GV – Een drijvende stad

ParkeergarageAb brengt de nacht door in de boomhut met zijn nieuwe vriendin- netje Isa. Hij leert daar hele nieuwe dingen; dingen die een kind niet hoort te weten, maar een demon wel. De volgende ochtend gaan ze naar het tankstation om de hoek, waar Isa de pompbediende charmeert en een slof sigaretten  en een bundeltje bankbiljetten lospraat. Daarna gaan ze wat rondhangen in een verlaten parkeergarage.
De andere kinderen slapen thuis. Het is alweer veel te laat geworden en de volgende dag komt Mio maar met moeite uit zijn bed. Zijn moeder denkt dat hij alweer ziek is en gaat met hem naar de dokter. In de wachtkamer ontmoet Mio Cornelis Veerman, een oude, zeer gelovige man met ernstige reuma. Hij raakt met Cornelis in gesprek en zijn demon Bilifor ziet hier wel een gelegenheid om een pact te sluiten. Op een slinkse manier zorgt hij er voor dat zijn moeder meneer Veerman uitnodigt op de koffie. Verder denkt hij na over wat hij de dokter eens zal gaan vertellen. Wat is nou een kwaal waardoor je niet naar school mag, maar wel mag sporten en waar je veel voor in de buitenlucht moet zijn?  TBC is te ouderwets. Een of andere infectie is beter … En ja hoor, de dokter trapt er in en schrijft een kuur met veel lichaamsbeweging en veel buitenlucht voor. Joepie! Mio hoeft niet meer naar school.
Suzette gaat die dag wel naar school. Ze is druk in de weer met het voorbereiden van een tweede vriendinnetje, Nicolien, op een pact met Atloton.  Later op de dag wordt er verzameld in de parkeergarage. Ze besluiten om het spoor van Ot te gaan volgen. Kees regelt een bootje en tot het avondeten wordt er door de grachten van Leiden rondgetuft. Ze vinden niets en gaan even naar huis om te eten. Na het eten wordt er verder gezocht. Het is maar goed dat ze allemaal uit disfunctionele gezinnen komen, met ouders die het niet erg vinden dat ze de hele dag buiten zijn.
Isa komt met ene Karel aanzetten, een slungelige stoner van een jaar of 15. Ze wil hem meebrengen, maar Mio weet haar daar van af te praten.
Eindelijk. CisterneIn de tunnel onder het Gangetje vinden ze een poort. De kris Besertana geeft aan dat deze poort nog maar kort geleden is gebruikt en dat het een heel oude is. Hij opent in de duistere tunnel een doorgang en de kinderen varen er doorheen. 
Aan de andere kant komen ze in een grote, donkere  ruimte met een woud van zuilen. Er hangen planten. Achter ons staan grote deuren open. Daardoorheen zien we lichtjes glinsteren. Aan het dak hangen duistere vormen, als cocons of vleermuizen. Van buiten klinkt het geluid van stemmen, geklots en gerammel.  Havengeluiden. We doen de motor van de boot uit en peddelen naar buiten.

Floatingtown_1Als we door het portaal varen, komen we uit in een soort haven. Rechts ligt een halfgezonken enorme jonk. Er staan een paar gebouwen in  het water, waar we uitkwamen bijvoorbeeld is een ondergelopen kathedraal. Het lijkt op de Notre Dame. Het is nacht en de meeste boten zijn donker. Ze klimmen op de jonk en kijken om ons heen. enorme hoeveelheid schepen. Een drijvende stad! Allerlei boten liggen door mekaar: zeeschepen, woonboten, sloepen, sampans, van alles.

Er zijn wel hier en daar mensen te zien. Ze horen stemmen, maar er wordt geen Nederlands gesproken. Het blijkt een zigeunertaal te zijn die hier wordt gesproken en alleen de demonen met ‘Lore of Humanity’ kunnen het verstaan. Kees ziet een man in een lange jas naar ze kijken. Ze zwaaien en gaan er naar toe.

"We zoeken een vriend van ons, Ot."

"Ken ik niet. Probeer het eens bij Joesoef. Die kent iedereen."

Ze krijgen aanwijzingen hoe ze bij Joesoef moeten komen en varen  door de massa boten. Een smal gangetje leidt naar een zwarte driemaster met rode zeilen. Ze leggen aan en terwijl ze daarmee bezig zijn, wordt er een net over ze heen gegooid. (Wordt vervolgd…)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s