Dichterbij

Dichter bij de dichter.

In het LAK theater in Leiden kwamen drie dichters bijeen om voor een kritisch taalminnend publiek een literaire avond te verzorgen. Ieder had 8 minuten om de eigen poezie voor te dragen en daarna 20 minuten om vragen te beantwoorden en in discussie te gaan met het publiek. Tussen de drie dichters steeds een pauzeprogramma van een haagse zanger.

Wat heeft dat met Ellahir te maken? Welnu. De organisator van dit evenement had een probleem. De inleider van de avond had namelijk afgezegd (om een extreem goede reden, dat wel). De logische vervanger was een van de optredende dichters, dus die kon ook niet. Enfin, ondergetekende was geen derde keus, of vierde, maar ik was de zevende keuze! En daar ben ik best wel trots op, want Ellahir is dus geen dichter, geen neerlandicus en geen beroeps jurielid. Nee, ik ben gewoon een kinderpsycholoog die af en toe eens een lezinkje geeft. Maar de organisatie heeft gedacht: "wie kennen wij nog buiten de dichterswereld, die dit zou kunnen dragen?" Ikke dus … en dan ben ik opeens voldoende een podiumdier om ja te zeggen 🙂

Ok … Tot zover een leuke vraag, vrij strelend voor het ego en leuk om te doen. Maar ik kom binnen in het LAK gebouw. Woppa! De organisator komt naar me toe. Ik krijg een flesje wijn en dan vertelt hij dat de forumleden, drie neerlandici die ingehuurd waren om moeilijke vragen te stellen en de discussie te voeren, alledrie afgezegd hadden. Jawel, de laatste de ochtend van de dag zelve (ook weer een echt serieus perfect extreem goede reden). Maar ja, dan moet ik ook nog eens de discussie dragen …

Ik had van te voren diarrhee van de zenuwen en ik heb in de loop van de avond vier Duvels gedronken. Voor mij is dat er 1 teveel. En dan ben ik ook nog veel te laat naar bed gegaan, dus de kater die was niet onverwachts …

Maar het was wel een onwijs leuke avond, en ik heb van meerdere mensen complimenten gehad over de manier waarop ik het gedaan heb. Iemand suggereerde zelfs dat ik poezie moet gaan presenteren op TV! Weet je wat … als ze me vragen zeg ik ja!

Ik vind dit leuk!

2 reacties op “Dichterbij

 1. GobboE schreef:

  Diarrhee van de zenuwen, dat is ook niet nodig hoor 🙂

  Ik ben blij dat je het leuk hebt gevonden.

  Ik vond het ook een geslaagde avond ondanks alle tegenslagen.

  De discussies waren interessant en de sfeer was goed

 2. FeeX schreef:

  Fijn dat het zo goed verlopen is!
  Dit smaakt dus naar meer?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s