GV3 – een doordeweekse dag

Hier begint deel drie van de campaign

Kees en Liselotte zijn hun eigen weg gegaan. Ab, Suzette en Mio gaan met de trein terug naar Leiden. Op het perron zien ze een groep monniken in paarse pijen. Het valt Ab op dat ze er zo goed verzorgd uitzien, als filmsterren. Het zijn de elitetroepen van het Vaticaan. Wat doen die in Leiden? Thuis in de Treehouse_01boomhut, in de virtualiteit, ziet Mio dat de paarse garde een cordon vormt in een grote cirkel rondom de Coeli-kerk. Verder vindt hij nog een bovennatuurlijk iets achter het huis, Isabel, en een demonische aanwezigheid aan de Haagweg, dat zal Simon zijn.
Ook even kijken wat er zoal gebeurd is in de wereld. Er zijn vier verminkte lijken gevonden in Leiden (of eigenlijk: er zijn een heleboel afgehakte lichaamsdelen gevonden). Sunny Dale heeft de explosie overleefd en ondergaat nu plastische chirurgie in Londen. Op Texel is een prehistorische vogel gezien. De nieuwe moskee op de Voorthuizenlokatie gaat eindelijk open. De hele Noordzee is in november anderhalve week verboden gebied vanwege omstreden vlootoefeningen. Er verdwijnen nog steeds heel veel kinderen in Brussel, Amsterdam, Rotterdam en Leiden, voornamelijk van turkse en marokkaanse afkomst. De paus heeft een concilie georganiseerd over ‘de rol van het Kwaad in deze wereld’, waarvoor de leiders van alle wereldgodsdiensten bijeen zullen komen in Rome. Er is plotseling een komeet waargenomen ter hoogte van Mars en die komt naar de Aarde.

Ondertussen herkent Isabel het zegel van Lucifer op het perkament dat ze in Rotterdam gevonden hebben. Lucifersigil Maar dat is niet echt van zijn hand. Op de achterkant staan allerhande aantekeningen van de verschillende tovenaars die het document in de loop der eeuwen hebben bezeten. Ab en Isabel spelen die nacht met elkaar. Hij leert een boel nieuwe truukjes van haar. De volgende dag gaat Ab naar school. Hij neemt het perkament mee. Bij de poort staat zijn oom, maar die weet hij te ontlopen. Het lijkt alsof hij zijn best doet, maar eigenlijk is hij alleen met het document bezig. Na uren puzzelen is hij er uit. Maar de ontcijferde tekst is nog steeds onbegrijpelijk. Het lijkt op een soort voorspelling. En de aantekeningen op de achterkant wijzen op een soort van apocalyps. 21-12-2012; een tekst van nostradamus: "Als de tiende poort vernietigd zal zijn"; een horoscoop met vijf planeten in een perfect pentagram; "vind de meester van de sleutels"; een magisch vierkant met het woord Lyra ernaast; en nog veel meer.

Mio is nog even bij Simon langsgegaan op de Haagweg. Simon’s rolstoel is inmiddels onherkenbaar door alle aanpassingen. Mio en de kunstenaar Lampie denken na over een exoskelet of robotpak, maar Simon heeft liever iets met wielen. Maar als Mio tijdens het gesprek vertelt dat er zo veel paarse garde op de been is, krijgt hij opeens inspiratie. Hij leent de anti-demonen hoofdband uit de waterwereld en begint te knutselen. Als hij klaar is, gaan ze naar de boomhut. Lampie komt mee om een lift voor Simon te installeren.

WinterSuzette wordt door haar vader meegenomen naar een zakelijk gesprek. Een grote vastgoedhandelaar heeft hem opgelicht en hij wil hem terugpakken. Daarvoor is het nodig dat zij de man serieus bang maakt. Hij wil het Huis met het Blauwe Dak in Wassenaar van hem hebben – voor een fractie van wat het pand waard is. In het fraaie kantoor van de oplichter wil Suus het dure bureau laten verschroeien, maar het lukt niet zo. Uiteindelijk laat ze maar haar demonische vorm zien. Daar wordt de man zo bang van dat hij snel de contracten in orde maakt. Suzette’s vader had dit ook nog niet gezien en die is opeens een stuk banger geworden voor zijn dochter.

