Ze blijven bezig

Opnieuw aanslagen in Egypte

Twee zelfmoordterroristen hebben vanochtend een aanslag gepleegd op leden van een internationale vredesmissie in de Sinaxc3xaf, in Egypte. Twee leden van de vredesmissie raakten daarbij gewond. Dat heeft een Egyptische veiligheidsfunctionaris bekend gemaakt.

Ook was er een bomaanslag op een politiebureau in het noorden van de Sinaxc3xaf. Of er een verband is tussen de aanslagen is nog niet duidelijk.

De zelfmoordaanslagen vonden vanochtend plaats bij een MFO-basis op het Sanaxc3xaf-schiereiland, in de buurt van de grens met Gaza. De MFO (Multinational Force and Observers) is een onafhankelijke vredesmacht, onstaan na het vredesverdrag van 1979 tussen Israxc3xabl en Egypte. Vooral Amerikaanse, Franse en Italiaanse militairen maken deel uit van deze missie. De troepen zien toe op de naleving van het vredesverdrag.

De eerste zelfmoordterrorist blies zichzelf op bij een auto met militairen. Een Noorse en een Nieuw-Zeelandse militair raakten daarbij gewond. Een uur later blies een tweede man op een motorfiets zichzelf op dezelfde plaats op, terwijl de politie onderzoek deed naar de aanslag. Hierbij zouden geen gewonden zijn gevallen.

Dahab
De aanslagen komen twee dagen na de bomexplosies in de badplaats Dahab aan de Rode Zee. Daarbij kwamen 23 mensen om het leven, meer dan 80 mensen raakten gewond. In eerste instantie ging de politie ervan uit dat de aanslagen gepleegd zouden zijn met drie tijdbommen.

Maar de Egyptische politie meldt nu dat er aanwijzingen zijn dat het om zelfmoordaanslagen gaat. De politie heeft de lichamen van drie Arabische mannen gevonden die zo uiteen gereten zijn, dat het lijkt alsof ze explosieven op hun lichaam droegen. De lichamen zijn overgbracht naar Caxc3xafro voor verder onderzoek. De Veiligheidsdiensten ondervragen 30 personen naar aanleiding van de aanslagen in Dahab.

Het Egyptische schiereiland Sinaxc3xaf is de laatste twee jaar vaker doelwit van aanslagen. In 2005 was er een aanslag in Sharm-el-Sheik die aan 88 mensen het leven kostte. In 2004 kwamen 34 mensen om bij een bomaanslag op het Hilton Hotel in de Egyptisch-Israxc3xablische grensplaats Taba.

xc2xa9 NOS 2006

Dit bericht is geplaatst in Losers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s