Sessie vierenveertig

Na de avonturen in de stad Oog, laat Ster zijn vrienden achter en hij gaat op reis naar Sagarmatha. De wereld is leeg en open. Al snel realiseert hij zich dat hij alleen is met zijn bronzen paard. Het is de eerste keer in zijn leven dat er echt helemaal niemand om hem heen is. En dat voelt heel eenzaam. Hij ervaart een existentixc3xable angst voor de enorme uitgestrektheid van de lege vlaktes en de stilte van de onbewoonbare bergen waar hij doorheen reist. En hij realiseert zich dat dit werkelijk een andere planeet is. Hij heeft heimwee naar de nauwe tunnels en de drukte en het lawaai van thuis. Maar alles went. Onderweg programmeert hij verder aan de interface van de sterrenpoort. Uiteindelijk komt hij aan bij de poort van het paleis.
Oriental_suiteHij wordt hartelijk welkom geheten en in het gastenverblijf geinstalleerd. Het is een mooie suite, groter dan zijn tweekamerappartement in Autochthonia, met mooi houtsnijwerk, een open haard en een badkamer. Hij krijgt wat te eten, neemt een bad om het stof van de reis af te spoelen en gaat vroeg naar bed.
De volgende dag ontvangt de tovenares hem in een prieel. Na de inleidende beleefdheden, komt ze ter zake. "Wat wil je leren?" Ster legt uit dat hij wil leren toveren en hij heeft een bepaalde spreuk op het oog waarmee je de eigenschappen van een element aan een voorwerp kunt toevoegen. Ze legt hem uit dat de magie van Creation net zo wetenschappelijk is als die van Autochthon. Dan geeft ze hem een wiskundige opgave en een stapel kleitabletten. "Ga maar rekenen. Heb je verder nog vragen?" Ster bekijkt de som: vijf vergelijkingen met vijftien onbekenden. Een uitdaging. Hij verzinkt in een Clarity trance en begint te rekenen. Diep in de nacht denkt hij de sommen te hebben opgelost, maar als hij ze de volgende dag aan haar laat zien, blijkt hij een rekenfout te hebben gemaakt. Hij schaamt zich zo diep dat ze medelijden met hem krijgt. "In het Heptagram zou je daar 12 stokslagen voor hebben gekregen en een nacht buiten moeten slapen. Ik ben niet zo streng. Maar bedenk: in magie mag je geen fouten maken. Heb je nog vragen?" Hij denkt even na. "Uh ja, wat heeft dit met die spreuk te maken?" vraagt hij. Ze lijkt teleurgesteld: "Dat vertel ik je morgen. Verder nog iets?" Hij trekt de stoute schoenen aan: "Heb je vanavond wat te doen?" Dat wilde ze horen. "Vanavond mag je meedoen aan de martial arts training en als je wilt kun je vannacht de rode lantaarn gebruiken." Rode lantaarn? denkt Ster. Ja, er staat een rode lantaarn op een tafeltje in zijn kamer.
De training is een welkome onderbreking in zijn rekenwerk. Sagarmatha en haar soldaten beoefenen de Five Terrestrial Dragons stijl en Ster is ingewijd in de meest archaische variant van de Celestial Tiger stijl, dus men kan veel van elkaar leren. Die nacht puzzelt Ster over de rode lantaarn. Buiten zijn kamer is een haak boven de deur en daar kan het ding aan worden opgehangen. Misschien is het een ‘niet storen’-teken. Nee dus! Midden in de nacht komt een schaars geklede Sagarmatha binnen. Ze heeft een frustrerende dag achter de rug en heeft behoefte aan seks. Ze trekt de verbaasde puber achter zijn rekenwerk vandaan en werpt hem op het bed. Kamasutra_2Helaas is de jongen nog erg onervaren en tot haar teleurstelling is hij na een half uurtje al helemaal uitgeput. Hij heeft nog heel wat te leren. In de week die daar op volgt besteedt Ster daarom meer aandacht aan zijn technieken in bed, zijn sociale vaardigheden en martial arts, dan aan het rekenwerk. Het wordt toch nog een vakantie, maar wel met huiswerk. Uiteindelijk lukt het om de puzzel op te lossen en dan weet hij wat hij nodig heeft aan essence, wilskracht en tijd om de spreuk uit te voeren. De tovenares geeft hem de handgebaren en de incantatie en dan weet hij alles. Hij mag nog een weekje blijven, maar ze heeft steeds minder tijd voor hem en ze komt ook niet meer iedere keer als hij de rode lantaarn ophangt. Desgevraagd vertelt ze dat ze problemen heeft met de Warlord. Ster vraagt wat hij kan doen. "Nu nog niets, maar als het zover is zal ik een beroep op jullie doen."

