Tussendoor avontuur slot

"Je hebt haar zomaar in koelen bloede doodgeschoten!" roept N1c0 geschokt. Terwijl de dure plasma TV aanstaat wordt de plas bloed rond het lijk steeds groter. Wat nu? Sporen uitwissen en wegwezen.
De baas van de Virtual Adepts, Collateral, stuurt N1c0 een sms-je met aanbod van snel vervoer. Ze komen bij de studentenvereniging en gaan naar het computerhok. Daar zit alleen een oude zonderling een spelletje te spelen. Ze loggen in en dan transporteert Collateral iedereen op magische wijze via het internet naar zijn hoofdkwartier: het scherm wordt ouderwets zwart met groene letters C0114t3r41, ze  worden ‘gedigitaliseerd’ en overgezonden naar de ontvangstruimte
Ka10Ze materialiseren op een schotelvormige metalen plaat onder een soort antenne in een smetteloze ondergrondse zaal vol met apparatuur.
Een wit scherm in het midden, twee halfcirkelvormige rijen computers en oneindige rijen servers.

Collateral heet hen welkom en de beginnende mages vertellen hem hun wederwaardigheden. Hij waarschuwt ze voor de leider van de Euthanatoi, zolang die zichzelf Abad of Abaddon noemt, is er mee te praten, maar als hij zich Apollion gaat noemen, moet je oppassen. Hij heeft teveel last van entropie en laat zich niet zien omdat zijn lichaam geen vaste vorm meer heeft, een soort kruipende chaos.
Gelukkig heeft Hannibal de mobiele telefoon van Kimberley meegenomen en Collateral zet het ding in een apparaatje om hem uit te lezen, er zat wel een bescherming op maar onvoildoende voor een meester van de Virtual Adepts, Hij haalt er adressen uit en recent gebelde nummers in Leiden en Maastricht. Het nummer in Maastricht wordt alleen gebruikt vanaf de straat, aan de rand van het centrum. Dus haar contact moet daar ergens zijn. Collateral weet van meerdere groeperingen mages in die stad. Er zijn satanisten, een kapittel van de Order of Hermes en nog wat. Hij verstuurt ons via het web naar de Rimg0066universiteitsbibliotheek.

Het is vrijdagochtend en nog donker.  Er loopt een complex stelsel van gangen onder de stad. Buiten detecteert N1c0 daar een krachtig veld dat dingen afschermt aan de rand van het centrum. Het veld is het sterkste bij de gangen onder het park rond Fort Willem. We gaan er naar toe. Daar is een atletische gebouwde vrouw  posters op aan het hangen voor Circus Nosum. Als ze ons ziet loopt ze op ons af en stelt zich voor als Linda. Ze neemt ons mee naar een nabij gelegen veldje met tenten en circuswagens. Het circus blijkt een dekmantel te zijn van de Akashic Brotherhood en Collateral heeft aan hun gevraagd om ons te komen helpen. Dit wordt een beetje te zwaar voor ons alleen en het wordt ook niet door iedere traditie op prijs gesteld dat er informatie voor ons achter gehouden was.

We overleggen met Linda en haar Senpai. Omdat het jongetje wat we zoeken een aantal minuten in de toekomst kan zien, moeten we er in ons plan rekening mee houden dat wij meer dan 10 minuten voruit moeten plannen, zodat hij niet kan zien wat we gaan doen. Ze vertelt dat de satanisten het stelsel van tunnels het beste kennen, dus daar moeten we zijn. Ze zijn waarschijnlijk te vinden in Cafe Tribunal bij de berenkuil. Dus dat wordt onze volgende bestemming.

De berenkuil blijkt een ‘node’ te zijn, een plek waar magische energie opwelt. De Helpoort is er ook een. Daar treffen we twee jongelui in het zwart. Eentje heeft een pentagram om zijn nek hangen. Hij heeft ook een bijzondere aura. Janny spreekt hem aan en hij trekt een omgekeerde crucifix. Zij pakt haar athame en snijdt haar pols open. Leuke intro … De jongen vraagt wat we komen doen. Hij brengt ons naar een kroegje waar we veilig kunnen praten, de Knienspiek. We mogen hem Lord Ganolach noemen. De andere jongen wordt voorgesteld als bart. Hij is zojuist ontwaakt en heeft de bijzondere eigenschap dat hij letterlijk niet opvalt. Lord Ganolach weet van de alternatieve Council. Het zijn 3 mages. Ze hadden hem ook uitgenodigd, maar hij had geen zin.  Twee van hen kent hij bij naam: Samuel, een neuroot die steeds dingen uit elkaar haalt, en Lieke, een arrogante franstalige dame. Van de derde weet hij alleen dat die programmeur is. Er zijn wat incidentjes geweest, inbraakjes en zo. En er zijn sporen achter gelaten die op satanistische activiteit wijzen. De alternatieve council probeert hun te framen. Ook proberen ze de echte council uit elkaar te drijven. Bijvoorbeeld door een aanval met C4 bij Roermond, een aanval op de Verbena, een ‘paniekprojector’ en dergelijke. Verdeel en heers. Het is hem opgevallen dat de drie geen beschikking hebben over Life en Spirit magie. Max had al gemerkt dat er maar heel weinig tradities Spirit onderwijzen, of er zelfs maar in geloven. Waarschijnlijk hebben ze er dan ook geen bescherming tegen. Het fort blijkt beschermd te zijn met een krachtveld met Forces, Correspondence en Entropie.

