Everything is illuminated

Gisteravond verveelde ik me en, zoals ik wel vaker doe haalde ik een paar video’s. In een opwelling pakte ik Everything is illuminated.
Het gebeurt niet vaak dat ik om een film tranen in mijn ogen heb van het lachen en er ook nog bijna van heb moeten huilen. Dit is er zo een:
Illuminated
Elijah Woods is in deze film geen schattige hobbit, maar een echte nerd met een zwart pak, wit overhemd en een oversized bril.
De film gaat over een bijna autistische joodse jongen, die in een surrealistische reis door de Oekraine op zoek is naar de vrouw die zijn  grootvader in de oorlog van de Duitsers heeft gered. Zijn gids Alex (Eugene Hutz) spreekt prachtig engels: "The women love me. I am carnal every night." En ze worden rondgereden in een soort trabant door de grootvader van de gids (Boris Leskin) en zijn hondje Sammy Davis jr jr. "The seeing eye bitch is mental, but this is no problem because grandfather only thinks he is blind." Het landschap is een adembenemende mengeling van graanvelden, ruines (Bij een leegstaand flatgebouw midden in nowhere: "What is this building?" "Soviet." "What happened?" "Independence.") en vreemde bewoners.

Hoewel de recensies nogal lauw waren vond ik hem erg leuk en ik kan hem aanraden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s