GV 3 – een nieuw hoofdkwartier

Het is donderdag 2 december 2012. Een komeet nadert de aarde. Het stormt ontzettend: er is kustbewaking, rukwinden tot windkracht 12 en zo. Mio gaat een eindje fietsen. Hij ziet de leegstaande kerk aan de Haagweg en denkt dat dat wel eens een leuk hoofdkwartier zou kunnen zijn. Hij zet zijn fiets tegen het gebouw en loopt er omheen. Een zijdeur klappert. Mio gaat naar binnen, de donkere kerk in.  Glasscherven en steengruis knerpen onder zijn legerkistjes. Hij voelt een bovennatuurlijke aanwezigheid. Geen demon, iets anders, iets krachtigs in de nok van de kerk. Devil1 Als hij zijn vleugels probeert uit te slaan, merkt hij dat hij banger is dan hij had gedacht: zijn angst heeft zelfs gewonnen van zijn hogere zelf. Zijn duivelse natuur neemt het over en hij ontwikkelt een paar benige, gescheurde leren demonenvleugels in plaats van de mooie uilenvleugels die hij in zijn engelengedaante normaliter heeft.

"Ik woon hier, ga weg! Twee is teveel!" sist een stem. Wat hier leeft, is razendsnel afgedaald. Mio voelt dat er wat aankomt en hij bukt. Een balk suist over zijn hoofd heen. En hij hoort het geflapper van een leren regenjas. "Wie ben jij?" vraagt Mio met alle agressie van zijn getormenteerde aard, "Ik ben Bilifor, fell knight of hell."

"Ik ben Troy, een Knight uit New York. Zijn hier ook al demonen … Ik heb dit al eerder meegemaakt, het begint met de fell knights en dan komen de lords of hell. Wil je koffie?"

Dit is zo incongruent, dat Mio kalmeert. Onder de koffie vertelt Troy, een grote zwarte vampier uit de Bronx, over hoe hij gebeten is gedurende de gangwars tussen de Knights en de Bloods. En dat demonen New York nu hebben overgenomen, de meeste vampieren zijn gedood, hij is ontkomen. En hij heeft geen zin in een nieuwe strijd. Als Mio de kerk wil hebben, dan gaat hij wel weg. Nou, dat is een aardig aanbod en Mio biedt hem zelfs de bescherming aan van het Huys Amsterdam. Zijn bovennatuurlijke zintuigen vertellen hem dat Troy dood is, zijn bloed continu wordt afgebroken en dat zijn lichaam desondanks actief blijft. Een ziekte is het niet, hij weet niet wat je hier mee aanmoet (Mio heeft nog nooit een vampier gezien en zijn Lore gaat nog niet ver genoeg om dit te genezen). Troy charmeert Mio. Dan probeert hij het gebouw te animeren zodat het zichzelf repareert. De gaten in het dak trekken dicht, maar hij voelt dat het kerkgebouw geen vriendjes wil zijn met een gevallen engel. Hij belt Isabel om raad te vragen. Isabel stelt voor om de kerk in te wijden met een feestje. Ze zal een en ander organiseren. Daarna belt hij Suzette.

Ab, als Aia in zijn meisjesgedaante, ontbijt met Philippe in het hotel. Philippe is van mening dat de wereld er een stuk beter uit zou zien als niet allerhande bovennatuurlijke wezens steeds in zouden grijpen. De agent blijft een dagje binnen, want het is kloteweer. Maar Aia gaat er op uit. Ze gaat naar Isabel voor advies en voorlichting. Hoe ga je om met je seksualiteit? Je verandert toch in een demon als je daar aan toegeeft? Nee, zegt Isabel, dat gebeurt juist als je er niet af en toe aan toe geeft. Maar het probleem is wel dat je op een gegeven moment niets nieuws meer voelt. Ze vergelijkt het met drugs. En dan is het tijd voor een nieuw lijf. Of je begint een sekte die gelooft in jouw eeuwige jeugd. Dat heeft ze zelf ook een paar eeuwen gehad, maar die gelovigen begonnen dermate bizarre eisen aan ‘hun godin’ te stellen, dat ze er maar weer mee gestopt was. En het ongesteld worden, dat kun je voorkomen door eens in de maand een puntje Faith te gebruiken.

