GV 3 – Philippe

Via de GPS leidt Simon door een woest gexc3xabrodeerd landschap vol pre-perzische ruxc3xafnes. Hij heeft iets verontrustends gevonden: de satelliet zend beelden door van het Amerikaanse legerkamp van twee dagen geleden. De wandeling duurt een halve dag. We hebben dorst, dus Ab maakt een bron, Als we aankomen blijkt het kamp overvallen te zijn. Er liggen lijken en er is een vrachtwagen tegen een gebouw opgereden. Mio sluipt vooruit. Er liggen nog meer lijken, doorzeefd met kogels en er is geen leven te zien. De anderen komen ook. Er lijkt een vreemde explosieve munitie gebruikt te zijn, maar we vinden ook een afgerukt been met sporen van een dinosaurusklauw. Er staat een zwarte helikopter. En we vinden een dode man in een lange zwarte leren jas met vreemd masker/helm en vreemd science-fiction geweer. Mio pakt het loeizware wapen en dan zegt er van achter ons iemand: "Ze dragen soms boby-traps." We draaien ons om. Daar staat een slecht geschoren man in een leren jack, met een peukje in zijn mond. Zo iemand aan wie je al ziet dat hij Frans is voordat je hem hoort praten. "Wat doen jullie hier?" vraagt hij. "We zoeken de 13e imam." " Dan ben je net te laat, net als deze meneer. Dit is een purifier, weet je. Ik ben overigens Philippe, kom mee de heli in, dan praten we verder." Samen met twaalf van zijn mannen stijgen we in en de heli vertrekt met grote snelheid. 3 – 2 – 1 – BOEM !!! Het hele kamp wordt achter ons opgeblazen. Onimusha_1
Aan boord is de sfeer relaí ondanks de wilde manouvres van de piloot. Philippe doet een paar gisse uitspraken en Mio is niet zo snugger. Daardoor weet hij al snel wie en wat we zijn … niet dat hij daar veel moeite mee heeft. Hij is de leider van een heel internationaal gezelschap: "the Technocratic Consortium of Humanity". Hun doel is het voortbestaan van de mensheid, onafhankelijk van bovennatuurlijke invloeden. "Hm, non serviam" mompelt Mio "ja, daar kan ik me wel in vinden." Suzette heeft daar als devil en Faustian wat meer moeite mee, maar dat laat ze niet merken. Met deze vent kan Mio beter onderhandelen, want die meent echt wat hij zegt. Intussen luistert ze naar de gesprekken van de manschappen. Die zijn in een code waar ze weinig moeite mee heeft. Ze komt er achter dat er twee aanvallen zijn geweest, die allebei mislukt zijn. De imam is nog in handen van de Amerikanen, maar de schedel van Abel is in het bezit van de Purifiers. Philippe gokt er op dat we aan dezelfde kant staan, en hij biedt ons een deal aan. Hij laat een veer zien die in het Amerikaanse legerkamp lag. De veer is zwart-rood met een knal oranje punt. H3olharpyHij is van een harpij. Bestaan die echt? Reken maar! De dienstmaagden van Lilith, die gaan we tegen komen en hij wil graag dat we meevechten. Maar dat is niet waar het om gaat. We zijn nu op weg naar Qatar om te zorgen dat de 13e imam niet in de handen valt van een derde partij (tja, wie, dat vertelt hij  niet). OK. Daar willen we dan wel aan meehelpen. Philippe laat wat uniformen uitdelen (die ons te groot zijn) en voor we het weten zijn we ingelijfd. Bij de kust zegt hij dat we nu in vijandig gebied zijn – hier zitten harpijen. En het duurt inderdaad niet lang voordat we aangevallen worden door zes van die creaturen. Suzette verzengt er een in een vuurbal en Mio haalt er eentje neer met het geweer van de purifier, maar dat ding heeft een enorme terugslag en hij komt onder de blauwe plekken te zitten. Het is heel spannend, maar uiteindelijk worden de wezens verslagen. Ab redt een dodelijk gewonde soldaat door hem naar Mio te sjorren, die genezende krachten heeft. Rotbeesten die harpijen, ze leven in grotten aan de Perzische Golf, ze zijn krankzinnig, ontzettend sterk, en je kunt ze niet vastleggen op foto of film.

Omdat we goed meegevochten hebben, worden we nu door de commando’s vertrouwd. Er gaan sigaretten en whiskey rondt en Philippe geeft opening van zaken. We gaan naar Qatar om de 13e imam zo snel mogelijk terug te krijgen. Die is half mens, half gevallen engel. Net als wij. Hij is een Faustian en zijn doel is om de Jihad te beginnen en zo de wereld te veroveren. Hij heeft nog minstens zes gevallen engelen in de top van zijn organisatie. De 13e imam staat bekend om zijn geduld: hij was namelijk ooit ook de 12e imam, de 11e imam en zo terug tot en met de profeet zelf! En hij neemt iedere vijf jaar een nieuw kinderlichaam aan. Ab wordt bleek. De islam waarin hij is opgevoed is ook maar een plot van iemand die de wereld wil overheersen?

