven van de silver fangs, te bewaken. Het is wellicht beleefd om ze daar formeel van op de hoogte te brengen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s