Koraalslak

Simnia

Uit: Mare (Leids Universitair Weekblad)

"Twee onderzoekers van Naturalis en het Instituut Biologie Leiden hebbenmaar liefst tweeentwintig nieuwe soorten slakken ontdekt. Vader Edmunden zoon Adriaan Gittenberger beschreven de op koraal levende diertjesin het vakblad Contributions to Zoology.Omdat de uiterlijke kenmenken van de schelpjes vaak overlappen, zijnsommige soorten alleen met moleculair-biologische hulp van elkaar teonderscheiden. Onder de soortenoogst bevinden zich ook drie compleetnieuwe genera; namen voor de 22 leden van de familie der Epitoniidaezijn nog niet vastgesteld. De meeste van deze nieuwe slakkensoortenleven op een of enkele specifieke koraalsoorten, en hebben eenverspreidingsgebied dat vergelijkbaar is met dat van hun gastheer."

Arjan Gittenberger was tot vorig jaar de voorzitter van mijn duikvereniging.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s