Sessie dertien

Zeer diep in de nacht komen wij weer terug in het hotel. De twee dragonkings nemen plaats in de gelukkig ruime badkuip, de lunars gaan op de grond liggen en de overige exalts slapen lekker in een comfortabel bed. Pas rond de noen wordt men weer wakker en, hoewel Fa’an liever de straat op was gegaan, er wordt op de kamer geluncht. Tijdens het eten wordt strategie besproken. Die zogenaamde ‘Leider’ van de dieven is wel heel gevaarlijk, wantDyjab en Raine hebben allebei het gevoel dat die namelijk de tijd kanmanipuleren! We zijn het er over eens dat we Raine naar voren willen schuiven als nieuwe aanvoerder van het dievengilde, maar dat heeft niet onze allerhoogste prioriteit. We waren namelijk hierheen gekomen om handelscontacten te leggen en we hebben twee karren met handelswaar die kunnen bederven. En we moeten ook nog de dragon kings helpen tegen iets dat Lintha piraten heet. Om op het eiland van de dragon kings te komen hebben we de sterrenpoort nodig en die ligt in dieventerritoor, dus de dragonkings komen op drie. En o ja, we hebben bovendien niet veel tijd, want over een paar weken staat Cesus Gustav met een delegatie abyssals voor onze deur.
Spice_marketGoed, eerst de handel dus. Nette kleren aan en naar de handelshuizen. Bij de Alchemisten & Apothekers kunnen we een wagonlading kruiden en specerijen kwijt, en de kwaliteit is goed genoeg voor de handelaar om ons een handelscontract aan te bieden. Bij de Dieren & Planten handelshallen verkopen we de andere wagonlading. Deze bestaat uit gedroogd fruit van wat mindere kwaliteit, maar nadat  we daar enige korting voor aanbieden levert dit ook een handelsbrief op. Terwijl wij daar bezig zijn, wordt de handel even onderbroken voor een bericht uit de Doema: "Let op! Er is extra activiteit van dieven en beurzensnijders." Bij de Fijnsmeden gaan we op zoek naar contacten voor magische materialen. Er is wel iemand die Stermetaal  bewerkt, maar het lukt niet om daar handel mee te drijven. Ma Si Tamuz heeft meer geluk bij de Grofsmeden. Voor een maanzilveren harnas wordt ze verwezen naar een voorstadje, Selena. OboolUiteindelijk hebben we in een middagje handelen 1 jaden obool per persoon verdiend. Voor Ster is dat niet veel geld, hij heeft net de dag tevoren twee artefacten gekocht voor ieder 2 talenten en een talent is meer dan duizend obolen. De anderen apprecieren hun nieuw verworven fortuin beter: een obool, daar moet een gewoon mens maanden voor werken.
Na de middag gaan we dineren in een sjiek restaurant aan het  Kreml. Hier komen de grote handelaren om zaken te bespreken. Het kost wat overtuigingskracht om de twee Lunars mee naar binnen te krijgen, maar Sluiers, Ster en Dyjab zien er deftig genoeg uit en barbaarse lijfwachten zijn niet geheel ongewoon. Om ons heen hebben veel mensen het over de verhoogde activiteit van de onderwereld en hoe vervelend dat is. Inmiddels is Dyjab bezig om een zeer nichterige groothandelaar intextiel te verleiden. Deze heer Lodewijk is genegen om met eencompagnon naar onze jaarmarkt te komen. Tijdens het eten komt Gerard, het diefje in bruine en paarse kledij, opeens uit de schaduwen. Hij fluistert: "De leider van het dievengilde wil weten hoe het er voor staat." We spreken af om hem die avond te ontmoeten en dan verdwijnt hij weer achter een gordijn.
Na het eten besluiten we om via de Sterrepoort de paarden en wagens terug naar onze eigen stad te brengen. Om met wagens en paarden de riolen in te komen, is in de drukke stad niet te doen. Gelukkig weten we dat er een wijk is waar niemand meer woont vanwege de Overgrowntemplewurglianen. Met twee houten en een stalen wagen, en vier echte, drie stalen en een bronzen paard, rijden we door de straten. De vervallen stadwijk Parko Llano is dreigend. Er is geen geluid, her en der liggen skeletten van honden en katten en als iemand stilhoudt, dan zien we de lianen bewegen. Bij de ingang van een park houden wij halt. Met vuurkracht en zwaarden worden de lianen op afstand gehouden terwijl we ons een opening banen naar het grote hoofdriool en als die af is, rijden we snel de karren naar binnen. Gerard wacht ons met een paar andere dieven op. Hij spreekt Raine aan:
"Jij wordt onze nieuwe leider?"
"Ja" luidt het zelfverzekerde antwoord.
"Prima. Zoals je weet is er met het heengaan van Tepet Jarad een machtsvacuum ontstaan en dat heeft voor veel onrust in de stad gezorgd. Wij hebben de vier aanstichters voor je gevangen genomen en ze staan daar. Overigens, wat zijn jullie met de sterrepoort van plan?"
"Die gaan we onderzoeken."
"OK, geen probleem."
Gerard wijst ons naar een ondergronds zaaltje, waar een twintigtal dieven drie mannen en een vrouw bewaken die aan de muur vastgeketend staan. "Ga je gang."

