Sessie vierendertig

Omdat ik er ditmaal niet bij kon zijn, is het verslag geschreven door de speler van Dyjab.

Dragon_wizard_girlrMa Si Tamuz heeft nog een paar vragen voor de draak. Deze vertelt dat hij zelf een ‘lesser elemental dragon’  is. Vroeger noemde men hem ‘the Silent Dragon’ en zijn baas heet Pasiap. Ma Si weet dat alleen heel oude Lunar elders zich nog draken herinneren. In de Wyld, in Australie, zou naar verluid nog een heel actieve vuurdraak wonen. Dat is ofwel Bloody Rain (bosbrand) of Lanatochek (fire serpent, was eerst ‘the Unquenchonable Flame of Righteousness’) of Penthitira (magma draak). Ze kent ook verhalen over verslagen draken. Wel lijkt er steeds een andere voor in de plaats te komen.
Ma Si vraagt naar demonen. Nee, die vindt hij niet interessant. Yozi’s zijn meer een probleem voor de mindere creaturen in Creation, zoals solars. Dat zijn kleine problemen vergeleken met Ebon Dragon en zijn bruid. Lunars? Ja, hij weet dat ze bestaan, maar geen details. Die waren het pakkie-an van Gaia en Luna. Ze hebben een tijdje achter de solars aangelopen, en daarna woonden ze alleen. Hij heeft over hun verhuizing gedroomd. Maar hij weet niets over hbun kasten en het boeit hem ook niet zo. Nu zijn de dragonblooded de heersers over Creation.
"Hoe kunnen we in de Celestian City komen?" vraagt Ma Si.
"Elemental dragons, ook lesser, kunnen er zo heen. De draak Hao Xian (Dragon Prince of the Palace of War) woont er. Maar normaal moet je je laten uitnodigen."
"Hoe?"
"Zit je te vissen?"
"Ja."
"Waarom?"
"Voor informatie over de verloren kastes en over de Great Curse."
"Zonder uitnodiging is het moeilijk. Siderials kunnen er in. Je bent exalted, dat helpt."
"Ik moet ook een wederdienst doen aan de god van de magie."
"Heeft die voor jullie de maan uitgezet? Dat zal Luna leuk vinden! Er schijnt een ‘gate’ vanuit Creation te zijn, maar die zal ook bewaakt zijn. Het makkelijkste is om je te laten uitnodigen. "
"Als we die earth-and-fire dragon kings vinden, wil jij ons dan meenemen?"
"Eigenlijk was dat gewoon een opdracht. Toch … het zou aardig van mij zijn. Oh ja, verwacht niet dat goden en elemental spirits redelijk zijn. Maar ik ben iemand van mijn woord. Daar zul je op moeten vertrouwen."
Dyjab vraagt: "Wat gaat u doen?"
"Ik ga de dragon lines nalopen."
We bedanken de draak en nemen afscheid. Met een paar simpele commando’s wandelt hij door de rotswand naar buiten.

Wat nu? Ster gaat sleutelen aan de machinerie. De rest wil de Fists of the Mountain meenemen naar Porto Libre. Dat is nog een hele operatie. Want de lift doet het niet en hoe komen we ermee langs de bewaking? Uitzetten kost tijd, dan moet je de commandocentrale doorgronden. Een gang naar buiten graven kan ook. Dyjab wil wel dat de uitgangen met rots worden afgesloten, op zo’n manier dat we onze nieuwe in-en-uitgang wel zelf kunnen terugvinden. We sluipen naar de golems, waar Oe’al een pad naar de 1e verdieping maakt. We schermen ons af voor de robots en gaan naar buiten. We laten een communicatiekristal achter bij Ster en camoufleren de ingang. Dan gaan we naar Porto Libre.

Daar aangekomen ontmoeten we Sara. Ze heeft inmiddels een paar tovenaarsleerlingen. En er zijn ook meer zombies in de stad. We zetten de Fists of the Mountain op het grote plein. Babylon_gardenbBij binnenkomst klappen de mensen net iets te hard voor Ma Si Tamuz. Dyjab denkt dat hij een lid van de Wyld Hunt herkent in een van de tovenaarsleerlingen. Raine en hij gaan een babbeltje maken. Het blijkt een zogenaamd ‘lost egg’ te zijn. Volgens Raine spreekt hij de waarheid, dus ze heten hem welkom. Sluiers verschijnt. Ze krijgt kransen van haar leerlingen en valt Diamondclaw om de hals.

