Sessie eenenvijftig

Het is avond in Porto Libre, het stormt en in de verte klinkt onweer. In de stad heerst een paniekstemming. Die is van bovennatuurlijke oorsprong en zelfs exalts hebben er last van. Het gevoel komt uit de dode landen ten noorden van ons. Dyjab activeert de militie en organiseert de stad. Dat helpt een beetje maar niet genoeg. Ster bedenkt dat de demones Ravana hier de macht van de onderwereld op afstand hield met seks en hij stelt voor om een vruchtbaarheidsfeest te organiseren. Ma Si Tamuz is hier echter mordicus op tegen. Het plan wordt opgevat om de mensen te motiveren door te doen alsof wij het probleem gaan oplossen. In werkelijkheid willen we naar Tibet om Sagarmatha te helpen met haar oorlog tegen lord Ironclad, en een nieuw lichaam voor Ster te zoeken.
Die nacht wordt Ster meerdere malen schreeuwend wakker. Sluiers troost hem. De volgende morgen doet hij alsof er niets aan de hand is. Raine biedt hem aan dat hij enkele van zijn verloren charms opnieuw kan leren. Hij begint met leviteren. Later die ochtend vertrekken we. We nemen twee Thorn Throwers mee van het kristallen schip, trekken de mooie harnassen aan en verzamelen op de piramide. Dyjab houdt een mooie toespraak waarin hij het volk oproept om het leven te vieren. StargateDan stappen we door de sterrenpoort. We komen aan in het dorp van de Earth Dragon Kings. Ze willen ons de transportbubbel wel weer lenen, maar Ster past daar niet in. Hij rent in volle galop achter de groep aan. Maar omdat zij  vliegen en hij over de grond moet, zijn zij een stuk eerder bij het paleis van Sagarmatha. Bij Ster’s poort wordt hen verteld dat de tovenares op het slagveld is en ze krijgen aanwijzingen hoe ze daar moeten komen. Dyjab geeft de aanwijzingen met een charm door aan Ster.
Een dag later komen ze bij het slagveld. Op een heuvel ter linkerzijde staat een oranje banier met drie bruine banen. Daar is Saramoriel Ironclad Cetak met enkele van zijn generaals aan het overleggen. Er tegenover staat op een andere heuvel een blauw banier. Daar is Sagarmatha Mnemon demonen aan het oproepen. Tussen hen in is een chaotische strijd gaande. Ironclad heeft nog drie groepen in reserve klaar staan. Sagarmatha’s leger is veel kleiner. Zij heeft haar demonen, maar Ironclad heeft tanks en energiewapens.
Dyjab kondigt onze komst aan Demondoll1en Sagarmatha stuurt een demon in de vorm van een soort zeekom- kommer om ons onop- vallend naar haar toe te leiden. "Fijn dat jullie zijn gekomen." Ze schetst de situatie: tegenover haar staat een leger dat groter en beter getraind is, meer 1st age technologie heeft en een aanvoerder heeft die tactisch beter is dan zij. Op zich zijn zij geen match voor haar demonen, maar het leger van Ironclad heeft tanks, bazooka’s, essence twisters etcetera.
Als Ster ook aangekomen is, gaan we tot de aanval over. Diamondclaw verandert in een vogel. Hij vliegt naar een vliegende Dragonblooded aanvoerder, grijpt hem vast en verandert zich in een beer zodat ze allebei uit de lucht vallen. Hij groeit stekelvarkenstekels die door de Dragonblood heen steken.
Ma Si Tamuz roept in het midden van de meest linker groep reservisten een magma kraken op.Maar dat duurt even.  Oe’al verandert zichzelf in steen en gaat gewonden genezen.
Raine gaat naar de middelste groep. Terwijl hij er naartoe sluipt, krijgt hij een salvo over zich heen van een Essence Twister. Hij voelt zich even misselijk worden, maar verder doet het hem niet veel. Daar staat tegenover dat in een baan van 40 meter breed en 100 meter lang iedere mortal bewusteloos neervalt. Hij valt de mannen aan die het apparaat bedienen. Dit zorgt er voor dat Ironclad zelf naar hem toe komt. Hij draagt een harnas met 3 heartstones en een dubbele daiklave met 2 heartstones. Hij blijkt imuun te zijn voor de dolken die de solar naar hem gooit. Ironcladgeeft Raine een paar klappen in het gezicht en een schop onder zijn kont. Raine houdt het voor gezien en vlucht.
Dyjab springt op de rug van Ster en galoppeert naar de rechtergroep. Ze breken gemakkelijk door de schildmuur. Ster moppert puberaal dat hij nog geen deuk in een pakje boter slaat. Dan vallen ze de aanvoerder aan. Deze leviteert en Ster leviteert er achteraan. Na een kort gevecht geeft hij zich over. Dyjab en Ster vragen hem om zich bij hen aan te sluiten. Dat wil hij wel.
De dragonblooded die onder Diamondclaw ligt, wil zich ook overgeven, maar Claw wil daar niets van weten. Dan vecht de man zich maar dood en daarna wordt hij aan stukken gescheurd. De lunar gaat zich samen met Raine ‘amuseren’ op het slagveld.
Als de lavatentakels van Ma Si’s Magma Kraken in een klap een hele divisie van 50 man doden en zij daarna met de Cantata of Empty Voices dood en verderf zaait onder vriend en vijand, geeft Ironclad bevel om terug te trekken. Raine weet wel nog de Essence Twister buit te maken.
Anime_guy1 Ster valt stil en staat een beetje verloren weg te dromen op het slagveld. Dyjab wekt hem uit zijn lethargie en samen zoeken ze onder de slachtoffers een mooie jongen uit van ongeveer zijn leeftijd, een Dragonblooded met zwart haar en groene ogen, waarvan het lichaam op dit moment nog leeft maar de ziel is al vertrokken, verscheurd door Ma Si’s magie.

