Sessie veertig

We besluiten om naar Afghanistan te gaan, daar zitten als het goed is de verloren Dragon Kings. En bovendien zijn we dan al een end op weg naar Mongolie, waar de demon King Loneliness zit.We verwachten dat de Wyld Hunt ook nog een dezer dagen langs kan komen, dus het hele spionagenetwerk wordt geactiveerd en Sluiers blijft achter met een van de communicatiekristallen. De volgende dag vertrekken we via de121446259_37e3a4e343_m sterrenpoort naar Mos Kovia. Ster is in vol ornaat en zit op zijn bronzen paard. De anderen zijn te voet. Raine geeft zijn dievengilde een zoekopdracht: we hebben een dragonblooded tovenaar nodig die onze groep tot Sworn Brotherhood kan maken. Op die manier hopen we de effecten van eenzaamheid en wanhoop tegen te kunnen gaan. En dan gaan we op zoek naar een maanbrug. Buiten de stad, bij de poel waar de dode bard ligt,  vinden we een bos elementaal die ons in ruil voor een lied naar de dichtstbijzijnde maanbrug brengt. En natuurlijk ligt die helemaal aan de andere kant van de stad. Midden tussen drie stokoude eiken met verweerde lunar merktekens. Terwijl Ma Si uitzoekt hoe ze hem kan openen, gaat Raine nog even naar de stad, maar er is nog geen nieuws.

Op de maanbrug ontmoeten we Grendel, de psychopate lunar deathknight.

Grendel00prewebEvery nail, claw-scale and spur, every spike
and welt on the hand of that heathen brute
was like barbed steel. Everybody said
there was no honed iron hard enough
to pierce him through, no time proofed blade
that could cut his brutal blood caked claw

Hij is op weg om de Bull of the North uit te dagen en Raine vraagt of hij niet liever met ons mee wil op demonenjacht. Dat niet, maar Grendel wil wel Dyjab van ons overnemen, want hij moet nog een dragonblooded aan Luna offeren of zoiets. Ster is het daar niet mee eens. "Het is onze dragonblooded!" Maar Grendel neemt hem niet serieus. "Kinderen horen thuis te blijven als de grote mensen demonen gaan verslaan." Dyjab en Ster laten zich gelukkig niet op de kast jagen, dus we nemen uiteindelijk afscheid en gaan ieder weer verder.

We arriveren op een vlakte van glasscherven die zinderen in de zon. Het is wel 50 graden en het glas snijdt dwars door onze laarzen de voeten open. Zelfs ANS-3a, het bronzen paard, klaagt dat het pijn aan haar hoeven doet. Gelukkig Oe’al kan voor iedereen de voetzolen zo versterken, dat het glas er niet meer doorheen komt. Ster maakt een boogvormig monument van glas over de uitgang van de maanbrug. Na uren lopen begint het te sneeuwen. Sneeuw? Bij deze hitte? Glas_moal_blizzardSter proeft er van, het doet hem een beetje aan thuis denken. En dan krijgt Raine last van haaruitval. Het blijkt Summersnow te zijn, een radioactieve neerslag. Fijn. De anderen hebben gelukkig geen last van stralingsziekte. We volgen een ondergrondse rivier, af en toe slaat Ster een put. Het glas maakt plaats voor zand en onderweg zien we vreemde gemuteerde beesten en een reusachtige vleesetende plant. Na twee dagen lopen komen we aan bij een bewoond gebied, hier ligt geen glas meer en er zijn veldjes met cactusvruchten, schorpioenen en andere tekenen van land- en veeteelt. Een vallei herbergt koepelvormige gebouwtjes. Op een paar keien staat een karakter gegrift.

"Aha, er zitten hier Dragon Kings," zegt Dyjab die het schrift kent. Opeens voelen we wapens op onze kelen. Grote reptielen, dragon kings van een soort die we niet eerder zijn tegengekomen, zijn schijnbaar vanuit het niets opgedoken. Ze hebben primitieve wapens en spreken een taal die ouder is dan de mensheid. Als we in Old Realm zeggen dat we in vrede komen, verstaan ze ons. "Solar! Jullie waren nergens toen wij in nood waren. Jullie zijn nu gevangen en we gaan eerst tot de Zon bidden voordat we verder beslissen wat we met jullie doen." We besluiten mee te doen en verzetten ons niet. Alleen Ma Si vliegt snel weg. De dragon kings leiden ons naar het dorp. Ze gaan testen of Oe’al wel een echte dragon king is enP2011 de mensen worden opgesloten in een ondergrondse ruimte. Maar het is eerder ceremonieel dan serieus: we krijgen cactuswijn en geroosterde schorpioenen, en onze wapens worden niet eens afgenomen. Na een paar uur komt een oude dragon king in een wit gewaad. Hij stelt zich voor als Doriak, priester van de ochtendzon. Er zijn er nog maar 15 van zijn volk over. Om de hierarchie te bepalen zullen we stuk voor stuk uitgedaagd worden voor een gevecht om te bepalen wie mag spreken en wie niet.