Aan het einde van de middag komen ze weer bij elkaar. Mio’s moeder vertelt hem dat hij om 8 uur bij de sportschool moet zijn. Simon geeft iedereen een amulet dat ervoor zorgt dat het menselijke aura van de kinderen de demonische aanwezigheid onzichtbaar maakt. Dit werkt hBr14_celtic_knot_broochelaas niet bij Isabel, want die heeft geen kinderziel meer. Ab vertelt wat hij heeft ontcijferd. Als hij de horoscoop aan de anderen laat zien, rent Mio het huisbinnen en met de astrologieboeken van zijn moeder ontdekt hij dat ditpentagram in de lucht op 3 oktober 1574 gebeurde en weer zal gebeuren op, jawel, 21 december2012. Het is nu 25 oktober 2012, dus we hebben nog maar 2 maanden. En de tiende poort, dat kan op Leiden slaan, want Leiden had ooit 10 stadspoorten, waarvan er nu nog maar twee over zijn. Leiden is de sleutelstad, zou de meester van de sleutels hier te vinden kunnen zijn? Ze vergeten de tijd helemaal en Mio komt er opeens achter dat hij te laat gaat komen. Hij springt op, grijpt zijn sporttas en spurt op zijn fiets naar de sportschool.

Mio is natuurlijk veel te laat. De oude japanse sensei en zijn jonge leerling zitten naast elkaar aan de ene kant van de mat, met een heel erg uitgedunde sportschool tegenover hen. Hijgend sluit Mio achteraan de rij. Hij is de jongste, er zijn nog twee tieners en 15 volwassenen, waaronder zijn eigen sensei. Hij valt middenin een verhaal en de japanse meester trekt zich niets aan van de onderbreking: "… Osakabe is niet meer dan een oni die geprobeerd heeft Japan in het verderf te storten. Wij leden van Omisatori willen haar vernietigen. We hebben haar na de oorlog uit Japan verjaagd en zij is nu hier op zoek naar het zwaard met de geest van Musashi. Zij kan alleen door een gewijd wapen worden verslagen en als zij het in handen heeft gekregen dan is ze onverslaanbaar." Mio vraagt zachtjes waar dit over gaat. Zijn buurman antwoordt fluisterend: "Het gaat over de geest van het Himejikasteel, die eenmaal per jaar door de keizer werd geraadpleegd. Zij heeft Japan in WO-II gestort. Wij zijn de Omisatori, een orde van demonenjagers die gezworen hebben haar te verslaan. En wij moeten op zoek naar het zwaard." Junior_instructor_joward Dan is de oude sensei klaar met spreken. Hij roept een voor een de mensen naar voren om ze opdrachten te geven. Mio is de laatste. Hij vraagt aan de oude sensei waarom hij hier als jongste bij mocht zijn. De meester antwoordt: "Ga maar met Hakura praten."

Hakura laat hem even wachten en zegt dan: "Ik heb je geobserveerd. Je hebt veel capaciteit. Het zou zonde zijn als dat niet benut wordt."  Dan leviteert hij. "Het is waar, mensen zijn in staat  tot bovennatuurlijke dingen. Tovenaars, kami, oni, ze bestaan. Ik kan het je leren. Denk er even over na. Maar dit aanbod komt maar eenmaal." Mio herkent een pact als hij er eentje ziet. Hij wil er inderdaad even over nadenken. Achteraf vraagt zijn sensei hoe het gegaan is. Sensei is onder de indruk. Dat Mio bij Hakura in de leer mag, is een grote eer. Mio ondervraagt hem over het verhaal en krijgt twee tegenstrijdige verhalen te horen. 1. Prinses Osakabe is jong overleden en spookt rond in het Hiraki paleis. Haar man is hertrouwd, Musashi heeft haar bedwongen en sindsdien wordt ze als kami vereerd. Himeji_himeji_castle_osakabe_shinto2. Ze werd al vereerd en haar altaar is verplaatst om het kasteel te bouwen. Het gevecht met Musashi was gelijk spel en het altaar is teruggeplaatst op de plek waar het stond. In het geheim komt de ke
izer ieder jaar naar dat paleis om de kami te raadplegen. Maar ze is alleen uit op macht en heeft Hirohito aangezet tot WO-II.

Terug in de boomhut zijn de anderen bezig met het magisch vierkant. Dat blijkt een muziekstuk te zijn dat kan wordengespeeld op een indiase Lyra met negen snaren. Simon kon met een computer  het juiste geluid maken en op het gehoor fijn-tunen. Voor de kinderen klinkthet heel eigenaardig, maar hun engelen raken er van in vervoering. Dit is demuziek der sferen.  Ab heeft het opgenomen op zijn mobieltje. Ze gaan ook nog even goed in de virtuele wereld rondzoeken. Er is een rood pixeltje (demon) in de dojo, Hakura.  Naast onszelf (groen) en het paars rond de Coelie Kerk, vinden we ook nog een blauw pixeltje in de Hooglandse kerk, dat amper opviel bij alle grachten en een zwart pixeltje op de Nieuwe Rijn. Van het blauw weten we niet wat het is, zwart is waarschijnlijk tormented.

2 reacties op “GV3 – een doordeweekse dag

  1. Don schreef:

    Goede weergave van wat er gebeurd is, alleen moet je de naam Liselotte een paar keer veranderen in Isabel. Liselotte is hier niet bij geweest. 😉

  2. ellahir schreef:

    @ Don > Gedaan. Met dank voor het commentaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s