Dit bericht is geplaatst in Exalted.

11 reacties op “Sessie eenenvijftig

 1. GobboE schreef:

  Een enerverende avond die eigenlijk alleen maar uit combat bestond. Ik heb het geprobeerd om het in te korten waar het kon: zoals Raine vs. Ironclad. Vermoedelijk als ik gedobbeld had Ironclad misgeslagen, maar het feit of hij raak sloeg of niet deed er voor de avond niet toe. Ironclad wilde indoctrineren, niet per se schade doen. Ik hoop dat het over kwam.

 2. ellahir schreef:

  @ Party > Als ik af en toe iets ongerijmds zeg of mij raar gedraag, dan is dat IC (in character) bedoeld. Zegt Ster bijvoorbeeld: “Ik sla nog geen deuk in een pakje boter” terwijl hij net door een schildmuur heen is gebroken, dan mag je je afvragen wat er aan hem mankeert.

 3. ellahir schreef:

  @ GobboE > Ik vind dat je het goed gedaan hebt zo. De Magma Kraken bijvoorbeeld, daar hoefde Ma Si wat mij betreft inderdaad niet voor te gooien. Iedere tentakel doet immers minimaal 19 dice schade, en met de vuistregel 3 dice = 1 damage heb je dan per tentakel per ronde 2 extra’s dood of 1 exalt op Mauled.

 4. Ster schreef:

  Wat doen we met de stervelingen als ze bij komen van die Essence Twister en met de mensen die zich hebben overgegeven? En hoe recycleren we de bijna honderd mensen die Ma Si dood gemaakt heeft?

 5. Ma Si schreef:

  mooi verhaal zo. Trouwens ik heb het volk van PL toegesproken toen we weggingen,en de priesters van PL opgedragen om feesten te organiseren om de mensen op te vrolijken.

  Verder wil ik nog zeggen dat de slagkracht van mijn spreuken mij hebben verbaast. Het duurt een tijd voor je ze af hebt, maar dan heb je ook wat. Ik heb wel zo veel essence verbrand dat mijn escence banner helemaal in vuur en vlam staat; al heb ik wel het idee dat de escence beter kan channelen. Wel ben ik aangegrepen door al dat dood en verderf dat mijn spreuken hebben gezaaid en metname de manier waarop. Al zijn ze denk ik in tijd van oorlog ook wel te rechtvaardigen en heeft onze interventie nu levens gered…

 6. Ma Si schreef:

  hoeveel dragon blooded hebben we eigenlijk gedood nu?

 7. GobboE schreef:

  ehhh… 5 ?

 8. Ma Si schreef:

  5 down, plenty to go……. wordt nog druk, of toch maar proberen om met ze samen te werken, mmmm

 9. Ster schreef:

  Het is alleen jammer dat Diamondclaw de zijne uit elkaar heeft getrokken. Want die had best een stoer lichaam. Maar een van de andere voldoet vast ook wel.

 10. Ou'Al schreef:

  Leuk.
  Wat nu?

 11. Ster schreef:

  Ik stel voor om in de Imperial Mountain de wapens van Creation te reactiveren. Misschien kunnen de Mountain Folk daarmee helpen. Die schijnen er hier in de bergen ook te zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s