Na deze week verlaat Ster Sagarmatha en hij gaat met een grote voorraad kwarts en bergkristal naar de Dragon Kings. Onderweg werkt hij weer verder aan de interface. De reis verloopt zonder incidenten. In het Dragon King dorpje maakt hij zijn bewerkingen af. Omdat hij hier geen bruikbare materialen kan vinden om een nieuwe console te maken, steekt hij het regelkristal in zijn bronzen paard en laadt het programma. Het werkt! Eenmaal in Porto Libre neemt hij de kristallen mee naar Autochthonia en ruilt ze voor een Power Conduit. Daarmee gaat hij terug om de console te bouwen. Het werk zit er op, maar waar zijn mijn vrienden gebleven?

Wel, die zijn bij de Bull of the North. Terwijl zij daar bezig zijn, legt Ster met  zijn nieuw verworven spreuk een openbaar badhuis aan Thermen_diocl2en hij maakt plannen voor nog meer openbare werken. Ze zijn net begonnen aan de terugreis en hebben het plan om een van cde Noordenwinden op te roepen om te vragen waar het vreemde weer vandaan komt. De Bull wil hen niet vertellen waar zijn moonbridge is. Maar als ze een paar dagen hebben gereisd, vinden ze hem bovenop een hoge fjord. In de wanden van de fjord is een hele stad uitgehouwen. Deze winderige piek lijkt een prima plek om de Storm King op te roepen. Ma Si Tamuz haalt via de maanbrug Ster op. Voordat ze vertrekken geeft ze snel diens blauwdrukken van roltrottoirs en een pneumatische tram aan de god der geheimen om kwijt te maken. Een dagje later is iedereen weer bij elkaar. We gaan eerst eens de stad verkennen.

Er loopt een lange trap langs de bergwand naar beneden. Onderaan de trap is een portaaltje met een paar wachters die ons vragen wie we zijn en wat we komen doen. We stellen ons voor als handelaren en dan worden we welkom geheten in de stad Gethamane. Men legt ons de regels uit en verzoekt ons om onze wapens af te geven, en ze hebben een essence scanner waarmee ze zelfs Ster’s ingebouwde essence kanon vinden. Hij moet dure eden zweren om die niet te gebruiken en hij krijgt speciale handschoenen aan. Als iedereen is ingecheckt, verstrekt een meisje ons een kaart van de stad. Ze vertelt ons van de  drie priesters die het stadsbestuur zijn en ze legt uit dat er de laatste tijd veel mensen naar Whitewall zijn vertrokken vanwege de dreiging van de Bull of the North.

De gangen in de stad zijn mooi uitgehouwen, maar sober. De verlichting is door middel van strategisch geplaatste heartstones. Eerst gaan we naar herberg De Zwarte Koempel om wat te drinken. Dsc_1704De bar en het meubilair zijn eveneens in de steen uitgehouwen. Bij de grote steins bier wordt gratis aquavit geserveerd, wat niet iedereen lekker blijkt te vinden. Maar Diamondclaw ontfermt zich graag over de glaasjes. Het is er gezellig en de mensen zijn open en hartelijk. We krijgen de geschiedenis van deze First Age mijnstad te horen en we worden gewaarschuwd voor de diepere gangen, koper- enijzermijnen waar soms gevaarlijke zwammen groeien met giftige sporen. Dyjab bestudeert de kaart en vindt drie tempels die aan de elementaire draken zijn gewijd. We besluiten om er eentje te bezoeken.

