Sessie drieendertig

Het was bijna niet doorgegaan omdat twee spelers hebben afgezegd, maar we besloten toch maar een korte sessie te spelen.

 

We zijn nog steeds in de onderaardse commandocentrale uit de First Age. Oe’al herinnert ons aan het boek dat we in onze eigen tempel hebben gevonden. Daarin staat de geschiedenis van een gigantische oorlog in een technologische wereld anno 2007. Een oorlog tussen demonen  en tovenaars, die eindigt met god’s oordeel en divine justice. De demonen die wij hier aan het bestrijden zijn, zijn afkomstig uit die tijd. Datv was een tijd voor de exalted, en waarin wij zelf ook even hebben rondgelopen. Ze zijn op aarde gebleven en hun aard is anders dan die van de jozi’s.

Over de jozi’s weet het boek te vertellen dat er meerdere soorten van zijn. De basale demonen van de eerste en tweede cirkel, die we in het Heptagram zijn tegengekomen. Dan zijn er de opperdemonen van de derde cirkel en hoger. En verder wordt de term gebruikt voor gevallen primordials, hun lichaam is dood, maar hun geest leeft voort. Wanneer we gericht naar de Ebon Dragon zoeken, komen wij er achter dat hij zich niet met de demonenwereld bemoeit. Hij was er opeens en hij doet dingen met ondoden.

180pxgnomemaleDe Ebon Dragon laten we even rusten. Wat gaan we verder doen? Het complex zal moeten worden gerepareerd. Dat lijkt een klus voor Ster en de  Mountain Folk als we ze kunnen vinden. Voor zo ver we weten wonen er in de Oeral en in de Himalaya. Het is niet praktisch om daar nu op af te gaan, maar het staat wel hoog op het verlanglijstje.

Hoger nog staat de slapende draak. Dyjab heeft een intuitief gevoel dat de essence hier zo statisch is, dat de draak er niets aan heeft. Als een draak blijft slapen tot hij is opgeladen, dan wordt die hier niet meer wakker. We moeten hem dus van genoeg ‘normale’ essence voorzien om hem te wekken. We gaan naar beneden.

Dan gaan Oe’al en Ster de draak onder het gesteente vandaan halen. De eerste poging levert een klauw op, matbruin als oude aarde en zo groot dat Ster op zijn tenen moet gaan staan om zijn hand bovenop de teen te leggen. Bij de tweede poging vindt Dyjab de nek. Om zich op de centrale node af te stemmen kruipt Ster kruiptin de generator. Dyjab stemt zich daar in de buurt af, maar hij staat te dicht bij de machinerie <*botch*>. Degenerator begint 20 punten essence uit hem te branden! Oeps…Maar uiteindelijk lukt het hem op een andere plek wel om zich op de plek af te stemmen. De energie is een mengeling van de veel te statische First Age essence en de duistere energie van de Ebon Dragon, die hier na zeven eeuwen nog steeds duidelijk voelbaar is. Het proces duurt uiteindelijk 5 uur!

DragonheadlNa die uitputtingsslag maken we de kop van de draak vrij. ‘Indrukwekkend’ is zwak uitgedrukt. Het beest is ronduit enorm, massief, massaal. Het idee dat zo’n lompe kolos kan vliegen is eigenlijk  onvoorstelbaar. Ster maakt een stoomgolem om de draak te verwarmen. Dat levert nog even wat verwarring op, want de golem wil eerst Diamondclaw van zijn vlooien ontdoen. We leggen onze handen op de draak en pompen er sloten essence in. Het is een uitputtingsslag voor lichaam en geest.  Dan gaat er een mansgroot oog open.

"Waarom wekt een lucht-aspect mij?" klinkt het slaperig, "Hoe lang heb ik geslapen?"

"Zo’n 2000 jaar meneer", zegt Ster.

"En hoe gaat het met de dragon lines, doen ze het nog?"

Zo raken we in gesprek met de draak, Jiao-Tu. Ster wordt  herkend als autochthonian exalt. De draak blijkt een hekel te hebben aan Autochthon en de mountain folk. Diezijn altijd maar aan het graven en aan het werken en hem uit de slaap te houden. Altijd maar dingen aan het veranderen, dat leidt maar tot ellende. Maar Ster weet de Jiao-Tu te overtuigen om hem voorlopig niets aan te doen. Maar de apparatuur, die stond er al toen hij hier ging slapen. De draak blijkt te hebben gedroomd over een grote energiestroom van Behoudendheid, als een zwerm sprinkhanen die elke vorm van creativiteit opaten.

