Sessie zestien

Vanuit het heldere tropische zonlicht stappen de exalts door de sterrenpoort in de klamme duisternis van de riolen onder MosKovia. Meteen voelen ze pijlpunten in hun rug prikken. De poort wordt aan deze zijde goed bewaakt. Gelukkig herkennen de bewakers al snel hun nieuwe bendeleider Raine en ze brengen Gerard naar hen toe.
"Zo, dus jij wou met dertig beastmen door mijn stad gaan lopen?" begint Gerard zodra hij Raine ziet.
"Het plan is dat we in kleine groepjes komen en zo snel mogelijk door de poort gaan."
"
Ja, dat is je plan. In werkelijkheid zullen ze allemaal tegelijk komen. Ze zullen de stad op stelten zetten en een complete wijk in puin leggen. Uiteindelijk zullen vijftien van jullie beastmen sterven en de rest gevangen worden. Vergeet niet dat ik de toekomst kan zien."

Gerard (of beter gezegd de siderial die door hem heen spreekt) biedt ons een andere mogelijkheid aan. Hij zal een portaal openen vanuit het riool naar een poeltje in het bos buiten de stad. Van daaruit kunnen Gnawing Elk en zijn gevolg direct naar de sterrenpoort. Wij moeten dan wel voor bewaking zorgen totdat Elk er is. Dat lijkt geen probleem en Gerard geeft aan Ma Si een kaart naar de juiste plek.

Een paar rioolbuizen verderop laat Gerard ons een buis zien waarin het water van onderen verlicht lijkt te zijn. Ster en Raine blijven achter want zij hebben nog zaken in de stad. Dyjab en Silverclaw gaan vast naar Porto Libre en Ma Si Tamuz duikt in het water. Ze komt boven in een waterbekken in het woud. Maar de poel wordt bewaakt door een woudgeest in de vorm van een zwijn met een berenkop. Brownbear4Het wezen is eerst vijandig, maar Ma Si weet het te kalmeren en de geest is bereid om ze de poel te laten gebruiken in ruil voor een gunst. Hier is een bard gestorven terwijl hij een lied zong dat hij net gecomponeerd had. De geest heeft hem gedood omdat hij deze plek ontheiligde, maar nu is hij nieuwsgierig hoe het lied afliep. Het skelet van de bard ligt naast een boom, met een vermolmde luit nog in de handen. Maar hoe kom je achter het stervenslied van iemand die al meer dan een jaar dood is? Dyjab herinnert zich dat Raine met zijn overleden moeder kan spreken en stelt voor om hem er bij te halen. Zo gebeurt het en met de hulp van Raine’s moeder wordt de geest van de zanger opgeroepen en Raine leert het lied. Ze moeten de overledene wel beloven dat het lied op een festival in een grote stad op het marktplein ten gehore zal worden gebracht. Dat is niet zo’n groot probleem. En als Raine het voor hem zingt, is de bosgeest ook tevredengesteld. Raine keert terug naar Mos Kovia. Ma Si vliegt in uilengedaante samen met de pterok Uulation naar het kamp van de lunar. Dyjab en Silverclaw gaan naar Porto Libre om met Sluiers de komst van heer Cesus voor te bereiden. Dat betekent niet alleen een feest voorbereiden met een banket en vermaak, maar ook en veel belangrijker: een geldige reden bedenken waarom Cesus zijn abyssal exalt Witte Rouw en Paarse Sluiers niet met zich mee terug naar het Schiehallion zou nemen. Ze bedenken dat Sluiers kan zeggen dat ze in een bewoond gebied meer zombies voor hem kan animeren, maar is dat wel ethisch verantwoord ten opzichte van de bewoners van Porto Libre?

