Enge duik

Anderhalf jaar geleden hebben we bij de Kerkweg in Den Osse een nachtduikje gedaan. Lekker weer, mooie duik, goed zicht. Na zo’n twintig minuten leek het alsof iemand met een felle flitser een foto maakte. Het zicht was eventjes, een secondje of zo, enorm, tientallen meters. Het water helder verlicht. Dat gebeurde nog een paar keer. Een keer of drie geloof ik. Ik vond het wel vreemd, want niemand van ons had een camera bij zich en een flitser onder water, daar had ik nog niet van gehoord. Maar ja … zo veel duikervaring had ik nou ook nog niet.

Toen we boven kwamen was alles kleddernat. Het had zo te zien heel hard gewaaid en geregend. In de verte hoorde ik nog wat gerommel. Onweer dus. De bliksem was driemaal in het water ingeslagen terwijl wij er in lagen. Wondermooi om te zien, maar levensgevaarlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s