De ultieme racefilm!

Lang vxc3xb3xc3xb3r "Taxi" was er "C’etait un rendez-vous", een film van 9 minuten door de Franse filmmaker Claude Lelouch in augustus 1976 om 05.30 uur in Parijs met topsnelheden van zo’n 235 km per uur in een enkele take opgenomen. Hoewel hij volhield dat het een coureur was, schijnt hij toch zelf achter het stuur te hebben gezeten. Er zijn geen special effects gebruikt en er zijn geen straten voor afgezet! De soundtrack is omschreven als de beste aller tijden: eerst de hartslag van de coureur en dan het geluid van een Ferrari. Lelouch is gearresteerd na de eerste vertoning. Op het bureau las de commissaris een lijst voor met alle overtredingen die in de film waren begaan en hij moest zijn rijbewijs overhandigen. Naar verluidt zei de commissaris toen: "Mijn kinderen vinden je film prachtig. Ik heb mijn superieuren beloofd je rijbewijs in te nemen, maar ik heb niet gezegd voor hoelang." En  hij gaf het hem met een lach weer terug.

Dit bericht is geplaatst in Helden.

3 reacties op “De ultieme racefilm!

 1. GobboE schreef:

  mooi je hebt hem gevonden.
  Hij is gaaf heh?

 2. Frodo schreef:

  Wat een fantastische racefilm!!!

  Met de toegenomen drukte zou dat nu niet meer kunnen.

 3. w.schoonheim schreef:

  wat een racepartij. Fantastisch!!!!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s