Inmiddels is Ster met een paar van de dieven in gesprek geraakt. Over Raine’s optreden zijn de meningen verdeeld. Sommigen vonden het goed wat hij gedaan heeft, anderen waren het er mee oneens, maar de consensus is dat ze hem (voorlopig) aanvaarden als baas. Over de energiewapens, waar Ster zeer in geinteresseerd is, weten ze niet meer dan dat de vorige baas er voor heeft gezorgd. Ze komen in ieder geval niet bij het handelshuis vandaan. Na enkele uren komt de solar weer terug. Ze gaan meteen op weg naar het handelshuis dat in 1st age technologie doet. Helaas arriveren ze vlak na sluitingstijd. De deuren zijn  al dicht en de wachters willen hen niet toelaten.

"Ja maar ik ben een klant van Irene Markie." probeert Ster.

Dan wil een van de wachters wel even naar binnen om te kijken of de vrouwe tijd voor hem heeft en even later komt ze naar buiten.

"Ik weet dat u al gesloten bent en u heeft het ongetwijfeld heel druk, maar mogen wij u uitnodigen voor een zakelijk diner?"

Als dat op onze kosten is, wil ze wel met ons naar een van de duurste restaurants  aan de overkant van het plein. Raine vraagt haar over de beveiliging van het handelshuis. Als Ster niet twee dagen tevoren voor een vermogen aan artefactjes van haar had gekocht, zou ze dit misschien verdacht vinden. Maar nu vertelt ze trots over hoe veilig haar spullen zijn met het oogmerk om een potentiele handelspartner te behagen. Zij raadt dat Ster en Raine exalts zijn, maar als Ster haar plechtig verklaart dat hij niet zo’n gehate solar of dragonblooded is en ook geen lunar, dan is het goed.

20060824c12p086_2"Maar wat ben je dan wel?"

"Nou, heeft u wel eens van Mountain Folk gehoord?"

"Ja, een van mijn levaranciers heeft wel eens contact met ze gehad. Maar jij ziet er helemaal niet uit als een trol."

"Ik ben door dezelfde Maker gemaakt, maar een ander model … Kunt u mij eens in  contact brengen met die leverancier? Ik wil ze namelijk graag eens bezoeken."

Niet alleen heeft Ster het voordeel dat hij de waarheid spreekt, ook zijn puntoren en grijze huid horen niet bij enig algemeen menselijk type of bekende soort exalt. Raine houdt zich inmiddels wijselijk stil. Hij is wel degelijk zo’n gehate solar. Aan het einde van de avond heeft Ster een lucratief handelscontractbinnen: hij kan spullen uit Autochthon aan haar leveren, maar ook’gevonden’ artefacten en andere handel uit Porto Libre. Zelf wil zeliever niet met dure waar die kant op, maar dat wij een manier hebbenom dingen snel te transporteren interesseert haar wel.

Ma Si vliegt met Uulation naar de vestiging van Gnawing Elk. Onderweg leert ze een toverspreuk van hem. Gnawing Elk is in het begin niet erg toeschietelijk. De rationele en politieke argumenten die ma Si aandraagt, lijken aan dovemansoren gericht. Pas als ze uiteindelijk de noodzaak benoemt om nieuwe kinderen tot dragon kings op te voeden,  draait Elk als een blad van een boom om.

"Een uitstervend ras, met kleine kinderen in nood, had je dat nou maar eerder gezegd."

BeastsofchaosBinnen een half uur is het hele kamp opgebroken en zijn de lunar en zijn dertig  beastmen onderweg. Het is voor hun een dag lopen.

Ster en Raine blijven niet de hele tijd in Mos Kovia wachten. Ze gaan ook nog naar het voorstadje Zelenograd, een zeer gevaarlijke enclave waar de wapensmeden wonen die werken met verboden magische materialen. Ster gaat op zoek naar zijn favoriete magische materiaal, Stermetaal, en vindt een huifkar waar een meterioriet van zo’n 1000 kg verhandeld wordt. Een klein tiental smeden staat er omheen te onderhandelen. Niemand is rijk genoeg om het brok in zijn geheel te kopen en er worden strategische allianties gesloten terwijl he tmetalen hemelgesteente in stukken gezaagd wordt. Ster koopt van zijn laatste geld een stuk van 75 kg Stermetaal en maakt de afspraak met een paar smeden om over twee maanden langs te komen om stermetalen wapens en harnassen van ze af te nemen. Raine ziet zijn kans schoon en steelt een even groot stuk.

