EHBO

Een ongeluk komt zelden alleen. Ik heb nu problemen in de keuken. Gisteren zaten Leiden en omstreken drie uur zonder water. Vandaag was ik een limoen aan het snijden en ik schoot uit met mijn mes. Au! En bloeden als een rund.

KtsverbandGelukkig heb ik dit jaar mijn EHBO diploma gehaald, schoon sabbelen terwijl ik in paniek heen en weer ren. Gaasje er op, dan een pluk watten en er een verbandje omheen. Half uur met de hand omhoog zitten, tijd om het eten, lekkere Thaise nasi die net klaar was, op te eten en dan met mijn vriendin op de fiets naar het ziekenhuis. En dan wachten …

De dokter gaf zelfs een compliment voor hoe netjes het verband aangelegd was. Ik kan beter tegen bloed dan vroeger, maar nog steeds niet goed – dat schijnt genetisch te zijn. En dan toch kijken als hij het er af geknipt heeft. Geen goed idee, liever de andere kant op kijken. "Wil je een verdoving?" Gelukkig heeft mijn vriendin me overgehaald om dat maar te doen. Ontsmetten deed al zeer, en hechten, NEE wat doet dat een pijn. Ik kan daar dus echt niet tegen. Ik mocht m’n vriendinnetje haar hand vast houden en ik bleef niet stil terwijl de dokter het verdoofde. Daarna deed het hechten nog steeds pijn. "De binnenkant van je hand is heel gevoelig." Ja, dat merk ik. Maar nu zit er een hechtinkje in en er is een drukverband omheen gewonden en ik zit weer thuis met een poes en een laptop en een kop thee.

11 reacties op “EHBO

 1. GobboE schreef:

  Au, erg pijnlijk, veel beterscahp
  (en niet zoveel limoenen meer gebruiken, het elke keer als we langs komen liggen er wel een aantal 🙂 )

 2. ellahir schreef:

  @GobboE > Daar gaat de fictie dat fruit goed voor je is 😦

 3. Danielle schreef:

  Hoop dat je in alle consternatie niet vergat de katten stipt op tijd eten te geven (en ik voel me een tikkie schuldig. Tikkie maar) 😛

 4. Inez schreef:

  En het was nog wel een verse limoen…
  Maar hij bood taai weerstand!

 5. FeeX schreef:

  Lastig hxc3xa9.. om nu de knoopjes dicht te krijgen.
  Bloedmeloen..

 6. Frodo schreef:

  Sterkte! Is het inmiddels een beetje over?

 7. GobboE schreef:

  hoe gaat het nu?

 8. ellahir schreef:

  Er zit een hechtinkje in. Als ik niet te veel kracht hoef te zetten gaat het goed. Ik heb gisteren iemand helpen verhuizen en alles doet het nog. Dus, ja, het geneest lekker.

 9. Frodo schreef:

  Niet te veel kracht mogen zetten en dan iemand gaan helpen verhuizen? Mooi dat het goed ging, maar misschien moet je toch minder van dat soort risico’s nemen?

 10. Danielle schreef:

  mwoah, beetje stoere man kan dat wel aan. 😛
  Come on… beetje bikkelen, geen zachte handschoentjes. >:)

 11. Anoniem schreef:

  en glazen inpakken en het wolmandje dragen is trouwens ook helpen met verhuizen :’)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s