De huizen zijn vierkant, sober en blokv
ormig, maar de tempels zijn ‘tolos’, mooi versierde ronde koepels met zuiltjes Damanhur_temple_1 van gexc3xafmporteerd rood en geel marmer en muurschilderingen van draken en andere voorstellingen. We komen aan bij de grootste, die diep in de rots ligt. De andere twee zijn aan de buitenkant van de stad en hebben uitzicht over het fjord. Al snel worden we benaderd door een man van een jaar of vijftig in een dikke mantel die ons de rondleiding geeft. Hij blijkt de priester te zijn. En als we met hem in gesprek raken, wil die graag twee handelscontracten sluiten tussen onze stad en de zijne. Zij kunnen erts leveren in ruil voor gedroogd fruit en ander voedsel, en heartstones in ruil voor Autochthoonse beschermende kleding, ademfilters en navigatiecomputertjes voor in de dieper gelegen gangen. Vroeger was er iemand die heartstones kon maken, maar die is helaas dood. Ze ontstaan wel nog steeds spontaan in de ‘manse’ van deze stad. Ze hebben een haven voor de bulkgoederen en de artefacten kunnen via de maanbrug worden verhandeld. Hij vertelt waarom de mensen zo bang zijn voor de Bull. Die heeft namelijk een alliantie gesloten met het Syndicaat. Dat is een groep kleine steden uit het hoge noorden die bekend staan vanwege afpersing, onderdrukking en wreedheid. Het zijn goede handelaren, maar vijanden van Gethamane. En in de 1st Age hadden ze verdragen met de Fae. Ze danken hun rijkdom aan de productie van jade.

De tempel is gewijd aan de draak van de Noordenwind. Deze priester denkt persoonlijk dat alle luchtdraken manifestaties zijn van Mela, maar hij geeft toe dat de andere priesters er anders over denken. Daarna gaan we naar een van de tempels aan het fjord. Deze is wat kleiner en kouder, maar ook erg mooi, en hij heeft grote ramen met krachtvelden in plaats van ruiten. De priester van deze tempel heet Johan. Hij is een jong, charismatisch, groot en gespierd. Als we geen exalts waren geweest zouden we hem heel imponerend hebben gevonden. Als we hebben uitgelegd dat we graag een eredienst aan de Storm King willen wijden, en hoe we dat willen doen, stemt hij daar in toe.

Princetoplessyz9Dyjab voert met ontbloot bovenlijf een derwishdans uit en Ma Si Tamuz doet de incantaties. Raine danst en Ster chant de contrapunt bij Ma Si. Tijdens de ceremonie komen er steeds meer bewoners van de stad binnen. Er wordt essence uitgegeven en daardoor ontstaat er langzaam een bol van energie in het midden van de tempel. Buiten begint het te waaien en de lucht trekt dicht. Een stormfront trekt de fjord binnen. Dan valt het krachtveld uit, hagel en regen slaan naar binnen en twee enorme raven met zilveren vleugelpunten landen met blikseminslagen op de vensterbank. In de wolken achter ze is een gigantische drakenkop te zien in de wolken. Ze spreken in stereo: "Wat wenst u van de Storm King?"

Raine wijst op Dyjabs tattoo en zegt: "Ik zie daar een draak, we hebben geen raven geroepen." De raven knikken en zeggen "Zoals u wenst heer Solar", dan vliegen ze naar de het gezicht in de storm. Dat kijkt vertoornd. Dan openen zich de wolken en er barst een loodgrijze draak Stormdrakeuit tevoorschijn. Hij kijkt heel streng en nors. We hebben eigenlijk nog nooit iets zo vuil zien kijken. Het is een lesser elemental dragon, maar hij is heel anders dan de Sleeping Prince. "Komen jullie naar buiten of zal ik binnen komen?" klinkt het. We besluiten om de tempel heel te laten en gaan naar buiten. Dyjab en Ster leviteren, Ma Si vliegt en Raine balanceert op de vensterbank. "Sinds ik een oog heb opgegeven voor kennis ben ik niet meer zo opgeroepen." Dyjab vertelt over de vreemde stormen die de landen teisteren. "Het is wel lef om mij daarvoor op te roepen. Ik heb wel wat belangrijkers aan mijn hoofd, zoals het conflict tussen het air council en het water council. Wat zal ik eens ik met jullie doen?"