Inmiddels is Ma Si Tamuz naar een heuveltop gevlogen. Van hieraf ziet ze een spiegelende vlakte voorbij het dorp liggen en dan weet ze waar we zijn: de Mirror Plane. Ze begint een langdurig en uitgebreid ritueel om de draak Sleeping Prince op te roepen. De oude draak reageert enigszins verbaasd. "Lang geleden dat iemand me opgeroepen heeft." Hij is momenteel aan de andere kant van de wereld. Als Ma Si vertelt dat ze de schuld komt inlossen, namelijk het terugvinden van de earth dragon kings, is hij blij verrast. Hij komt er aan en hij adviseert haar om zich voor te doen als priesteres van de Opgaande Zon. Daar hebben ze respect voor, en ook voor krijgers. En o ja, mocht je een keer naar Yu Shan willen, dan moet je het maar zeggen dan kan ik je wel naar binnen helpen.

DinosaurDe gevechten beginnen in worstelpositie. Raine is als eerste aan de beurt. Hij wordt vastgegrepen door een enorme vrouwelijke Anklok. Hij probeert haar te charmeren, en hij krijgt een muilpeer. Hij probeert het nog eens en nu haalt ze echt uit. Ze slaat al zijn voortanden uit zijn mond en de solar stort ter aarde. "Dit gevecht is over." zegt ze, "Hij mag niet spreken."

Godzilladestroyallmonstersmelee2_2 Dan is Diamond- claw aan de beurt. Hij laat de adaman- ten chakram vliegen. Dat ding doet verder geen schade, maar het geeft hem wel de gelegenheid om te vechten. Hij is in zijn gevechtsvorm en dus ongeveer even groot als de dinosaurus. De twee wisselen dreunende klappen uit en hij houdt het twee gevechtsrondes tegen haar uit. Dan zegt ze: "Jij bent waardig om te spreken."

Dragonslayer1smDyjab mag als derde. Hij had zich goed voorbereid met allerhande verdedigende charms. Zodra het gevecht begint, zet hij zijn aura van wind en hagel aan. Daardoor aarzelt ze even. Op dat moment kan Dyjab kan zich losrukken en neemt afstand. Dan gooit ze een vuurbal naar hem toe die hij zonder schade incasseert. "Jij mag ook spreken."

Als laatste is Ster. Eerst dacht hij dat het een worstelwedstrijd zou zijn, maar door de rondvliegende tanden van Raine en die vuurbal op Dyjab weet hij dat het een serieus gevecht wordt. Hij doet zijn tigerclaws aan. Als, nadat ze elkaar vastgegrepen hebben, het gevecht begint, wil hij opstijgen. Maar de Anklok kan in de toekomst zien en ze laat de rots om zijn benen omhoog groeien zodat hij geen kant meer op kan. Megaman_x8Dan klauwt Ster haar rug open. Het is de eerste schade die de dragon king in vier gevechten krijgt. Ze reageert furieus. Met pure essence schiet ze hem overhoop en hij riposteert met een energy drain. Het wordt een zwaar gevecht, waarbij aan beide zijden veel magie gebruikt wordt. Als Ster bijna dood is, vraagt ze of hij wil stoppen (de eerste aan wie ze het vraagt in plaats van het aan te kondigen). "Ja, da’s goed." kreunt hij. "Je verdient respect, maar je mag niet spreken." "Oh, waarom niet? Heb ik niet goed gevochten?" "Nee, omdat je een tovenaar bent en geen krijger."

Ster wordt uit de rots gebikt en alle deelnemers worden genezen. Diamondclaw en Dyjab krijgen een witte sjerp als teken van respect en Ster en Raine worden afgevoerd. Ster heeft er geen zin in om weer opgesloten te worden. Hij vindt het heel erg oneerlijk. "Dyjab is een krijger en ik niet?" denkt hij "En die primitieve hagedis gebruikt zelf volop magie, maar als ze een charm van mij niet kent, is het meteen tovenarij? Het zal wel …" Hij trekt zich woedend terug in Elsewhere en gaat mediteren om te kalmeren. Een dragon king blijft wacht houden op de plek waar Ster verdween en Raine wordt weer naar zijn cel gebracht. Diamondclaw en Dyjab worden verenigd met Oe’al, die een fraai wit gewaad draagt. Zij mogen vrij rondlopen, maar Raine wordt gewantrouwd. Dyjab gaat bij Ma Si langs om verslag te doen. Ze is onder de indruk.

