GV – Ap vertelt

Zaterdag de 14e: Ap vertelt

Nu dat plan om mezelf als kaasmeisje voor te doen mislukt is, willen we eens goed na gaan denken. Mio vindt  dat we allemaal pionnen zijn en gebruikt worden en dat hij het beu is en er geen zin meer in had en zijn kataxe2x80x99s gaat oefenen. Die is dus weg.
Kees neemt Suzette en mij mee naar de snackbar waar we een frietje eten en cola drinken. Suzette krijgt een SMS-je van haar vriendin omdat die niet naar een of ander zangeresje mag, en Ap krijgt een SMS-je van zxe2x80x99n oom dat hij mee moet naar de moskee vanavond. Suzette vindt het geen goed idee om naar de moskee te gaan, stel dat dat net zo werkt als een kerk binnengaan! Ap zet gauw zxe2x80x99n mobiel uit, Suzette ook.
Ondertussen denken we verder. Bij alles wat we doen lopen we het risico dat we het verkeerde doen en de tegenpartij helpen. Het probleem is dat we gewoon niet genoeg weten om te weten wat we moeten doen of laten. Dus we moeten eerst meer kennis vinden.
We zijn het erover eens dat Celestine ons gebruikt heeft om Elise te vinden en dat ze ons zo weer kan vinden als ze ons weer nodig heeft. En met dat rare litteken op onze borst heeft ze ons in haar macht. Celestine is de vijand en het Vaticaan dus ook. Kees vraagt zich af of er een demon achter zit of dat het puur mensenwerk is. Boeie! Niet dus.
Omdat Od ons probeerde te helpen tegen Celestine is hij OK. Dan is er ook een derde partij: Asmodeus, die tussenbeide kwam tussen Od en Celestine. We hebben verder geen idee wat zijn rol of plan is.
Tot nu toe hebben we geluisterd naar Hieronymus omdat Od met hem omging, maar we krijgen het idee dat hij een soort hol vat is wat als spreekbuis gebruikt wordt xe2x80″ en misschien niet steeds door dezelfde! Dus bij hem hebben we al helemaal geen idee wie er praat, dus dat is al helemaal niet te vertrouwen.

We gaan verder naar informatie zoeken bij Mio, op de computer van Simon. Dat mag wel van zijn ouders. Simon heeft een waarheidsfilter ingebouwd, waardoor we allerlei onzin niet krijgen.
Als we zoeken naar demonen vinden we niet zoveel (behalve een of ander leip spelletje) en er zijn al helemaal geen plaatjes. Die kloppen natuurlijk allemaal niet omdat ze er geen rekening mee houden dat demonen in kinderlichamen zitten. Bij zoeken naar magiers vinden we nog zoxe2x80x99n spelletje. En dat magiers mensen zijn die bovennatuurlijke krachten kunnen gebruiken xe2x80″ hoe hebben ze dat geleerd? Dat konden ze vroeger nog niet. Als we zoeken naar het Vaticaan vinden we ook niet zoveel. Bijna alles wat op internet staat klopt dus niet. Ja, de routebeschrijving. V_locateEn er is een verhaal dat de kerk AIDS heeft gemaakt om de homoxe2x80x99s te straffen xe2x80″ die waren dus ff vergeten dat sommige homoxe2x80x99s van twee walletjes eten! Oeps.
We lezen ook dat er de afgelopen jaren steeds meer kinderen verdwijnen. Het Vaticaan vindt dat trouwens echt serieus erg, dus als iemand als Celestine erachter zit dan weten de meesten dat niet. Nou ja, dat heb je vaker met lui van de geheime dienst. Het kan natuurlijk zijn dat iemand lichamen nodig heeft om meer demonen naar hier te halen, of misschien zelfs engelen! Zoals Elise.
Ik zit zelf ook al te denken over weglopen van huis, het is steeds moeilijker om dingen te doen die Usnarda belangrijk vindt en als Ap te leven en naar school te gaan. Of de moskee!
Het lijkt erop dat het einde der tijden eraan komt maar dat iedereen die dat gelooft het prima vindt, De mensen die dat niet OK zouden vinden geloven er niet in. Behalve wij dus.
Ik geloof trouwens nooit dat die engelen nog zo onschuldig zijn. Usnarda herinnert zich niet zoveel maar als ik droom dan merk ik wel dat we vreselijke dingen gedaan hebben en die engelen zaten echt niet alleen te incasseren hoor. Die hebben ook wel smerige streken geflikt.

Onderhand is het etenstijd en komt Mio thuis. We mogen wel blijven eten maar volgens Mio is het eten smerig. Suzette gaat naar huis, Kees en ik gaan falafel eten. Daarna ga ik naar huis, want dan zit iedereen in de moskee en kan ik doen alsof ik van niks wist. Dus ik ga lekker douchen en dan internetten ofzo, en als mijn oom komt hou ik me dom. Dat lukt wel maar hij wil nou dat ik morgen meega en nou kan ik niet net doen alsof ik van niks weet. Nou ja, morgen verzin ik wel wat. Ik ga lekker vroeg naar bed.

Laat op de avond belt Kees me wakker. Hij heeft bij het museum gekeken en een dichtegemetselde achterdeur gevonden die zijn dolk wel kan openen.
Suzette komt ook, Mio wil niet want hij moet morgen in vorm zijn. Kees en ik kunnen in engelenvorm rondsluipen zonder detectoren af te laten gaan en zonder op de film te komen, maar voor Suzette lukt dat niet. Dus Kees en ik gaan voor de bewegingsdetectoren staan om ze af te schermen terwijl zij langsloopt. Als wij er niet voor staan, blijft ze stokstijf stil staan.S244
Volgens de dolk zit er een poort achter een drieluik met een heuvel waarop mensen naar hemel en hel worden geleid. De dolk opent het en we stappen erdoor. We staan op een heuvel en in de verte zie ik een gebouw. Het is een boerderij. Geen mensen, maar wel vers eten enzo. Geen electra, wel olielampen enzo. In de verte horen we een kerkklok, we gaan erop af.
We komen in een dorp, elk huis is leeg maar wel in gebruik. We kijken in de kerk, dat kost wat moeite dus er wordt stevig geworshipt maar maar het lukt wel. Hij zit vol met kinderen! Dat vetrouwen we niet natuurlijk, kinderen die voor de andere kant zijn.
We gaan verder maar lopen eerst nog langs de zee. Daar is nog een visser die op zee was. Hij is ongeveer 11 jaar oud en biedt ons eten aan.
Als we vragen waar de grote mensen zijn zegt hij dat je daar niet over mag praten maar dat ze er niet zijn. Het staat in het woord van god. Dat is een boekje, Kees mag het lezen. Volgens het boekje is er een oorlog geweest tussen engelen en demonen en hebben alleen de kinderen het overleefd. Wat er dan gebeurt als hij groot wordt daar mogen we ook niet over praten. Dan gaat hij het bos in. Nieuwe kinderen vinden ze xe2x80x98s ochtends op de stoep. We gaan maar voor hij nog ongemakkelijker wordt, Kees drukt het boekje achterover.

We vragen ons af wat er in dat bos gebeurt. Gaan ze daar dood? Worden hun lichamen gebruikt om demonen in te stoppen? De enige manier om het uit te vinden is erheen gaan, maar voor ons is het al nacht en we zijn moe. We gaan naar huis, slapen, en komen nog een keertje terug. Misschien wil Mio morgen wel mee.       

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s