"Gewoon antwoord geven!" zegt Ma Si. "Lunar, je bent heel onbeleefd. Als je goden oproept moet ook jij respect tonen." Ze blijft arrogant en zegt: "We hebben je geroepen en je bent gekomen. De machtsverhouding is duidelijk!" "Je bent zeker een priesteres. Goed dan." Hij grijpt haar beet en knijpt een beetje, niet teveel want ze is zwanger. "Ik heb niet twaalf dagen aan een boom gehangen om me door jullie te laten schofferen."

Ster wil de aandacht van de draak afleiden en hij roept: "Ik maar zeven. Was dat de boom Yggdrasyl? Bent u Wodan en zijn dat uw raven Hugin en Mugin? En hoe hebt u uw oog teruggekregen?" De draak herkent de naam Wodan niet. Maar hij is wel gevleid dat iemand zijn verhaal lijkt te kennen en hij zet Ma Si weer neer. Hij vertelt Ster dat het inderdaad Yggdrasyl was en dat hij de eekhoorn heeft weggejaagd, in de heilige poel heeft gebaad en gewenst heeft dat hij zijn oog terug kon krijgen. Raine wil weten waar de Boom staat. "Die is te vinden door Jormangandr te volgen tot je aan de kop bent." Ster knikt enthousiast. "Maar dat is geen plaats voor exalts. Alleen goden en elementalen komen daar. Hoewel, misschien met Ragnarok…" Dan vertelt hij aan Dyjab dat hij problemen heeft met de Frog Queen en daaromniet op alle stormen kan letten. Bovendien is het oproepen van extrastormen niet in strijd met zijn belangen. Er is een bijzonder krachtigiemand in Zuid Amerika bezig met het weer te rommelen. Dat is buitenzijn jurisdictie, dus voor klachten moeten we bij de Censor of theSouth zijn. Ster vraagt waarom die zijn  werk dan niet doet. De draak legt uit dat er niemand in hierarchie boven de Censors staat. Misschien is deze omgekocht, of uitgeschakeld, of de kracht is hem te slim af of te sterk. Als Ster over Autochthons probleem begint reageert de Storm King lakoniek "Aan alles komt een einde, ook aan Primordials. Als er nog mensen wonen, breng ze dan hier voordat hij in Malpheas valt."

"Malpheas?" Ja, solars hebben alles met Malpheas te maken. En hij heeft een vreselijke hekel aan de abyssals. Silent Walker is er een en dat is niet zijn echte naam. Hij heeft een titel: The Bishop of the Chalcedony Thuribel. Raine vraagt hem op de man af of de Storm King hem kan leren vliegen. De draak lacht, grijpt hem beet en laat hem vallen. Raine zet alles op alles, hij balanceert op een dwarrelende dennenaald in de storm en heel even, een secondelang, vliegt hij. Dan plonst hij in het ijskoude water. "Bedankt!" roept Raine. "Ik ben een mensenvriend." antwoordt de draak.

TatooDyjab laat zijn tattoo zien. De Storm King is verbaasd. "Dat is knap. Die is van Mela, maar hoe kom je daaraan? Ze slaapt en het is niet de bedoeling dat ze wakker wordt, want dan wordt de lucht zelf intelligent!" "Ik heb hem van Gaia zelf gekregen." Gaia heeft de vijf Elemental Dragons gemaakt om de wereld mee te creeren. Een rang lager staan de Greater Elemental Dragons, die zijn zo destructief dat ze hele continenten kunnen wegvagen en daaronder komen de Lesser Elemental Dragons, zoals de Sleeping Prince en hij. Elementalen groeien, maar het is niet verstandig om van Lesser naar Greater door te groeien. Voor hij vertrekt, geeft
de Storm King aan Ma Si Tamuz op om als goedmaker voor de beledigingen een tempel in Porto Libre op te richten, gewijd aan de Elemental Dragons. Maar volgens Raine komt haar attitude door de zwangerschap. Hij biedt aan om te zingen bij de wijding van de tempel. Daar houdt de draak hem aan: "En het kan maar beter goed zijn!"

