Lekker eten

Gisteren hebben we gegeten in het Prentenkabinet. Als je in Leiden chique uit eten wilt, is de Kloksteeg altijd een goede straat en het Prentenkabinet is daar mijn favoriet. Tegenover de Pieterskerk, in een pand waarvan de eerste fundamenten volgens hun al uit 1150 dateren of daaromtrent, en waarvan de hele historie in de omslag van de menukaart wordt verteld.

Vaak als we ergens gewoon uit eten gaan, heb ik het idee van dat kan ik ook. Hier heb ik dat helemaal niet. Een terrine van eendelever, een zwezerikje met stamppot, en citroentaart met limoenijs toe. Klassieke, niet echt heel speciale gerechten, maar o zo lekker klaargemaakt. En bij het eten dronken een verrukkelijke Shiraz uit Zuid-Afrika. De bediening is ook een stuk vooruitgegaan. Vriendelijk, attent en helemaal niet ‘mijn wijk jouw wijk’.

Het is natuurlijk niet echt goedkoop, maar de prijs-kwaliteit verhouding is prima. Het is een beetje egoistisch van me, toch hoop ik dat ze nooit een Michelinster krijgen Maar zolang ze net een milimeter beneden die lat blijven, is het daar zeer genoeglijk vertoeven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s