GV2 – De slag om Ander Amsterdam

De kinderen rijden samen met Koning Ludwig en zijn ridders en de zes Leeuwen van het Huys Amsterdam naar de muren van het Andere Amsterdam. Hier worden de rollen verdeeld. Het plan wordt nog eens doorgenomen. Mio blijft in engelengedaante bij de koning en zijn ridders. Suzette en Ab gaan de stad in om contact op te nemen met het verzet. Liselotte gaat naar de wereld van levend vuur om de mensen daar te mobiliseren. Kees vertrekt naar de schimmenwereld om de geest van Gijsbrecht te waarschuwen. Het signaal voor de aanval zal worden gegeven door Suzette en dan zullen Mio en Liselotte van verschillende kanten de stad aanvallen, terwijl de anderen van binnenuit werken.

Ab neemt nog even intiem afscheid van Irix, een van de Leeuwen en dan gaat hij, vermomd als meisje, met Suzette de stad in. Pag133_2Twee meisjes wekken geen argwaan en ze komen zonder problemen door de poort. Als ze bij het hofje aankomen worden ze snel mee naar binnen gevoerd door de oude vrouw. De raadskamer zit vol men mannen in zwarte pakken, oudere dames en straatkinderen. Dit is het verzet: de priesters van de oude goden, de matrones van de buurten en de straatschoffies die niemand opmerkt. Snel worden de plannen gemaakt voor de opstand. De dames gaan de buurten organiseren, de straatkinderen zorgen voor de verbindingen en de priesters gaan hun goden (de demonen van Amsterdam) oproepen. Ab en Suzette gaan naar de Dam en wachten op bericht. Ab onderzoekt de Nieuwe Kerk nog eens, maar die is hermetisch afgesloten en zwaar beveiligd. De priesters roepen op verschillende plekken in de stad demonen op. Als De Vliegende Vis, De Wind In De Zeilen en Het Zwaard Van Orion verschijnen, rennen de boodschappertjes naar de Dam. Dan geeft Suzette het signaal.

Mio en koning Ludwig razen met tientallen ridders te paard naar de stadspoort. De strijd is heftig, maar de poort wordt ingenomen en A_soldiers_angelMio geneest de ridders voordat ze de stad ingaan. De Leeuwen verspreiden zich door de stad en gaan milities lastig vallen.

Liselotte is in kattengedaante. Ze valt vanuit de wereld van Levend Vuur en Levend Metaal de haven aan. De in bont geklede krijgers uit de laaglanden nemen een bruggenhoofd in op de Oude Schans om de stadsmilitie tegen te houden. De geharnaste bewoners van de bergstad vallen de schepen aan in de haven. De Admiraal van Amsterdam blijkt het weer te kunnen beinvloeden en het gaat stormen. De meeste schepen trekken hun loopplanken in. Deze strijd, daar willen ze buiten blijven.
Uiteindelijk komt het tot een confrontatie tussen de Admiraal en Liselotte. The_two_tailed_cat_demon_by_katsneAlle andere gevechten in de haven vallen stil. Als de Admiraal verslagen op de grond ligt, blijkt dat het merendeel van de bemanning van de schepen van de stad toch nog loyaal is aande oude goden. Ze geven zich over aan Liselotte en noemen haar De Scheepskat. Voortaan zullen Amsterdamse schepen bij voorkeur een zwarte kat aan boort hebben. Liselotte schept een nieuwe commandostructuur en onderhandelt dat de laatste overlevende van Vuur en Metaal in het Andere Amsterdam mogen blijven wonen.

Kees gaat met een kalashnikov naar de schaduwwereld. Bij het monument op de dam opent Besertana de geheime doorgang naar ons eige n Amsterdam en daar gaat Kees op zoek naar Gijsbrecht. Het oude spook komt meteen mee. ChurchfooterSamen gaan ze naar de Nieuwe Kerk. Deze blijkt vol met geesten te zitten. Althans de buitenkant  ervan. Kees spreekt een jongen van 15 aan, die in tweexc3xabn is gehakt. Hij heet Simon. Tussen het geweeklaag in, weet die te vertellen dat dit de geesten zijn van de mensen die binnenin zijn geofferd. Ze zijn  met soulsteel aan de kerk gebonden. Gijsbrecht en Kees weten de ketenen van de spoken te ontwarren en ze ontdekken dat die allemaal vastzitten aan de grendel van de voordeur.Als ze die losmaken, wordt de betovering verbroken. De helft van de spoken verwaait, maar de andere helft  sluit zich aan bij Gijsbrecht. Kees ontdekt dat de grendel een heel oud zielstalen zeisblad is. Die steekt hij natuurlijk bij zich. Nu de spirituele bescherming van de kerk af is, gaan ze naar de Dam. Ze zien een boogschutter op het balkon die pijlen naar Ab en Suzette schiet. Het spookleger gaat het paleis in en schakelt de militie uit voordat ze naar buiten kunnen komen. Kees valt de hogepriesteres aan en verslaat haar na een kort gevecht.