Dit bericht is geplaatst in Exalted.

26 reacties op “Sessie vierenveertig

 1. Ou'Al schreef:

  Het was een interessante stad, zo uitgehouwen in het Fjord. The Bull heeft idd niet direct gezegd waar de moonbridge was, maar wel indirect: ‘Ga eens kijken bij het dichtstbijzijnde Fjord, daar is het mooi in deze tijd van het jaar.

 2. Ster schreef:

  Ah ja, the Bull of the North. Ik zou hem wel eens willen ontmoeten. Hoewel, zijn geallieerden van het Syndicaat zijn nogal engerds, als we de priester mogen geloven.

  En je hebt gelijk, het is en mooie knusse stad, zo onder de grond. Veel beter dan de riolen van Mos Kovia! Wat denken jullie, zullen wij Porto Libre ook een gezellig tunnelstelsel onder de stad geven? Ze nu zelf, welke stad is nou compleet zonder Metro en ondergrondse laboratoria?

 3. Ma Si schreef:

  ik ben het niet helemaal met je eens dat ik tegenover de draak arrogant was. Ik gedroeg me naar mijn status van priesteres, iets dat hij ook beaamd heeft. Ik heb hem dus in mijn ogen niet beledigd, wat je zag is volgens mij het spanningsveld tussen priesters en opgeroepen entiteiten zoals lesser elemental dragons

  Daarbij volgens mij heb niet ik, maar Rain de opdracht gekregen voor het opzetten van een tempel voor de draak als betaling voor zijn charm gekregen met hulp van de draak. Wat natuurlijk niet betekend dat ik geen tempeltje voor hem wil oprichten bij onze stad. Wij zijn immers als handelsstad ook afhankelijk van de wind. Dus dat zal ik graag doen.

 4. Ou'Al schreef:

  Het was volgens mij idd Raine die de opdracht kreeg, maar ik neem aan de Dyjab en Ma Si ook belanghebbenden zijn.

  Hoe het ook zij, Ma Si je hebt gelijk dat je je harnast met je Lunar priester mandaat. Sterker nog, dat weet hij ook. De manier waarop jij het deed is al lang niet meer gedaan, de dragon blooded doen het namelijk heel anders, met meer ‘respect’. Echter deze Elemental is volgens mij een vergeldingszuchtige: je vlucht omhoog na je semi-redding van Raine was een onderwerping aan -ehhh- elementen. Het zou me niet verbazen als we de komende tijd niet met zekerheid kunnen weten of het vreemde weer van de Storm King afkomstig is of van een andere bron.

 5. Ster schreef:

  Ah, ok. De tempel is dus een opdracht aan Raine en niet aan Ma Si.

  Zullen we er meteen een mooi tempelcomplex van maken om Gaia en haar Elementaire Draken te eren? Ik denk aan een groot festivalterrein met allerlei verschillende meditatieplekken: een bomentuin voor Hout, een heuvel met grotten voor de Aarde, een mooi meer voor Water, een altijdbrandend vuur voor Vuur en een winderige toren voor Lucht.

  En misschien kan ik er een klein hoekje aan toevoegen voor mijzelf met een kristallen pilaar waar ik op kan zitten mediteren omgeven door metaal, rook, olie, stoom en bliksem.

 6. Dyjab schreef:

  En toch, als er xc3xa9xc3xa9n god was, uit alle lagere goden die we zoal ontmoet hebben, die ik graag te vriend had willen houden, dan was het deze geweest.
  a) Draak – Voorouder/verwant.
  b) Element lucht – mijn element.
  c) Noorden – zitten we (t.o.v. dragonblooded thuislanden)
  d) Stormen – kunnen onze handel en wandel danig verstoren, en onze verdediging juist helpen.

  Laat ik het zo zeggen, ik zou het niet erg vinden als jullie de diplomatie wat meer aan mij over zouden laten. Ik heb er alleen maar mijn hele leven voor getraind en een dozijn charms voor geleerd.