Inmiddels is in Porto Libre het feest ter ere van Cesus Gustav begonnen, een paar dagen te vroeg, maar dan is men alvast in de stemming – en Dyjab geniet van
een vakkundige massage. Via de poel en de riolen komen Gnawing Elk en zijn manschappen bij de sterrepoort aan en daarvandaan is het nog maar een stap naar het vergeten continent Lemurie. De dragon kings zijn blij met de nieuwelingen. Zo, dat is een probleem opgelost. Ma Si, Ster en Raine kunnen nu eindelijk ook naar huis.

Iedereen komt bij elkaar in de zaal bij de sterrepoort. Daar bespreken we nog even nieuwe plannen voor de stad. Het voorstel van Ster en Ma Si om een tovenaarsacademie te beginnen wordt voorlopig uitgesteld. Maar Ster zal de magie die hij van de draken geleerd heeft gebruiken om snel de haven nog even af te maken. Met de stokjes die de dragon kings hebben meegegeven worden restaurantjes en een herberg aan de haven gebouwd. We bedenken dat we als Cesus Gustav er is, een grote schuur voor de productie van zombies uit Mos Kovia neer kunnen buiten de stad en dat we  eventueel ook nog een mooie heirbaan aan kunnen leggen naar het Noorden en we hopen dat Cesus dan bereid zal zijn om Sluiers tot ambassadrice te benoemen. 

Roarmour

Zijn adamanten chackram leent Ster voor een tijd uit aan Silverclaw, om een theorie te testen: misschien stellen de diamanten klauwen Silverclaw wel in staat om zich op  het materiaal adamant af te stemmen. Als dat zo is dan is deze groep namelijk de eerste waarlijk complete cirkel, met voor ieder magisch materiaal een exalt. En dan geeft hij zijn adamanten wapenrusting natuurlijk ook aan Silverclaw. Vandaar dat hij in zijn vrije tijd voor zichzelf uit het stermetaal een nieuwe wapenrusting gaat smeden, in de stijl van de wereld die zijn nieuwe thuis aanhet worden is.

Dit bericht is geplaatst in Exalted.

4 reacties op “Sessie zestien

 1. Ou'Al schreef:

  Ik let even niet op en Raina jat al sterremetaal, Ma Si gaat er met een andere (Dragon king) vandoor (Wat heeft hij wat ik niet heb? Vleugels heh? NATUURLIJK leg ik het af tegen eentje die kan vliegen) en Dyjab leeft er losbandig op los… *zucht*

 2. Jaap schreef:

  Hoi Ellahir,

  het plan om Silverclaw af te stemmen op adamantium lijkt mij erg leuk. Het plan is volgens mij geopperd door jou aan het einde van de sessie en moet volgens mij nog uitgespeeld worden. Zelf heb ik geen idee wat adamantium doet in het spel en wat de effecten hiervan voor Silverclaw zijn.

 3. ellahir schreef:

  Adamant is een soort diamant. Het is zo hard en scherp dat je er de magische materialen mee kunt bewerken. Autochthonians maken er wapens en wapenrustingen van en hun exalts kunnen zich daar op afstemmen, maar tegen dubbele afstemmingskosten.

  Autochthoonse exalts hebben kastes die overeen komen met het materiaal waar ze van gemaakt zijn: orichalcum, moonsilver, jade, starmetal en soulsteel. Er zijn legendes over een zesde kaste die gemaakt zou zijn van adamant.

 4. GobboE schreef:

  check, dat klopt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s