We regelen onze zaakjes. Ma Si inspecteert het ziekenhuis, het loopt maar ze zoeken docenten en lesmateriaal. Raine ontvangt informatie van de geheime dienst, de haven ontwikkelt zich, gokken komt op en prostitutie ook. Raine laat hen extra op dragonblooded letten. De militia rapporteren aan Diamondclaw dat er wat opstandjes geweest zijn, maar niets bijzonders. Er zijn buiten ons nog geen solars of lunars in de stad. Dyjab verzamelt alle informatie en geeft aan dat hij persoonlijk met elke dragonblooded wil kennismaken. En samen met Raine de lunars en solars, als die te zijner tijd komen.

De volgende dag is er commotie: 060217_krusensterntwee enorme schepen laveren onze nieuwe haven binnen. De Lintha zijn gearriveerd! We gaan naar de haven. De kapitein stuurt het uitladen aan. Hij heeft ook de orakelvrouw mee en de dragonblooded Brakke Hond staat naast hen.

Dyjab begroet hen, met de charm ‘Friend of all Nations’. De kapitein is minstens zo charmant. Hij brengt geschenken: huidolie voor Diamondclaw, laarzen voor Raine, verenvet voor Ma Si Tamuz. De lading van het eerste schip bestaat uit vaten  met rum, vlas en hennep, laken, olijfolie, aardolie. Aan boord van het andere schip is vrije handel: katoen, zijde en specerijen. We willen alles van ze overnemen. Maar hoe financieren we dat, hoe veel geld hebben we eigenlijk? Het wordt ook wel tijd om belastingen te gaan heffen. Samen, met behulp van Sarah, bedenken we wat.

We willen alles opkopen, een deel doorverkopen aan Autochthonia en aan de Air  Dragon Kings, xc3xa9xc3xa9n scheepslading moet naar Cesus Gustav in de dode landen. We komen nog tekort. Dus we wachten met betalen op Ster. De Lintha vestigen zich in de stad als handelshuis.

We besluiten om extra marktdagen in te stellen: 2 en 4 maanden na elke zonnewende. Zo hebben we zes evenementen per jaar. Dyjab maakt kennis met de nieuwe dragonblooded in de stad. De ene tovenaarsleerling heet Po, een ‘lost egg’ wood aspect. De andere tovenaarsleerling blijkt V’neef Timo, het wood aspected broertje van Dyjab te zijn! Verder is er een air aspect binnen komen wandelen, Ledaal Crono. En Peleps Ilvac, een vrouwelijke water aspect, die we er van verdenken een informant te zijn. En waarom is Ma Si Tamuz opeens zo populair?

Dit bericht is geplaatst in Exalted.

6 reacties op “Sessie vierendertig

 1. Ou' Al schreef:

  Waarom is Ma Si zo populair? Geen idee? Misschien omdat ze kan vliegen? of omdat genezers altijd erg populair zijn?

  p.s.
  Goed verslag

 2. Dyjab schreef:

  Ik denk omdat de dingen die ze doet zo concreet zijn en direct helpen.
  Een dokter is om de xc3xa9xc3xa9n of andere reden altijd populairder dan een geheime dienst.
  😉

 3. Ster schreef:

  Ma Si doet het goed. Ze geeft het volk wat ze graag willen hebben. Dat maakt je populair. Ik graaf havens en kanalen, dat is al minder boeiend. Een tovenaarsacademie is alleen voor de studenten interessant. De militie en de geheime dienst zijn een noodzakelijk kwaad. En de grote publieke werken van de Dragon Kings hebben geen direct zichtbaar nut.

  Ik ga eens nadenken over hoe we onze goodwill kunnen consolideren. Ik denk dat we daar verhalenvertellers en priesters bij nodig hebben. Ik weet dat Dyjab er tegen is, maar ik denk dat het wel eens erg nuttig zou kunnen zijn als een of meerderen van ons een kleine cultus beginnen.

 4. Ma Si schreef:

  Ik ben blij dat de bevolking van PL mijn inspanningen waardeert. Maar ik doe dit niet voor het applaus, maar omdat ik om ze geef.

 5. Ou'Al schreef:

  Ik denk dat Ma Si een cultus object wordt 🙂

 6. Ster schreef:

  Ik geef ook om de mensen hoor. Daarom zorg ik voor mooie lanen, parken en kanalen, gezellige wijken, goede riolering, fonteinen met schoon water, stadsmuren, een haven en goed geirrigeerde velden. En ik wil straatverlichting gaan aanleggen, want de mensen zijn ’s nachts wel erg bang. Zo hoop ik van onze stad een plezierige plek te maken waar men graag in wil wonen.

  En we moeten iets aan het weer doen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s