Vakantie!

Wat is Nederland toch een nat en kil land. Maar het is eindelijk vakantie! Ik ga lekker een week naar de zon. Dan kan ik eindelijk weer warm worden, een beetje bijbruinen en kijken hoe het er onder water ook alweer uitzag.

Ik trek me niks aan van de terroristen en ga lekker naar Egypte. We gaan een week naar Shark’s Bay met een paar dagen liveaboard om naar de Thistlegorm te duiken.
De Thistlegorm is al in de jaren vijftig door Jacques Cousteau gevonden, maar daarna weer een heleboel jaren vergeten. Nu is het een van de bekendste wrakken in de Rode Zee. Het is een Engels vrachtschip dat door de duitsers gekelderd werd tijdens de tweede wereldoorlog. Aan boord bevinden zich nog ruimen vol met motorfietsen, vrachtwagens en legerlaarzen. Naast het wrak liggen zelfs nog twee stoomlocomotieven die door de inslag van het dek geslingerd werden.
Dit soort beelden is best luguber en zo’n wrak brengt de oorlog wel heel dichtbij. Maar o wat is het mooi om daar te duiken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s