Sessie vijfendertig

 Ster is Jc331klaar met de generator en komt weer terug bij de party in Porto Libre. De anderen vertellen van de komst van de Lintha en het liquidi- teitspro- bleem. Ster geeft zijn laatste diamanten af, waarmee voor dit jaar ook zijn geld op is.

Overdag is het druk in de stad, maar ’s nachts zijn er alleen dragon kings op straat. De mensen zijn bang voor ze. Het weer is heel wisselvallig, de ene dag 30xcbx9a en de andere dag hagelstenen zo groot als tennisballen. Dyjab geeft opdracht om huifkarren te maken, waarmee we de beloofde scheepslading goederen naar Schiehallion gaan brengen. In de tussentijd gaat Ster terug naar Autochthonia om een paar nieuwe charms te laten installeren. De anderen ontdekken dat de angst voor de dragon kings wordt gevoed door xc3xa9xc3xa9n of twee van de nieuwe dragonblooded. Ze voelen zich minder ‘draak’ nu er echte reptielen rondlopen. We komen er achter dat de joviale tovenaarsleerling Maya_pyramidLedaal Crono er achter zit. Met zijn grappen en zijn charisma weet hij de mensen angst voor dragon kings aan te praten. Men is wel bereid hard te werken voor kanalen en stadsmuren, maar de grote werken van de dragon kings worden niet begrepen. Met name de grote pyramide is heel eng, wordt het een plaats voor mensenoffers? We stellen Oe’al voor dat zij snel de sterrenpoort moeten plaatsen en een groot volksfeest organiseren. Dyjab gaat praten met Ledaal en weet hem te laten stoppen.

Als de karavaan gereed is vor vertrek, komt er een dragon king is ceremonieel gewaad naar Ma Si Tamuz toe. Er is bezoek … Op het grote plein is een sfinx neergedaald,789pxsfinxeen enorm wezen dat vraagt: "Ben jij Ma Si Tamuz?" "Ja." "Ik heb een boodschap van Wajang, god van de magie en de stilte." Het komt er op neer dat ze wordt verzocht zich te melden aan de poort van de Celestial City voor de opdracht van Wajang. De schuld zal vereffend worden, anders komt de Celestial Censor langs. "Zijn er nog dingen die u als exalt op Creation dringend moet doen?" Ma Si vertelt dat zij niet alleen is. Dat vindt de sfinx geen probleem, hij is bereid om de schuld op de hele groep te laden als Ma Si in gebreke blijft. Oeps. Ma Si legt uit dat ze bedoelde dat wij als groep een lading moeten afleveren in Schiehallion. De sfinx verstilt om met de god te communiceren. Na enige tijd spreekt hij weer: "Wajang, god van de stilte en magie, zegt dat je vier weken hebt om je lading af te leveren, maar daarna moeten jullie je vervoegen aan de poort van Yu Shan."

Dan vertrekken we met 10 huifkarren vol kruiden, stoffen en andere handelswaar. De dapperste militieleden zitten op de bok. De exalts zijn te paard. De lunars leiden de karavaan naar de grot waar de maanbrug begint. Ster vergroot de ingang, zodat de karren er doorheen passen en de lunars openen de brug. De tocht is voor exalts al enerverend, voor stervelingen is het ronduit eng. In de verte zien we de Celestial City. De militia zijn heel blij als ze horen dat ze samen met Raine over land terug zullen gaan. We komen uit in een olieachtige poel in een mistroostig doods bos, een goede dagreis van onze bestemming. Ma Si verandert zich in een muisje en gaat in Dyjab’s broekzak zitten. De volgende dag komen we Winters Last Resort tegen. Hij begeleidt ons naar Schiehallion. We passeren legerkampen waar zombies en vreemdere necromantische creaturen zoals skeletketens oefenen.  Winter’s is erg denigrerend en Diamondclaw wordt razend en valt hem aan. Dat was natuurlijk Winter’s bedoeling. "First blood!" roept Ster. Dat komt er nog net door. Winter’s wint probleemloos.

Met platbodems varen we het laatste stuk naar het Schiehallion. Cesus Gustav begroet ons hartelijk. Hij is heel blij met de lading. Drakenlogozwart’s Avonds bij het diner komt het gesprek op de Ebon Dragon. Ja, daar heeft hij wel van gehoord. Dat is een van de heersers van de onderwereld. Hij heeft er niet direct mee te maken gehad. Hij vertelt over de Deathlords en hun Deathknights. En over hoe de onderwereld energie uit je zuigt. Ze hebben niet de magie van ons, maar van de dood. Voor details moeten we maar met Sluiers praten. Die weet daar meer van. Zij is als het ware een solar van de onderwereld. Verder vertelt hij dat er herrie geweest is met de kannibalenstammen in het Noorden. Die worden tegenwoordig geleid door een lunar die Bull of the North heet. De volgende dag nemen we weer afscheid en we gaan terug naar de maanbrug.

