GV – Een nacht zonder rellen

Na een goede nacht slapen gaat Mio naar de boomhut om wat op het internet te surfen. Hij vindt een vreemd berichtje: er zijn twee mensen verdwenen uit het LUMC. Voor het pact met de oude man moet hij iedere dag naar het ziekenhuis om iemand genezen en hij besluit om dat te combineren met een onderzoekje naar de missende mensen. IcverplegingHij gaat er op zijn fietsje naar toe en kiest zomaar iemand uit. Een man wordt plosteling van zijn prostaatkanker genezen. De artsen staan versteld, was het een misdiagnose?

In de wachtkamer raakt Mio in gesprek met een meisje van zijn eigen leeftijd. Haar moeder is zwaar gewond geraakt in de explosie van het LVC. Ze vertelt dat de kamergenoot van aar moeder die nacht plotseling is verdwenen. Mio wacht tot het bezoek weg is en gaat dan naar de moeder van het meisje. Hij (of eigenlijk de engel Bilifor) ziet dat ze vanaf het middel verlamd is, ernstige brandwonden heeft en  een verbrijzeld bekken. Met zoveel en zo ernstige verwondingen, kan hij haar niet wekken voor een rustig gesprek. Het is niet makkelijk – kanker genezen of aids is gemakkelijk voor een engel, maar een dwarslaesie is een ander verhaal – maar het lukt hem om het genezingsproces op gang te krijgen. Ze zal ooit weer kunnen lopen. Dan wekt hij haar voorzichtig. Hij hangt een lulverhaal op dat hij een vriendje van Katja is en er is weinig meer nodig voordat mevrouw Oosterbuur het hele verhaal vertelt. Naast haar lag een mevrouw. Midden in de nacht hoorde ze gedruis en de volgende ochtend was de mevrouw weg. Teamfoto

Inmiddels gaat Kees naar de training. Hij overtuigt zijn coach er van om het eens op een andere, meer spirituele manier aan te pakken. Onder verwijzing naar het elftal uit Katwijk, laat Kees zijn elftal wat ademhalingsoefeningen doen en "Kiai" roepen, zoals hij Mio heeft zien doen. Intussen geeft hij extra kracht en behendigheid aan de spits en de doelman en extra charisma aan de coach. De oefenwedstrijd wordt met glans gewonnen en de coach is onder de indruk van de aanpak. Er is een beginnetje gelegd van een pact met het team.

Dan verzamelen ze in de boomhut.
Ze gaan eens op zoek naar informatie over de Orde van Jeruzalem. Onder meer ontdekken ze dat de afbeelding van een Jezus op een kruis pas wordt gebruikt sinds de kruistochten. En de eerste afbeeldingen leken verdraaid veel op hoe de demon van die Orde aan zijn kruisvormige contraptie hing. Toeval? Ze denken van niet.

Kees vertelt dat hij voor komende zondag (morgen dus) heeft afgesproken met Simon in de waterwereld. Hij wil er graag vroeg zijn om Simon op te kunnen vangen en hij stelt voor om al vanavond te gaan. Maar eerst gaan ze eens katana onderzoeken die Mio had moeten stelen voor de japanners. Er zit een geest in, maar die is diep in slaap. Zo diep dat als Kees probeert hem te wekken, hij zelf ook in een magische slaap valt. Er is geen andere manier om hem te wekken dan dat Suzette er uiteindelijk Faith aan besteedt. Kees regelt via een oom een schede voor het zwaard die er net zo saai en onopvallend uitziet als de katana zelf.

112071657ninjaVoordat de avond valt, gaat Mio nog even naar zijn sportschool. Het blijkt dat zijn groep niet de enige was die gefaald heeft in de opdracht. Dus het lijkt er op dat de Japanse demon zijn zin niet heeft gekregen.

En Suzette’s  vader wil met Atlothon praten. Hij is een geslepen onderhandelaar die een goede deal met de duivel in zijn dochtertje wil sluiten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s