HelpoortIn de arena, waar de gauntlet, de barriere tussen de werelden, maar heel dun is, stappen Max en Lord Ganolach  ‘sideways’. Max’ paradigma staat niet toe dat materiele voorwerpen meegaan, dus hij is naakt als hij in de geestenwereld aankomt, maar Ganolach heeft geen last van deze beperking. Hier is Maastricht een oud stadje met romeinse resten en een krankzinnig oude vuursteengroeve. Er zijn aura’s te zien van mensen. Ze zien dat er doden zijn gevallen bij fort Willem en dat er magie wordt bedreven. Er zijn dode soldaten uit de tweede wereldoorlog. Max biedt een van de soldaten een ‘minor boon’ als hij de magiers wil gidsen door de gangen onder de stad. Ze lopen door een lange oude smokkelgang naar de plek waar de drie zitten in een kelder gevuld met computers. In een nabij kamertje zien ze een jonmgetje met een sterk oplichtende aura. Ze maken een plan. Die smokkelgang loopt helemaal naar Belgie, dus dan duurt het ruimschoots meer dan 10 minuten om hem helemaal uit te lopen.  Dus als we vanuit verschillende gangen komen en hem daarin kunnen drijven, dan ziet hij niet dat hij in de val loopt. Zo spreken we het af.

N1c0 gaat op de brommer naar de Belgische ingang van de gang. Als ze opbelt dat ze is aangekomen, wordt de aanval geopend op het Fort. Er is een vuurgevecht en we gaan naar binnen. Daar is het een beetje een doolhof. 1 Hannibal, Anny en de Akashics nemen de eenvoudige routes, Max gaat met zijn spook de meest ingewikkelde gang  door. Zo komen we ongeveer tegelijk aan bij de centrale ruimte, een mergelgroeve vol computers. Daar zitten de drie magiers: een dikzak met sandalen, bril, vettig haar en een baardje; een onopvallende man met een techno-dingetje staat naast een bureau; een mooie vrouw met een elegant mantelpakje, een spits gezichtje en een sigarettepijpje. Weer een vuurgevecht. De twee mannen worden neergeschoten en de vrouw geeft zich over. Maar Hannibal schiet toch op haar. Dan laat ze de grot instorten.  Uiteindelijk weten de akashics haar te overmeesteren.

Inmiddels is het jongetje zoals verwacht de smokkelgang ingerend. N1c0 wacht hem op bij een stalen deur. Ze probeert hem vriendelijk over te halen zich over te geven, maar het joch heeft een mes en steekt haar overhoop. Nu is haar dreigement om hem neer te schieten. Hij weet dat ze het meent en dat hij nergens meer heen kan. We nemen hem gevangen en verbinden haar.

De council was blij, althans dat deel van de council wat voor het experiment was. Want het is geslaagd. De tradities kunnen elkaar inderdaad  aanvullen als ze sam
enwerken.

Dit bericht is geplaatst in Exalted.

9 reacties op “Tussendoor avontuur slot

 1. ellahir schreef:

  ’t Is af. Het was wel een zware bevalling.

 2. GobboE schreef:

  heel goed verslag,

  ik hoop dat jullie het erg leuk vonden, ik vond het in ieder geval erg leuk om dit spel te ‘leiden’

 3. ellahir schreef:

  Ik vond het leuk dat de meeste tradities niet eens in Spirit magie geloofden of het afdeden als iets archaisch voor Dreamspeakers waar een serieuze magier zich verre van houdt. (^-^)

 4. n1c0 schreef:

  Lekker ding die Lord Ganolach. Hoop hem nog eens te zien!

 5. Lord Ganolach schreef:

  Dat kan geregeld worden meissie.
  We zijn toch in het leven om wat plezier te maken, niet waar? 🙂

 6. Inez schreef:

  Probleem is wel dat ik bedacht had dat n1c0 geen interesse in sex heeft. Zwaar overschat, valt zwaar tegen -in elk geval voor de vrouw.
  Aan de andere kant, sommige mannen zien dat vast als een uitdaging. 😉

 7. GobboE schreef:

  @ Inez > hij is geen Cultist, maar een Hollow One 😉 maar wie weet

 8. Inez schreef:

  GobboE: Ik weet dat hij geen Cultist is, maar het is toch een man?
  ;-P

 9. GobboE schreef:

  @ Inez > grumpf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s