Omdat we nog tijd over hebben voordat we worden verwacht in Yu Shan, wordt besloten om naar de Oeral te reizen op zoek naar de Mountain Folk. We arriveren in een poeltje in het midden van een stenencirkel. Het is duidelijk een heilige plek. We zetten hier ons kamp op en gaan slapen. De volgende dag  gaan Ster en Ma Si op onderzoek uit. Ster is blij dat hij zijn nieuwe charm kan uitproberen. Grote vlammen pure essence schieten uit zijn voetzolen en hij stijgt opPhotogdactuel3466220pf9. "Kijk eens, ik kan vliegen!" Helaas vliegt hij de verkeerde kant op en vindt hij niets. Ma Si heeft meer succes. De tweede dag vindt zij in een verlaten vallei een opening in de bergwand die een onnatuurlijke vorm heeft. Via de communicatiekristallen die ze mee hebben, waarschuwt ze Ster. Hij maakt meteen rechtsomkeert en samen gaan ze op onderzoek uit. In deze duistere onderaardse gangen voelt Ster zich meer thuis dan de lunar. Bij het licht van hun essence banners en met de hulp van Ster’s autochthoonse kompas dringen ze tot diep in de berg door.

De gangen hebben een ei-vormige doorsnee, duidelijk niet natuurlijk. We volgen een ondergrondse rivier tot we aankomen bij een serie grote grotten. Hier groeien vreemde zwammen een mandje met daarnaast een aangesneden paddestoel. In het mandje ligt apparatuur van uitstekende kwaliteit: een sonisch mes, een gifscanner. Dat is een duidelijk teken dat hier mountain folk zijn. De twee exalts overleggen even en dan legt Ster zijn flaw scanner naast het mandje met een briefje in het autochthoons. Ma Si verkent en Ster trekt zich terug in een naburige grot. Ze hoeven niet lang te wachten. Geruisloos stappen een aantal mountain folk uit de rots. Starwarsmuggs1Het lijken wel stripfiguurtjes.

Een paar grijpen Ster van achter beet. Ze zijn heel erg sterk en hij kan zich niet los rukken. Een andere gaat voor hem staan.
"Waarom heeft Vader ons in de steek gelaten?" is de eerste vraag.

"Ik weet het niet. De Vader is ziek. Hij gaat dood. Ik ben naar Creation gezonden om hulp te halen en het was pas hier dat ik voor het eerst van julie bestaan hoorde."

Ster en Ma Si worden naar een fraai afgewerkte wachtkamer gebracht. Even later komt er een wat groter mannetje met een ketting in de kleuren van autoriteit. Hij stelt zich voor als Vili. Hij bedankt voor de flaw scanner, ze gaan hem onderzoeken. In het gesprek dat volgt, leggen de exalts uit dat ze in de Heilige Berg zijn geweest. De mountain folk vertelt dat ze daar inderdaad hebben gewoond. Maar er was er was een
afspraak met de goden en met de scarlet empress dat ze de Imperial Manse niet zouden onderzoeken en zij zijn vertrokken vlak voordat de keizerin de Manse binnenging. Het zit de mountain folk duidelijk dwars dat de Autochthonians het "uitverkoren volk" waren. Ze weten niet waarom zij achter moesten blijven in Creation. Hij kan ook niet toezeggen dat ze zullen helpen om Autochthon te repareren. Daarvoor gaat hij overleggen met de Raad. Ster belooft dat  de mountain folk toegang tot de Maker krijgen als ze naar Porto Libre komen. Hij vraagt ook nog naar het Oog van Autochthon. Vili vertelt dat het een artefact is dat de Vader in staat stelde om na zijn vertrek nog in Creation te zijn. Het Oog is het laatst waargenomen in de verloren stad Chiaroscuro. Die stad is door lunars teruggevonden in Australie.

Ster en Ma Si nemen afscheid en brengen verslag uit aan de anderen. Nu staat niets onze reis naar Yu Shan nog in de weg.

Dit bericht is geplaatst in Exalted.

Eén reactie op “Sessie vijfendertig

  1. GobboE schreef:

    Goed verslag. We kunnen kijken, jullie hebben nog 2 weken van de vier over, wellicht dat eind augustus een sessie gespeeld kan worden. Martin is dan wel nog wel nog weg, maar er ontbreekt wel vaker iemand

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s