Als we over de Ebon Dragon beginnen, wordt hij alert. Het aangekoekte gesteente stroomt op commando als water van hem af. Die was van voor zijn tijd, maar hij heeft er wel over gedroomd. Het is een van de krachtigste entiteiten die je kunt oproepen. Hij weet heel veel en kan veranderingen bewerkstelligen in stagnerende situaties, maar tegen een prijs. Jiao-Tu weet maar weinig details. De Ebon Dragon is een creatuur van de onderwereld en dat maakt geen deel uit van Creation, dus hij kan hem niet waarnemen. Hij denkt dat de Ebon Dragon een soort negatie van de vier elementen en de ether zou kunnen zijn. ("Vier?" denken de partygenoten.) Misschien is die ooit iets anders geweest, voordat hij de Ebon Dragon werd. Zo werkt Destiny…

Op zijn vraag wat er zoal in de tussentijd is gebeurd, vertellen we over de deathlords, abyssals en shadowlands. Dat boeit hem niet zo. En Oe’al vertelt over de drie soorten dragon kings die we hebben gevonden. 

"Dan geef ik jullie nu een opdracht: vindt de dragon kings van Aarde en Vuur!"

En Ster benoemt de moeilijkheden van Autochthon.

Boy_meets_dragon"Is die nog steeds zijn oog kwijt? Die ligt vast nog in een van de verloren steden aan de rand van de Wyld!"
"Welke?"
"Je bent exalt, daar hoor je achter te kunnen komen!"
"Ja, en dat doe ik door het aan een draak te vragen."
"Touche, OK. Welke stad precies, dat weet ik niet meer, maar er zat een of andere Lunar Beast."

Daarna vertellen we dat de Ebon Dragon een bruid heeft genomen, en dat dat wel eens de Scarlet Empress zou kunnen zijn.

"Ik vraag jullie of er iets belangrijks gebeurd is en je komt met allerlei onzin over solars en deathlords. Maar het enige wat er echt toe doet, vergeten jullie bijna! De Ebon Dragon heeft een bruid genomen. Dat is belangrijk. Waarom stamt is elk huis dragon blooded afstammeling van de keizerin? Jullie paradigma klopt niet! Misschien is die keizerin veel ouder dan 700 jaar. Of ze heeft iets waarmee je alle vormen van entropie kunt tegengaan. Misschien is ze een agent van de Ebon Dragon. Mijn advies aan jullie is om mijn volk te vinden. Die koningin van jullie dat is een groter spel. Daar ga ik nou zelf achterheen. Dijab, kleinzoon van me, als leider van deze groep, als je contact met me op wilt nemen, kun je dat het beste doen via de Blue Skulking Kingfisher, de draak van de Noordenwind, of anders Too Roo, the Storm king."

Met een sneer wendt hij zich tot Ster: "En jij, je moet eerst de ene wereld repareren voor je de andere kunt maken. Dat is een les, autochthonian, Autochthon is niets zonder Gaia!"

Dit bericht is geplaatst in Exalted.

7 reacties op “Sessie drieendertig

 1. Ou'Al schreef:

  ‘Hee grote oud-opa 🙂 ‘

 2. Dyjab schreef:

  Misschien kunnen we twee zaken combineren: als we de Mountain Folk zoeken, kunnen we ook uitkijken naar de Earth Dragonkings. Als we geluk hebben zitten ze in eenzelfde omgeving. En anders weten ze misschien wel meer over hen. Het zijn tenslotte allebei wezens die zich in afgelegen gebieden verbergen voor mensen, en ze hebben allebei affiniteit met aarde en rotsen.

 3. Ster schreef:

  Dat klinkt als een zinnig voorstel. Maar ik ontdek hier net een heel erg versleten tokamak. Als dat ding het begeeft, gaat de laatste nog werkende generator er aan en dan doen de Realms Defenses het niet meer. Dus die ga ik eerst even vervangen. Ga maar vast zonder mij. Ik reis jullie achterna als ik hier klaar ben.

 4. Ou'Al schreef:

  mmm, Ster, begrijp ik je nu goed?
  Je gaat hier werken terwijl de Jiao-Tu niet houdt van werkende Autochtonians?

  Maar goed, ehhh…succes dan maar 🙂

  Hoe dan ook, de Aarde/Vuur Dragon Kings zitten ,volgens mijn volk, een beetje uit de burt.
  Er is lang geen contact geweest, maar voorheen zaten ze in het gebied wat ooit Afganistan/Pakistan/Iran/Irak was, dat ligt op zich relatief dicht bij de Himalaya (al is het maar waar je het mee vergelijkt natuurlijk)

 5. Dyjab schreef:

  Die draak, die besloot toch op stap te gaan?

  En wat denken jullie van een tripje Oeral – Himalaya, via het Midden-Oosten?

 6. Ou'Al schreef:

  tja, maar wat is ‘binnenkort op stap gaan’ voor een draak die rustig een paar millennia slaapt 😉

  Qua die trip, ik ben voor 🙂

 7. Ster schreef:

  Mmm … ik zal stil proberen te doen. *installeert anti-geluidscamouflage*

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s