De Vos

Wolfram “de Vos” van Oostwolde, mijn huidige karakter binnen de spelwereld van Eternica, is slotenmaker van beroep. Hij loopt in een rood leren rusting, niet omdat hij graag vecht, maar omdat het een redelijke bescherming geeft tegen de verschrikkelijke valstrikken waar je in dit metier mee in aanraking kunt komen, terwijl je toch wendbaar genoeg bent. Er zijn weinig mensen (of andere creaturen) waar hij niet mee kan opschieten – hij is zelfs in de leer gegaan bij een orck leerlooier en heeft daar de ‘fijnere’ kneepjes van het vak geleerd: looien met orckenurine, snelle herstellingen met behulp van lijm en moeders deegroller, en andere subtiliteiten.

Sloten openen kan overigens zeer lukratief zijn. Veel deftige mensen hebben schatkistjes of afgesloten kamers en ze raken daar steevast de sleutel van kwijt. Als je dat gelooft. Nu ja, het vak heeft ook zo zijn nadelen. Ik, dat wil zeggen Vos, ging dus met de professor Chirurchie naar de kamer van de rector om daar een geneeskrachtige bokaal op te halen die op het slagveld nodig was, en de rector had natuurlijk verzuimd de sleutel mee te geven. Dus de prof vroeg mij om mijn hulp. Helaas zat er een valstrik op de deur. En toen die afging kwam de rector toevallig langs! Blijkt die man helemaal niet gediend te zijn van eigen initiatief … Terwijl hij een groot aantal bommen uit zijn binnenzak haalde, sommeerde hij mij om het universiteitsterrein te verlaten en me nooit meer te laten zien. Daar gaan de academische ambities

De Vos is vervent speler van Spijkerbal, de nationale sport van Eternica. Dit weekeinde is hij er achter gekomen dat de sport extra spannend wordt als de bal is ingesmeerd met een sterk hallucinogeen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s