In memoriam Gary Gygax

Op slashdot verscheen zojuist het bericht dat Gary Gygax is overleden.

Tsr1011_180Gary Gygax was ‘the father of roleplaying’. Hij was de bedenker van "Dungeons and Dragons", het eerste roleplaying spel. Dat kwam zo: Hij speelde met een aantal vfrienden middeleeuwse veldslagen na met tinnen soldaatjes op een modelbouwtafel. Dat deed men in de jaren 60 en 70, en het gebeurt nog steeds maar nu heet het Warhammer. Op een dag wilde hij zijn riddertje tegen een draak laten vechten, en hij vond dat je ook een tovenaar moest kunnen spelen. Maar er waren helemaal geen spelregels voor draken en magie. 200pxgary_gygax_gen_con_2007Dus heeft hij die zelf maar bedacht. En toen is D&D geboren. Uit D&D zijn feitelijk alle latere tabletop rollenspelen ontstaan, LARP’s en computerspellen.

Ik heb het spel sinds mijn studententijd letterlijk duizenden uren gespeeld, en speel nog steeds graag zoals de lezers van mijn weblog weten. Ik heb er mijn vriendin door leren kennen, waar ik nu al bijna twintig jaar mee samen woon.

Bedankt Gary, dank je wel voor alle vis!

Dit bericht is geplaatst in Helden.

2 reacties op “In memoriam Gary Gygax

  1. GobboE schreef:

    ah, daar heb ik net ook iets over geschreven

    Hij is relatief jong heengegaan

  2. minerva schreef:

    ik vind het errug zonde dat hij heen gegaan is. een top bedenker van een topspel

    minerva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s