 7. Ou'Al schreef:

  Zie ik hier een huwelijks crisis ontstaan….?

 8. Ma Si schreef:

  @ Dyjab, zeg lekker ding van me, ik wil jou best de diplomatie laten doen hoor, geen probleem, maar laat mij dan MIJN TAAK als priesteres UITVOEREN!!!
  a)Het was tenslotte jouw vraagstelling die hem ontstemde en deed afvragen wat ie met ons ging doen nadat bleek dat we hem voor zo’n vraag hadden opgeroepen. Niet zo’n sterk staaltje van diplomatie dus. Als ik niet had ingegrepen had ie misschien besloten ons bijv een kopje kleiner te maken of een onmogelijke opdrachtte geven voor “deze stommiteit” OM IN DE GUNST TE BLIJVEN of iets dergelijks; EN DAT MOET EENS AFGELOPEN ZIJN!!!!we zijn hier bezig de wereld van de demonen te redden, niet voor iedere idioot een klus op te knappen.
  b) Diplomatie is niet altijd buigen, maar soms ook de tanden laten zien (zonder meteen te doden)

  @ Ster ik denk goede ideeen voor een gaia tempel, maar wel een ambitieus plan, misschien klein beginnen met een hoofdtempel en dan langzamerhand uitbreiden met meerdere tempels.
  een ondergrondze stad onder porto libre is niet persee een slecht idee. wel eerst een grondonderzoek verrichten of we zo de stad niet ondermijnen denk ik.

  @ ou’al, a) welk huwelijk? b) onenigheid is niet meteen crisis!!

  @ all, ik heb GEEN last van ZWANGERSCHAPSHORMONEN %&^&^***##@!!!

 9. Dyjab schreef:

  Oh, ik was nog twee argumenten vergeten:
  e) Deze draak is (was?) xc3xa9xc3xa9n van de twee contactpersonen die Tarandor had opgegeven. En die heeft nog een gunst van ons tegoed.
  f) Deze draak kent ook de No-Longer-Sleeping Prince.

  En verder, Ma Si, dat had ik wel gladgestreken als ik de kans had gekregen. Als Diamondclaw z’n eerste klap mis slaat ga ik het gevecht ook niet direct overnemen.
  Toen jij eenmaal achter Raine aan was gegaan hebben we nog een redelijk beschaafde conversatie kunnen voeren.

  (Lekker ding van wie???)

 10. Ou'Al schreef:

  *bof* Storm King of niet, het leven gaat verder. Of het nu goed of fout was: we kunnen er niets meer aan doen. Wellicht dat de tempel hem gunstig zal stemmen. Ik denk zelfs dat er uberhaubt al niet veel voor nodig was om hem boos te maken. Eeuwenlang is iedereen onderdanig en nu staan hier ineens lui die hun mandaat opeisen: dat is gewoon even slikken, ook als je een lucht elemental bent.

  Daarbij: Atlantis zit onder het water, dus the Frog Queen vind ik interessanter.

 11. FeeX schreef:

  Lijkt op mijn doordeweekse dag ,maar dan aan mensenbestaan gebonden. Stap in het ene wereld van de andere( Grapje)

  Maar goed.. eigenlijk kom ik hier om een beroep te doen op je botanische kennis..

  Ooit had je het over onkruid dat weliger tierde nadat het vertrapt werd.
  Ik vroeg me af, welk?

 12. Ma Si schreef:

  @ Dyjab,

  dan ben ik benieuwd wat de draak had gezegd als we hem niet over stormen hadden gevraagd maar om een boodschap over te brengen aan tarandor of de draak formely known as sleeping prince. Waarschijnlijk had ie dan gezegd: “zie je mij als een boodschapper??? grom grom wat onbeleefd”.
  Ik ben blij dat jij blij bent om een beschaafde conversatie te kunnen voeren met de draak , maar wat mij betreft is dat onderdanig gedrag. Waarschijnlijk is dit een verschil tussen Dragon blooded en Lunars en tussen diplomaten en priesters en is het beter ons verschil van mening te accepteren als een vaststaand feit

  @ feex, ik ken maar xc3xa9xc3xa9n onkruid dat er beter van wordt als je er op trapt en dat is gras. Al weet ik natuurlijk niet wat ellahir hier over te zeggen/gezegd heeft.