De volgende ochtend verschijnt Ma Si Tamuz bij zonsopgang. Ze vliegt vanuit het Oosten, uit de opkomende zon, naar het dorp. Ze landt voor de biddende Icedragonclan

  ankloks. "Je stoort ons ochtend ritueel, maar kom mee," zegt de priester. Ma Si stelt zich voor als priesteres van de maan. Dat mag ze dan vanavond met een mis voor Luna bewijzen.

Als hij uitgemediteerd is, gaat Ster met de stamoudste praten, dat is ook een tovenaar. Maar hij kent de spreuken niet die Ster zoekt. "Misschien weten de Salamok meer," en hij vertelt dat er een vijfde stam van dragon kings bestaat, waar wij nog nooit van hadden gehoord. Die zijn lang geleden, door iets wat een sterrenpoort heet, vertrokken naar een vuurwereld. (Laten we daar nu een adres van hebben…) Ster stelt voor dat de Anklok bij de andere dragon kings gaan wonen. "Nee, verhuizen, dat gaat niet. De jonkies zitten hier in het Oosten," zegt de oude wijze. 

Dit bericht is geplaatst in Exalted.

20 reacties op “Sessie veertig

 1. Dyjab schreef:

  Ik had het eigenlijk graag zelf aan de draak verteld… maar het geeft niet, hoor!

 2. Ster schreef:

  Ik moet niet vergeten om aan Smerana te vragen hoe ze er achter is gekomen dat ik vorige week van Gaia de inwijding tot tovenaar heb ontvangen. Ik ken tenslotte nog geen enkele spreuk.

 3. Ou'Al schreef:

  @ Dyjab > Ach, wellicht heb je nog genoeg tijd om verslag te doen over het verdere voortvaren 🙂

  @ Ster > Nouou, wellicht weet ze het niet van die inwijding…maar van je essence drain, niet vergeten dat je dat hebt geleerd van een Lunar tovenaar 😉

 4. Ster schreef:

  @ Oe’al > Huh? Voor mij liggen essence blast en essence drain in dezelfde ‘charm tree’. Ik deed het om aan haar te laten zien: “dat kan ik ook, en beter”. Wist ik veel dat het voor hun anders is… 😦

 5. Ou' Al schreef:

  @ ster > Dragon Kings werken niet met stationaire trees, het idee van essence drainen is hen zelfs vreemd. Hun charms zijn gebaseerd op toestanden van de vier elementen (wat zij de vier elementen noemen), maar soms is ook dit erg losjes…

 6. Ster schreef:

  Och jee. Weer wat geleerd 😦
  Maar ik ben de gezant van Autochthonia in Creation. Ik moet de eer van mijn god en mijn volk hooghouden. Ook hier. Hoe kan ik dat als ik niet eens spreekrecht heb? Dat is mijn eer te na.
  Ik wil haar uitdagen voor een revanche. Ik mag dan een tovenaar zijn, ik zal bewijzen dat ik net zo goed kan vechten als Diamondclaw en Dyjab. Ik daag haar uit voor een gevecht zonder magie en zonder charms. Omdat zij van nature schubben en klauwen heeft, zal ik ook mijn pantser en tijgerklauwen gebruiken, maar verder niets.

 7. Ou'Al schreef:

  @ ster > neemt niet weg dat ze fair & square van je gewonnen heeft, je was op kruipen na dood, zij niet. Je hebt meer eer gekregen dan de Solar, geniet daarvan, vragen om een rematch is wellicht iets voor later, maar waarom nu? Ik heb sterk het idee dat ze dan denken dat je niet kunt omgaan met een nederlaag en dus gezichts verlies, nu kun je vrij rondlopen en praten met de tovenaar en iedereen, maar, idd, behalve op het overleg.

 8. Ster schreef:

  @ Oe’al > Ja, die revanche hoeft niet vandaag.

 9. Dyjab schreef:

  Ster, niet zo hard van stapel lopen.

  Diamondclaw en ik kunnen ook proberen om toch formele spreektijd voor je aan te vragen. We kunnen uitleggen dat je een verkenner van een vreemd volk bent die onze gebruiken niet kent, maar die wel belangrijke dingen te zeggen heeft.

 10. Ster schreef:

  @ Dyjab > Met mijn verstand geef ik je gelijk, maar Oe’al heeft de vinger op de zere plek gelegd. Ik kan inderdaad niet tegen mijn verlies.

  Ik ben zeventien jaren oud, maar ik heb vijf jaar geslapen. Mijn twaalfjarige ego had zich liever doodgevochten dan zich over te geven. De computer is wel zeventien. Die zegt: geef je gewonnen, groei en vecht een andere dag weer.