Leg1Raine moet nu dus tonen dat hij de nieuwe baas is. En dat doet hij met overgave – en helaas zonder veel eergevoel. Hij laat er twee losmaken "Ik geef jullie een kans." Eentje gaat er direct vandoor. Hij krijgt een dolk in zijn rug geworpen en is op slag dood. "Jammer, hij was niet snel genoeg." De andere grijpt een mes uit de riem van een omstander en vliegt Raine aan. Dat overleeft hij natuurlijk niet. De twee andere gevangenen krijgen ieder een orichalcum dolk en mogen tegen elkaar vechten. Ze denken dat de overwinnaar in leven gelaten zal worden en vechten daarom vol overgave. Maar Raine maakt de overlevende ook af. Wij hebben beloofd dat we niets zouden doen om zijn gezag te ondermijnen, maar dit laatste vinden de andere exalts toch wel heel eerloos. Waar zou die slechte naam van Solars toch vandaan komen?
Gerard staat er onbewogen bij. "Zo en dan gaan we het nu eens over geld hebben. Hoe vaak wilt u dat we schatting afdragen?" Na enig onderhandelen wordt afgesproken dat er iedere vier weken betaald moet worden, te beginnen over een maand.

TricerexNu gaan we naar de sterrepoort. Inmiddels kennen we vier codes: Die van onze eigen stad Porto Libre, die van Mos Kovia, die van het eiland van de Dragon Kings en die van de verloren poort in Autochthon. We gaan eerst terug naar huis om de paarden en wagens af te leveren en een paar problemen te regelen. En dan gaan we direct door naar het eiland. Op aanraden van Fa’an gaan we met lichte bepakking, want het eiland heeft geen wegen. De twee familiars, Ster’s bronzen paard Anastacia en Hoogheid de luipaard van Dyjab, kunnen natuurlijk wel mee.

Dit bericht is geplaatst in Exalted.

22 reacties op “Sessie dertien

 1. GobboE schreef:

  Ja die Raine, het is dat de ‘leider’ wel van een experimentje houdt… πŸ˜‰ Maar idd: hoe zouden die solars toch aan die slechte naam komen?? πŸ™‚

 2. GobboE schreef:

  ik ben benieuwd wat jullie allemaal gaan uitspoken op de Drakeneilanden πŸ™‚

 3. ellahir schreef:

  Ik ook! πŸ™‚

 4. Dyjab schreef:

  Hm ja, ik begin te begrijpen waarom mijn voorouders dachten dat de wereld beter af was met de dragonblooded als leiders.
  Die solar is natuurlijk opgegroeid als pizzabakker c.q. kruimeldief, wat me geen grondige voorbereiding lijkt voor een verantwoordelijke positie. En het feit dat hij een hele cultus met aanbidders heeft lijkt me ook niet gezond.
  Hoe krijgen we hem een beetje bijgeschoold?