 13. Ou' Al schreef:

  @ Ma Si > en het verschil tussen de relatie met goden/elementals nu en vroeger…

 14. Ster schreef:

  Bij ons werken de dingen meestal anders dan bij jullie. Maar soms zijn er wel analogiexc3xabn te trekken.

  De meeste exalts in Autochthonia hebben rang 3. Een directeur heeft per definitie rang 5 en zo iemand heeft dus het gezag over vele exalts. Een directeur heeft het volste recht om zijn ondergeschikte exalts rond te commanderen. Maar sterfelijke directeurs weten dat het over het algemeen een slecht idee is om exalts te schofferen. We zijn tenslotte heel erg veel sterker dan zij, en bovendien onsterfelijk. En daar wil je geen ruzie mee. Een exalt kan er bijvoorbeeld op subtiele wijze voor zorgen dat de directeur zijn targets niet haalt. Beleefdheid lijkt daarom misschien een vertoon van zwakte, maar het is ook een smeermiddel.

  Voor mijzelf ligt het een beetje anders. Ik heb een uitzonderingspositie want ik ben diplomaat, heb rang 4, leef buiten Autochthonia, en de chef van mijn vakbond is zelf exalt.

 15. Dyjab schreef:

  Als je voldoende zelfvertrouwen hebt, is het niet erg om zwak over te komen. Je hebt andermans mening niet nodig. Het gaat erom of je bereikt wat je wilt.

 16. Ou' Al schreef:

  Van de ene diplomaat naar de andere: ik denk dat je een punt hebt. Een alliantie maken met een andere natie, en daarvoor slijmen, onderhandelen en beleefd zijn wordt ook niet per definitie als ene zwakte bod gezien.
  Priesters zijn ook een soort diplomaten, en hoewel ik zeker geen alomvattende kennis (van mij) wil suggereren over priesters en hun relatie tot goden, denk ik dat een priester toch ook van tijd tot tijd en geval tot geval moet bekijken wat de beste koers is: net als een diplomaat.

  Maar nogmaals ik ben geen priester en voorlopig heeft Ma Si’s koers de gewenste resultaten geleverd.

 17. Ma Si schreef:

  @ ster:

  Als t perspectief in deze zaak nu eens omdraaien. En de draak de plaats geven van de directeur in jouw betoog. Dan zou ik kunnen stellen dat de draak ons schoffeerde door zich hardop af te vragen wat ie met ons zou gaan doen na onze in zijn ogen zo onzinnige vraagstelling. In dat perspectief is mijn reactie vrij mild.

 18. Ster schreef:

  @ Ma Si > Tsja. Wat gebeurd is is gebeurd. Je handelde vanuit wat jij zag als een crisissituatie. We weten niet hoe het gelopen zou zijn als je niet had ingegrepen.

  Het lijkt mij niet constructief om er verder over door te gaan. Maar het is wel een goed idee om voortaan de taken goed van te voren af te spreken.

  By the way, lunars hebben toch ook een rangenstelsel? Hoe zit dat eigenlijk bij solars en dragonblooded cq dragonkings? En wat zijn jullie rangen binnen de lunar maatschappij?

 19. Ma Si schreef:

  wat gebeurt is gebeurt, daar ben ik het mee eens. Al zullen hier genoemde argumenten nog wel eens terugkomen bij toekomstige besprekingen. Maar goed dat zien we dan wel
  😉

  Wij,Lunars, hebben ook een rangensysteem, gebaseerd op onderling respect voor wat je gedaan/bereikt hebt in de ogen van de mede Lunars, respect dat je verdient door je geschiedenis/verhalen die je over jezelf verteld of hoe anderen over je vertellen en je lidtekens (renown). Maar Lunars zijn vaak solisten, dus in hun doen en laten hebben ze minder met andere Lunars te maken dan bv dragonblooded met andere dragonblooded. Wat onduidelijk is, is hoe de Lunar rangen in verhouding staan met rangen van andere groepen. Zeker sinds de great curse is dit zeer onduidelijk. uberhaubt is het de vraag hoeveel Lunars in het algemeen en met een hoge rang in het bijzonder nog in leven zijn.

