Sierfruit

170pxheirloomsAllerhande mooie kalebassen worden als sierfruit op tafel gelegd en aan de kant van de weg langs een tuinpad (pompoenen). In Afrika maken ze er ook allerlei gebruiksvoorwerpen en zelfs muziekinstrumenten van. Daarom noemen we het sierfruit. Lang niet iedereen eet die dingen ook op. Sommige mensen denken zelfs dat bepaalde kalebassen giftig zijn.

Mijn oma vertelde daar graag een anecdote over. Als klein meisje had haar moeder namelijk een keer een tomaat opgegeten! Er lag als pronkstuk een mooie schaal sierfruit op een feestelijk gedekte tafel en daar lagen gele en rode tomaten tussen. De kleine Adele vond het er zo lekker uitzien. Ze was pas 5, wist zij veel. De ouders zijn meteen met haar naar de dokter gegaan en die heeft haar snel een purgeermiddel gegeven en stukjes houtskool laten eten. Gelukkig heeft het meisje het overleefd, anders was ik hier niet om dit stukje te schrijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s