 5. ellahir schreef:

  (bijgewerkt)

  “Ware het mijn opgave geweest, ik had het anders opgevat.” zo betoogt Ster. “Het gelaat van de rechter verborgen achter een spiegelend masker, de gestalte verhuld in ceremoniele robes, de verdachte zonder kennis van zijn rechter. Zo kan men in volledige vrijheid en onwetendheid vragen stellen. En van daaruit objectief oordelen.

  Want er zijn nog vragen: Wie was wie? Wie heeft gehandeld vanuit welke motieven? Daden staan nooit op zich. Heeft de zogenoemde ‘leider’ wellicht dit viertal aangezet? En zo ja, was degene die de handelingen uitvoerde dan wel volledig verantwoordelijk? Geloof mij, er zijn methoden bekend om te bereiken dat iemand zelfs tegen zijn eigen aard ingaat.

  Dit zijn vragen waarop antwoorden moeilijk zijn, maar wel mogelijk. En niet alleen mogelijk, maar ook zeer wenselijk! Deze leider is machtig, maar hopelijk niet almachtig. Geef hem niet de macht over ons die hij wenst. Gebruik uw verstand, niet uw gonaden!

  U hebt zich getoond als een wispelturig en wreed heerser. Ik hoop maar dat dit uw masker was en niet uw aard, want een wispelturig man kijkt niet ver vooruit en wreedheid maakt voorspelbaar. Een tiran is vanuit de schaduwen manipuleerbaar en maakt dus een goede vazal. Maar uiteindelijk is dat niet wat wij willen zijn.”

 6. Ou'Al schreef:

  Juist…
  Ja…

  Raine heeft zich te kennen gegeven, ik ben bang dat dit onervarenheid is, zoals betoogd door Dyjab. Daarnast denk ik ook dat een betere ondervraging meer had opgeleverd, zoals betoogd door Ster.

  Aan de andere kant: deze lieden lijken me niet een volk van veelwoorden, laat staan halfslachtige maatregelen. Dus wellicht heeft hij goed gehandeld…als het inderdaad maar een ‘act’ was en niet zijn inborst. Dat is gevaarlijk voor hem en voor ons – zoals Ster al zegt.

  Zo

  Kunnen we nu door het portaal gaan?

 7. Ster schreef:

  Misschien moet iemand het concept ‘lichte bepakking’ nog even uitleggen aan Ster.

 8. Ou'Al schreef:

  Lichte bepakking:
  je laat alles wat stuk kan gaan, wat je niet kwijt wil raken en wat je niet gemakkelijk op eigen kracht kunt dragen, alsmede waar je ook anderen niet mee kunt opzadelen, en wat je niet direct levensnoodzakelijk nodig hebt, ACHTER πŸ˜‰

 9. Ster schreef:

  Ja maar … dan kan ik net zo goed in mijn blootje rond gaan lopen.

 10. Ou'Al schreef:

  Ja, dat is een optie inderdaad…*kijkt naar zichzelf* Dat doe ik toch ook zo vaak? πŸ˜‰

 11. Witte Rouw, Paarse Sluiers schreef:

  *hihi* Dat zou dan wel weer snoezig zijn, Ster. *knippert met de ogen*

  *Kijkt vervolgens om zich heen* Leuk deze plek hier trouwens.

 12. Ster schreef:

  *bloos*

  “Okee …”

  Ster begint zijn gadgets en dingetjes af te leggen. Een 15 kg zware ‘portable nutrient recycle unit’, een ‘industrial exoskeleton’, een ‘dragon sigh wand’, allerhande lechnologie stapelt zich op. Als laatste trekt Ster zijn kristallen bodysuit uit en dan staat er een gewone, gespierde jongen van 16.

  “Het voelt wel een beetje raar. Boven mijn stand, weet je wel? Bij ons hebben alleen de hele oude exalts niks bij zich.”