 20. Ster schreef:

  Ik zou het een eer vinden om aan een lunar council te vertellen hoe ik aan mijn littekens kom. Maar om heel eerlijk te zijn zijn mijn voornaamste ‘wapenfeiten’ in jullie ogen wellicht niet zo heroisch: mijn favoriet was om de wapens van een corrupt regime om te smeden tot een ploegschaar. Maar er zijn andere dingen waar ik ook best wel trost op ben: verdroogde landerijen irrigeren, een lusthofje maken rond een vergeten maanbrug, een generator van de realms defence grid repareren, de bediening van sterrenpoorten herontdekken.

  In Autochthonia zijn dit heldendaden. Maar ik heb ontdekt dat dit soort dingen in Creation niet belangrijk zijn. Hier moet je een kampioen of een monster verslaan voordat je spreekrecht krijgt. Of een verhaal vertellen over hoe fantastisch je bent. En dat soort dingen zijn bij ons nu juist weer gewoon pretentieloos amusement.

 21. Ma Si schreef:

  ik denk dat jou acties in de ogen van een traditionele lunar council niet als belangrijk en gevaarlijk en moedig beschouwd zouden worden. Maar dat maakt ze niet minder belangrijk. Ik als stadhouder en partymember ben zeer gesteld op jouw vaardigheden, en kan jouw acties appricieren, zeker ook omdat je ten opzichte van mij een echte toevoeging bent. Op autochtonia zouden ze mijn acties waarschijnlijk ook niet zo waarderen als de lunars dat doen…tja van alle groepen verschillen de lunars en autochtonians het meest en misschien ook het minst: masters of nature vs masters of tech (autochtonian nature) 😉

 22. Ou'Al schreef:

  *vraagt zich af of er toch nog iets opbloeit tussen Ster en Ma Si*

 23. Ma Si schreef:

  @ Ou’al
  zeg zit niet zo te zeuren de hele tijd over opbloeiende ietsjes en huwlijken etc. ik wordt daar een beetje moe van. ik heb wel meer aan mijn hoofd dan dat. we hebben nog een aantal demons om te slayen.

 24. Ster schreef:

  @ Oe’al > Of heb je misschien zelf nog steeds een oogje op haar? 😉

 25. Diamondclaw schreef:

  Diepe, diepe zucht… Afgaande op deze discussie is blijkbaar het belangrijkste wapenfeit van deze party de al dan niet huwelijkse staat van Ma Si en Dyjab. gelukkig staan er ook nog wat meer relevante zaken in beschreven.

  a) ik ben helemaal voor ondergrondse tunnels en vertrekken zolang deze gevrijwaard blijven van metro’s en andere stinkende zaken
  b) het rangenstelsel van de lunars is een redelijk vaag iets en telt feitelijk alleen bij een mood (lunar-bijeenkomst) en ook dan is het een kwestie van je plek opeisen ipv een ordelijke en gestructureerde bijeenkomst. de enige uitzondering hierop vormen de elders. traditie eist dat zij (en de gastheer) het recht hebben om als eerste te spreken. de gastheer mag trouwens wel gewoon op zijn plek gewezen worden door een lunar met een hogere rang en de gastheer mag daar uiteraard zijn ongenoegen over kenbaar maken (fysiek of verbaal).

 26. Ster schreef:

  @ Claw > Mijn Metro stinkt niet. Ik heb berekend dat ik de elementaire krachten van hout, vuur en water aan een wagon kan binden en er 90 motes en 3 willpower in moet investeren. Dan zal het conflict tussen de elementen onderling en tussen de elementen en mijn wilskracht genoeg energie genereren om er een schone stoomtram op te laten rijden. En het mooiste is dat de tram door al die magie stabiel zal blijven. Ik ben er nadien dus niet meer bij betrokken. Hij kan bediend worden door mortals!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s