Suzette SMS’t intussen met haar vriendinnen. "Het schijnt dat je vader je van school heeft gehaald, klopt dat?" Vreemd verhaal … ze belt haar pa. "Ja, dat leek me wel handig," legt hij uit, "We doen gewoon alsof je op een dure prive school zit, dan heb jij je handen vrij. En nu we het daar toch over hebben, heb je nu even je handen vrij?" Pa heeft een klusje voor zijn dochter. Er is een bouwproject en het zou hem niet slecht uitkomen als dat enige vertraging oploopt. Met dit weer kan er allicht wat omvallen en een brandje ontstaan … Suzette krijgt een platina creditcard in ruil, en als ze er behoefte aan heeft mag ze een beroep doen op de Joegoslaven van haar vader, als ze hun maar niet alles vertelt. Ze gaat naar de bouwplaats en daar krijgt ze het telefoontje van Mio. Ze nodigt hem uit om mee te doen en hij fietst snel naar de winderige bouwplaats. Ze stichten samen een brandje door een olietank lek te maken en een bouwlamp op de olie te laten vallen. Mio is een beetje onhandig, hij opent per ongeluk een klein portaaltje naar Fantasia, zodat de vlammen daar ook naartoe overslaan. Met ‘control flame’ gaan de bouwkeet en de hijskraan in de fik.

Daarna gaan ze eens kijken hoe het er voorstaat met de voorbereidingen van het feest. Mio heeft nog een wens, Skeleton_bar_10hij wil graag een crypte met een onderwaterdoorgang naar de Rijn, Simon zal kijken wat hij kan doen. Isabel en Ab hebben een heleboel studenten en kunstenaars uitgenodigd en een heel studentenhuis is met kratten bier op weg naar de kerk. De zaal wordt volgezet met kaarsen. Er arriveert een DJ met een goede verzameling gothic muziek, twee draaitafels en de nodige boxen. Het feest komt al snel op gang, er wordt gedanst en gedronken.

Isabel had nog een vriendje met een lange leren jas meegenomen, ze noemt hem een kadootje voor de troy. De nieuwe jongen heet Ulver en hij blijkt een weerwolf te zijn. De vampier en de weerwolf staan op het punt om elkaar aan te vallen en dan grijpt Suzette in. Met de Voice of Heaven spreekt ze de twee toe. Meteen vergeten ze hun animositeit en samen keren ze zich tegen de gemeenschappelijke vijand: de duivel zelf! Isabel’s grapje lijkt verkeerd af te lopen. Gelukkig kan ze het nog sussen door Ulver af te leiden en Aia ontfermt zich over de vampier. De studenten denken dat het allemaal een show was en er wordt geapplaudiseert.

Spell_cross_2Als het feest al aardig op gang is, komt Simon langs met zijn technici. Hij heeft een idee om een het gebouw aan te kleden met op Giger gexc3xafnspireerde ornamenten. De ramen worden dichtgemaakt met houten luiken en hij plaatst een ijzeren kruis waar tentakels uit groeien op het podium. De gekraakte kerk wordt betoverd, zodat het van buitenaf niet kan worden gezien wanneer er bovennatuurlijke dingen gebeuren. Er worden vuurschalen geplaatst, een bar ingericht en zelfs een indoor barbecue.

Naarmate het later wordt, wordt het publiek eigenaardiger. Isabel heeft zwaar ingezet om dit feest onvergetelijk te maken, al haar vrienden zijn uitgenodigd en er komt zelfs een delegatie Lords en Overlords van het Huys Amsterdam. Buiten is het aan het stormen en onweren. Het feest wordt steeds heftiger. Spirituele energie bouwt zich op, het lijkt naar een climax toe te werken. Op het hoogtepunt slaat de bliksem in de kerk. Er is een implosie. In een klap is alles donker, de muziek valt uit, de monstrans licht op.

Het feest is over. Simon sluit de electra weer aan, er wordt zachte muziek opgezet. Er wordt nog wat gechilled en nagepraat. De Lords hebben de betoveringen op de kerk versterkt en Ab mag een vazal van Isabel overnemen in ruil voor het adres van Lilith.

4 reacties op “GV 3 – een nieuw hoofdkwartier

 1. Jaap schreef:

  Nog steeds in progress of is dit al de sterk gekuiste versie?

 2. ellahir schreef:

  Ik heb een paar details weggelaten… 😉

 3. Don schreef:

  Prima zo… bepaalde details waren zeker niet geschikt voor buitenstaanders. 😉

 4. ellahir schreef:

  Ik had 77 bezoekers op de dag dat deze samenvatting verscheen … da’s best veel voor mijn blogje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s