Tanais 130 – 2e cyclus sessie 5

Tanais serie 2 sessie 130 – 23 november 2017

Daguerre plengt wat bloed. Ze ziet hoe twee godlings aan het vechten zijn om de vrijgekomen plek in het pantheon. Met [Spirit Detecting Glance] en [Spirit magic] kijken we mee. Er komt een derde aan. Die draagt een mantel van dode muggen. Ze bestaat uit bloed. De twee andere gaan er vandoor. De dame pakt de staf van Graire. Het gaat regenen en de veenzaal verandert in een meer. Als ze ziet dat de vlier dood is, betrekt haar gezicht.
We vragen wie ze is. Zij is Graire. Hiervoor was ze Lady of the Gnats. Ze wil een nieuwe vlier planten. Maar als we vertellen van de zwarte spiraal die er onder ligt, is ze het met ons eens dat de wortels beschermt moet worden. Uiteindelijk zullen ze wel weer bij de spiraal aankomen, maar we kunnen het heel erg vertragen. Haar mist is niet gevaarlijk. Mist hoort bij Graire. Iedere Graire heeft mist, maar haar voorgangster was getekend door de zwarte spiraal. Daarna nemen we afscheid en gaan weer naar de kampeerplek.
Hoe maken we van Chantal een bovengod? Terwijl we overleggen komt er een dikke vrouw aangerend. Het is Mildred! “Help, help!” De grond begint te trillen: een aardbeving! Claude voelt dat het epicentrum precies onder ons ligt. Met een groot [Matter] effect maakt hij de grond van graniet. De beving stopt.
“Hagedissen hebben ze gevangen genomen!” roept Mildred, “Ze komen ons halen!”
We zien vliegende vlotten van de Eenoog sekte aankomen en over de grond draven Warzerai krijgers onze kant op. Op verzoek laat Grare de mist opkomen. Gwan maakt een [Correspondence] portaal naar Bronwë. We stappen er doorheen, met Chantal, Karel en Mildred, en komen in de goudkamer.
“Ik ben ontvoerd,” stottert Mildred, “een jongedame, die zegt dat ze Risha kent, zit opgesloten in een kooi van wilgentenen. Ze hebben mij vrijgelaten als lokaas. Strega, zo heet ze.”
Dat is inderdaad een van de leden van Risha’s jeugdbende. Gwan pakt zijn kristallen bol. Hij ziet Strega. Ze wordt als een soort trofee in een klein bolvormig kooitje aan een soort van hengel door de warzarai meegevoerd. Hij telt er zo’n 200. Risha en Chang willen er op af om haar te bevrijden. Gwan ziet niets in een vechtpartij, maar hij wordt overtuigd om ook mee te helpen. Claude blijft achter om de stervelingen te beschermen. Hij gaat ondertussen een zwaard betoveren. De andere drie gaan door een portaal naar de lokatie waar Strega wordt vastgehouden.
Risha maakt een ingewikkelde ninjabeweging en met een heleboel zwaardhouwen tegelijk hakt hij een warzerai neer. Vier andere warzerai hakken op hem in. Ondanks zijn goede harnas levert dat hem wel bloedende verwondingen op. Chang ontfermt zich over een andere. Dan springt Risha op de schouder van de warzerai die de kooi vasthoudt en grist hem los. Hij is maar klein, het meisje kan er alleen maar gehurkt in zitten. Met de kooi springen ze terug naar Bronwë en Gwan sluit het portaal weer.
Maar onze tegenstanders kennen dezelfde truuks. Tijdens onze korte afwezigheid hebben de tegenstanders een poort naar de goudkamer gemaakt. Claude heeft Chantal verdedigd, maar ze hebben wel Daguerre te pakken gekregen. De kooi is beschermd tegen magie, dus magisch kunnen we hem niet openmaken. We kunnen haar er ook niet uit teleporteren. Risha krijgt een ingeving. Hij is erg sterk. Hij pakt twee tralies beet en scheurt de kooi gewoon kapot. Strega valt hem om de hals. “Ik wist niet dat je dit in je had!”
Claude scry’t Daguerre. Die bevindt zich op het Decay-plane in Eenoog gebied. Ze wordt genegeerd. Het was niet om haar te doen.
Risha zegt: “We zijn het initiatief kwijt.”
Chang: “We moeten overleggen op een plek buiten Igrot. Bij de bovengoden.”
Risha: “Of bij die satelliet.”
“Maar we moeten er voor zorgen dat Chantal bij de bovengoden komt.”
We weten maar één doorgang naar de bovengoden: de heilige eik van Shintash. Gwan maakt een portaal tot vlakbij. Als we er door stappen, zien we tien meisjes die de boom verzorgen. “De brahmaan is aan het lunchen. Daarna kan hij jullie wonden genezen.”
We wachten wel even. Risha bedenkt dat hij zichzelf met [Life] wel kan genezen. Hij trekt zijn harnas uit. Dan komt de hoofdbrahmaan aanlopen. Die is heel verbaasd als hij Risha herkent. Risha zegt: “Ik heb spijt. Ik kom het harnas en de zwaarden teruggeven.”
“Waarom ben je dan hier gekomen?”
“Ik ben kampioen van de Oaken van Soul geworden. Ik wil eerst aan de Oaken van Shintash offeren.”
Een van de meisjes moet het harnas naar het paleis brengen, maar na wat [Mind]magie gaat ze er eerst het bloed van af wassen. Dat rekt tijd. De brahmaan vindt het goed dat Risha ondertussen wat ghee brandt. Met [Spirit]magie roept Risha de god aan. Die verschijnt en is hem goed gezind. “Ik wil graag met de opper-Oaken overleggen.” “Dan ben je aan het goede adres,” zegt de god joviaal. (Blijkbaar weet die niet van de bovengoden.) Risha slijmt wat en vertelt over onze exaltatie. Oaken is onder de indruk van onze vermogens. Hij heeft een zwak voor het prinsje en geeft hem toestemming om in de boom te klimmen. “Maar niet verder vertellen!” Met [Color] en [Spirit] gaat Risha op zoek naar de doorgang naar de wereld van de bovengoden. Maar daar is geen spoor van te vinden. Hij klimt zo hoog als hij kan, gewoon voor de lol. Op een gegeven moment roept de hoofdbrahmaan dat hij terug moet komen. “Maar ik ben nog niet bovenin!”
We hebben niet de aandacht van de bovengoden. Waardoor hebben we de eerste ronde hun aandacht getrokken? Misschien omdat Risha toen de koning van twee landen was? Nah… dat zal het niet zijn geweest. Hij denkt dat we eerst maar eens naar de Witte Stad moeten, dan nemen ze ons wel serieus!
Ondertussen levert Gwan Mildred weer af in Archet. Daar is ze veilig.
Risha klimt weer naar beneden. In de [Mindlink] overleggen we. Wellicht kunnen we in de bibliotheek van Alexandrië iets meer over de overgoden te weten komen. Een ander idee is om een flesje zonium bij de vulkaan te gaan halen en daarmee een zoniumpak maken voor Chantal zodat we haar mee kunnen nemen naar de Aarde. Door de [Mindlink] lekt ook dat Claude bereid was om een pijl naar Daguerre te schieten, zodat ze niet levend in handen van de vijand zou komen. Maar hij was te druk bezig om Chantal te redden.

4 xp

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s