  Dat conflict tussen mij en mijn computer is een innerlijke strijd, die ik nog niet heb opgelost. Ik heb er voor gekozen om een mens te zijn. De computer vertelt mij dus wat een mens zou doen – maar dan wel een mens zonder enige emotie. Da’s ook weer niet goed. Hoe groter mijn ‘clarity’ hoe meer ik geneigd ben om naar de computer te luisteren.

 11. Dyjab schreef:

  Er zitten meer aspecten in je menselijke kant dan alleen de emoties! Daar heb je de kunst ‘zelfbeheersing’ voor.
  Wij beheersen ons zonder computer (als het lukt, natuurlijk). Maar dat kun je oefenen.

 12. Ster schreef:

  Het is juist veel te gemakkelijk om met de machine te versmelten. Ik heb niet alleen zelfbeheersing nodig om mijn emoties de baas te blijven, maar ook om tegen mijn programmering in te gaan.

  Exalts met hoge clarity hebben zelfs speciale Charms nodig om nog zinvol met stervelingen te kunnen interacteren. Zo onmenselijk kan ik ook worden als ik de aandacht laat verslappen.

 13. Ou'Al schreef:

  @ Ster > wellicht tijd om eens wat aandacht te besteden bij jou, niet aan gevechtscharms, aan zaken als socialize, diplomacy, manipulation, wits.
  Dat zijn de dingen die stervelingen gebruiken om te functioneren in hun omgang. De mens-machine is op aarde een mythe, maar emoties en de omgang daarmee een kunst. Ik wil je wel wat bijbrengen las je wilt.

  Vechten met wapen en chamrs kun je nu wel, nu de rest nog en een discussie (iets wat je nog niet goed beheerst in mijn persoonlijke opinie 0is ene ene gevechtskunst…maar dan een sociale. En een verloren gevecht daar kan veel grotere consequenties hebben dan een verloren fysiek gevecht.

 14. Ou'Al schreef:

  *woeps typo, nog een keertje*

  Vechten met wapen en charms kun je nu wel, nu de rest nog en een discussie (iets wat je nog niet goed beheerst in mijn persoonlijke opinie) is ook een gevechtskunst…maar dan een sociale. En een verloren gevecht daar kan veel grotere consequenties hebben dan een verloren fysiek gevecht.

  m.a.w. Dyjab heeft een goed punt

 15. Ster schreef:

  O, uh ja, discussies … daar is Dyjab stukken beter in ja. Misschien moet ik inderdaad maar eens aan mijn people skills gaan werken. Als je me daarbij kan helpen, graag!

 16. Inez schreef:

  Als Dyjab jullie allemaal zijn l33t skillz leert, wat voor bestaansreden heeft’ie dan nog? ;-P

 17. Dyjab schreef:

  Ster, ik wil wel helpen! Waar wil je beginnen? Social combat is een combinatie van Wits, Charisma, Manipulation. En dan zijn er allerlei charms, van simpele waarmee je een goede indruk kunt maken, via mensen vervelende dingen (over jou of wat je wilt bereiken) doen vergeten, tot keiharde dwang en massale volksmennerij.

  Ik weet dat jullie alchemicals allerlei eigen charms hebben, maar er is vast genoeg overeenkomst want mensen blijven mensen.
  Wat het wel moeilijker maakt is dat je moet uitvinden wat mensen belangrijk vinden om succesvol invloed op hen te hebben. En omdat jij zo’n andere achtergrond hebt, heb je soms ook andere prioriteiten en redeneringen dan de gemiddelde aardbewoner.

 18. Ou'Al schreef:

  @ Dyjab > ik dacht eigenlijk om het eerst een de basics uit te leggen aan Ster (Socialize, Diplomacy) en van daar eens verder te kijken of ie aan charms kan gaan denken 🙂

 19. Dyjab schreef:

  Oe’Al, dat is eigenlijk wat ik bedoelde met die eerste opmerking over Wits en Charisma, en met die laatste opmerking over cultuur.

  (Al is er een erg handige Dragonblooded charm, Friend to All Nations, die maakt dat je in een ontmoeting geen faux pas maakt. Die heb ik nog gebruikt toen de hobgoblins binnenvielen, daardoor wilden ze tenminste even stoppen om naar me te luisteren.)

  Maar algemene ontwikkeling is denk ik inderdaad de eerste prioriteit voor Ster.

 20. Ster schreef:

  😦 Blijkbaar mis ik toch wel een boel sociale vaardigheden in jullie ogen. ’t Cultuurverschil is inderdaad heel groot, maar ik had zelf het idee dat ik het wel redelijk deed. Maar OK. Ik ga er aan werken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s