Hemelvaart

In de blog van gisteren van Placejo stond een artikeltje over hoe raar het is dat wij in een seculier land als Nederland nog zo veel verplichte vrije dagen hebben op christelijke feestdagen.

Dat heeft me aan het denken gezet: Wat vieren we met Hemelvaart? Dat er zo’n 2000 jaar terug iemand naar de hemel is gevaren. Laten we van Hemelvaart een seculier feest maken ter ere van alle pioniers van de hemelvaart. Laten we de gedachtenis van de grote helden zoals de gebroeders Montgolfier, de gebroeders Wright, Yuri Gagarin, en Neil Armstrong vieren! En we moeten natuurlijk de grote visionairs van de hemelvaart niet vergeten. Waar zouden we zijn zonder de inspiratie van Deadalus, Leonardo da Vinci, Jules Verne en Hergxc3xa9?

Van Icarus Icare11 tot Kuifje. Object_g De hemelvaart houdt de mensheid al millennia bezig. Volgens sommige archeologen was zelfs de pyramide van Cheops al bedoeld om de Farao mee naar de sterren te schieten.

Dit bericht is geplaatst in Helden.

5 reacties op “Hemelvaart

 1. GobboE schreef:

  Nederland heeft wel wat Christelijke vrije dagen, maar neit zoveel als bijvoorbeeld Spanje of andere Chriselijke landen. Daarbij komt ook nog eens dat Nederland nauwelijks vrijedagen heeft voor andere ‘feestelijke’ gelegenheden die ze in andere landen wel kennen. Sterker nog, Nederland heeft geloof ik (samen met de Duitsers) het minste vrij van Europa…

 2. Inez schreef:

  Andere landen hebben ook vrij op de dag van de arbeid, bijvoorbeeld. Heb ik zelf altijd een beetje paradoxaal gevonden…

  Als we nou de leukste feestdagen van de andere geloven erbij nemen?
  Ik heb wel zin in vrij met het suikerfeest, en dan doen we er het loofhuttenfeest bij ofzo. En voor de verlichtings-VVD-ers een dag van de grondwet.

 3. ellahir schreef:

  En op 5 mei gewoon ieder jaar vrij. Het heet niet voor niets Bevrijdingsdag.

 4. GobboE schreef:

  Ik vind dat Hidoestaanse feest van het Licht wel leuk…dan mag je iedereen met verf insmeren

 5. Yo! schreef:

  Een verplichte vrije dag…. Ik krijg zo langzamerhand steeds meer problemen met dat fenomeen. Vooral als het eerst weer wettelijk ge-regel-d moet worden.
  Laten we het gewoon doen…. Morgen. T’wordt nog mooi weer ook!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s