Suzette gaat op het plein voor het stadhuis de confrontatie aan met de burgemeester. AngedefeuZe neemt haar demonische gestakte aan en roept een uitdaging. Ab houdt zich afzijdig en doet alsof hij zomaar een straatkind is. Eerst verschijnt er een boogschutter op het balkon. Dan komt de burgemeester naar buiten. Terwijl Suzette vecht met de burgemeester, maakt Ab van de gelegenheid gebruik om naderbij te sluipen. De burgemeester is een geduchte tegenstander, want de kroon die zij draagt beschermt haar tegen de magie van Suzette. Maar nadat Ab de kroon van haar hoofd af mept, is een brandende demones uiteindelijk toch sterker en Suzette weet haar uiteindelijk te verslaan. Ab wordt nog door een pijl geraakt die vanaf het balkon wordt geschoten, maar al snel is de stad bevrijd van de priesteressen en de milities van Tara. De engelen komen weer bij elkaar om de demones aan te pakken.

Ab gaat naar de Nieuwe Kerk en sluipt via de zijkant naar binnen. Het ligt hier helemaal vol met kadavers die meteen animeren tot zombies. Hij neemt de vorm aan van een poel bijtend zuur en stroomt onopgemerkt naar het centrum van de kerk, waar Greentarastatuebazx08smhet beeld van Tara staat in het midden van een ingewikkeld zegel op de grond. De anderen gaan via de hoofdingang. Ze worden opgewacht door drie Baali vampieren. En tegen de tijd dat ze de zombies en vampieren hebben verslagen, is het beeld van Tara tot leven gekomen en de zegels zijn geactiveerd. Daardoor wordt de binnenkant van de kerk omgetoverd in een enorme maag. Maar zonder dat Tara dat door had, heeft Ab’s zuur ze aangetast, waardoor ze niet meer perfect werken. Zelfs de onderkant van het standbeeld is verzwakt. Suzette heeft op het lichaam van de burgemeester een set handboeien gevonden, waarmee magische krachten kunnen worden onderdrukt. In een worsteling weten ze het beeld te ketenen en langzaam wordt de wereld weer normaal.

Groot feest in de stad. De troon van Lux Eterna wordt op een brandstapel voor het monument neergezet. Het vuur wordt aangestoken en temidden van blauwe vlammen verschijnt de baron van Amsterdam. De bevolking juicht en valt op de knieen. Hun godin is er weer.  Lux begint met haar hofhouding weer te installeren. Vervolgens wordt het beeld van Tara voor haar gebracht om berecht te worden. De aanklachten wordt voorgelezen door de priesters van de stad. Lux knikt. Ze zoekt in een oud boek de angelieke naam van Tara op. Dan zegt ze: "Iparkas, ik verban je". Mio krijgt de opdracht om met zijn zwaard het beeld te klieven, waardoor de geest van Tara vrij komt. Er opent zich een gat in de tijd-ruimte. Alle aanwezige engelen voelen de aantrekkingskracht van de Afgrond en Tara wordt er krijsend door opgeslorpt. Even voelt het voor iedereen alsof hij binnenstebuiten wordt gekeerd. De tijdstroom van een hele wereld herstelt zic
h. En dan sluit de kloof zich weer. Nu is het tijd voor vrolijkere dingen. Lux benoemt het oude vrouwtje als nieuwe burgemeester.  De geest van Gijsbrecht en koning Ludwig worden gehuldigd. En dan worden de Leidse kinderen naar voren geroepen.  420pímund_blair_leighton_accoladeLux bedankt hen voor de excellente uitvoering van een bijzonder moeilijke opdracht. Dan moeten ze knielen. Ze worden geslagen tot Fell Knight in the Order of the Lightbringer. En ieder krijgt een magisch geschenk. Suzette krijgt een spiegel, waarmee ze dingen die ver weg zijn kan zien en aanraken. Liselotte krijgt een kompas dat wijst naar de dichtstbijzijnde Baali vampier. Ab ontvangt een magische identiteitskaart. Voor Mio is er een zwarte band die extra vaardigheid geeft in het gevecht. En Kees krijgt een onbreekbare steel voor de zielstalen zeis. Het gejuich van de bevolking levert iedereen een extra punt Faith op.

En dan is het tijd om terug te gaan naar Leiden. In totaal is er in de gewone wereld maar acht uur verstreken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s