 13. Witte Rouw, Paarse Sluiers schreef:

  *klapt*
  hihi

  Kijk nu heb je wel die zoen op je wang verdient.

  *zoen*

 14. Ster schreef:

  O wow …

  *bloost nog meer*

 15. Dyjab schreef:

  [Dyjab komt net binnen, die heeft z’n spullen gepakt en met Hoogheid een eindje gewandeld om te zien hoe de stad ervoor staat.]

  Zeg, ik heb een idee. Stel dat we straks succesvol zijn en Fa’an hebben kunnen helpen, dan hebben ze nog steeds het probleem waar Ou’Al het over had.
  Dragon Kings exalteren alleen als ze goed opgevoed worden, en er zijn te weinig geexalteerde Dragon Kings om de jongen te begeleiden.
  Maar ik bedenk me nu net dat de Lunars verbonden zijn met allerlei mensenstammen. Die zijn al gewend om met exalts om te gaan, en met wilde dieren. Misschien kent een van onze Lunars een stam die deze taak op zich zou willen nemen?

  Het is natuurlijk een heel andere omgeving, maar wie weet is er ergens een stam die om de een of andere reden uit hun thuisgebied wegmoet (bijvoorbeeld omdat de faeries en de wyld oprukken, of de abyssals en het dodenrijk).

  Wat vinden jullie ervan?
  [Dyjab kijkt een beetje twijfelend om zich heen, iedereen kijkt zo vreemd naar elkaar.]

 16. Ster schreef:

  [Ster heeft even wat moeite met omschakelen.]

  O hallo Dyjab … uh ja. Ja.
  Uh, goed idee.

  [Dan dringt de boodschap beter tot hem door.]

  Nou je het zo zegt is het eigenlijk een heel goed idee, denk ik.
  Wij hebben dat ook, weet je? Er zijn van die kinderen zonder ziel, die in de Reaches geboren zijn uit bannelingen en weggelopen proletariers. Die moeten ook eerst gevangen worden en getemd, voordat ze een zielesteen kunnen krijgen en naar de fabriek mogen.

 17. Witte Rouw, Paarse Sluiers schreef:

  Misschien moet ik dan even in Porto Libre blijven?

  Gezien dat over twee dagen de Heer langskomt. Waarschijnlijk zijn jullie dan al terug, maar voor de zekerheid?

 18. Ster schreef:

  Over twee dagen al? (O_O )

  Hij zou toch na een maand komen? Zijn de maanden bij jullie korter dan waar wij aan gewend zijn, of zijn we langer onderweg geweest dan ik dacht?

 19. Dyjab schreef:

  Hoezo over twee dagen? We hadden zes weken na ons bezoek afgesproken, en dat is nog geen twee weken geleden.

 20. Tja *begint Sluiers*, tel maar uit.
  De lange, lange, reis naar Mos-Kovia a 50 km per uur, wat oponthoudt hier en daar, daarna een kleine week in Mos-Kovia zelf en natuurlijk nog een eventuele dag speling houden dat meneer 1 dag aanwezig eerder is dan hij zegt, dus dan hou je 2 dagen over…

 21. ellahir schreef:

  2400 km a 300 km/dag (tempo doeloe: 6 uur reizen op een dag met 50 km/u) = 8 dagen, plus een dagje oponthoud vanwege een bosbrand en een dag bij Gnawing Elk, en dan hebben we nog twee nachten doorgebracht in Mos-Kovia … 2 weken hooguit?

  En we hadden inderdaad 6 weken afgesproken omdat we eerst nog naar MosKovia wilden.

 22. GobboE schreef:

  2 nachten Mos-Kovia…ik dacht het niet πŸ™‚
  en jullie zijn niet maar 1 nacht gebleven bij de bosbrand, eerder 3 (gewond, doodmoe en opgestaan uit de dood heeft zo zijn tol gehad, om nog maar te zwijgen dat het dorpje ook nieuwe leiders nodig had). Maar goed dan hebben jullie ipv 2 dagen nog 7.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s