*plingerdepling* We krijgen opeens een heleboel mail van Simon. Hij heeft een heleboel informatie. De harpijen zijn wezens van Lilith. Over Lilith zijn er verschillende legendes. De ene verhaalt dat ze de eerste vrouw van Adam is en dat ze na een ruzie is weggelopen, waarna de engelen haar hebben vervloekt. Ze moet 100 van haar eigen kinderen doden. In het andere verhaal is ze zelf een engel, bijna aan god gelijk. Maar ze had eigen plannen die door god verworpen zijn en nu is ze het kwaad zelve. Een derde verhaal vertelt dat Lilith evenveel nakomelingen heeft als Eva, maar die hebben geen last van de zondeval. Ze hebben zich vermengd met het mensenras maar ze hebben geen geweten en ze onderwerpen zich aan niemand. Op een Sumerische afbeelding ziet ze er uit als een harpij cq succubus. Haar dienaressen zijn ook succubi. Er is 1 bron die een ontmoeting vermeldt tussen Lilith en Lucifer, maar die vermeldt geen details. Wat wel opvalt is dat zij net als Lucifer altijd een volwassene is. Geen zondeval he? Volgens de legenden was ze verdreven naar de Rode Zee.

In het golfstaatje komen we bij een zwaar bewaakt Amerikaans legerkamp. Philippe neemt meteen de leiding.De commandant wil eerst niet meewerken, maar met een beetje overredingskracht van Suzette, neemt hij alles van hem aan. ___male_angel____by_fullmetalstellaDe commandant, Philippe en wij gaan mee naar de gevangenis. Het is een eng ondergronds complex. Doodsbange soldaten rennen naar buiten als we aankomen. De gevangenen zijn ontsnapt. Het is oorlog daar benenden! Met acht doodsbange soldaten gaan we in de lift naar beneden. Mio neemt zijn engelengedaante aan om de soldaten een beetje moed in te boezemen. Bij een aantal lukt dat, anderen worden alleen maar gekker… Beneden is een kale gang met knipperende lichten, het geluid van geweervuur en bloedspetters op de muren. Ab wordt water en stroomt de gang in om te verkennen. Er liggen mensen met uitgerukte harten. Ab ziet een monster, het lijkt wel een kruising tussen een weerwolf en het wezen uit de film Alien. De soldaten gooien een granaat. Daardoor is onze aanwezigheid wel verraden, dus we moeten vechten. Mio haalt zijn zwaard tevoorschijn en hakt daarmee een van de monsters in twee. Maar hij wordt zelf ook zwaar gewond.

Ab vindt achterin de gang een cel waarin twee jihadstrijders en de demon die de 13e imam wordt genoemd. De imam verandert een van zijn metgezellen in nog zo’n monster.Mio probeert zichzelf snel te genezen, maar het gaat ontzettend mis. Hijvoelt zich zwak worden en de komende week is zijn asthma terug.Desondanks weet hij de tweede ook te verslaan. Hij verandert zichzelf in een wolk gifgas, maar de imam neemt de vorm aan van de profeet en neemt bezit van Ab’s geest. Hij probeert Ab tegen ons te keren. Maar na een korte psychische worsteling ontrukt die zich aan de invloed. Hij vliegt de imam aan en krijgt hem klein door zijn zenuwimpulsen kort te sluiten. Maar van een lagere verdieping horen we nog gebrul. Er Tentaclescf3zijn nog meer demonen actief, leiders van de jihad. Snel wordt het bewusteloze lichaam van de imam naar buiten weggevoerd en dan gaan we verder naar beneden. Daar treffen we een tentakelmonster en een vlammende reus aan. Met een vuurbal van Suzette op de tentakelgast en een heleboel kogels en zwaardhouwen in de andere, gaan die ook tegen de vlakte. Als de gastlichamen sterven, gaan Ab en Suzette een spiritueel gevecht aan. Allebei winnen ze en ze slurpen de essentie van de twee verslagen demonen op. 

Naderhand geven we opening van zaken aan Philippe en hij neemt ons in vertrouwen. Zijn groepering is bedoeld om de mensheid vrij te houden van invloeden van buitenaf, zoals engelen, demonen en anderszins. En wij zijn bezig om de eindstrijd te voorkomen en de mensheid te behouden. Het Vaticaan wil dat het einde der tijden aanbreekt en de purifiers waren misschien niet op zoek naar de imam, maar naar de sleutels van de hemelpoort. Twaalf van de soldaten in het Amerikaanse legerkamp ontbreken en er zijn ook een paar helicopters te weinig gevonden. Wellicht hebben de harpijen, dienaren van Lilith, de schedel van Abel verdedigd tegen de purifiers en de soldaten helpen vluchten. Ook vertelt Philippe dat er iets heel ouds zit in de Noordzee. Daarom is die momenteel afgesloten. Het is tijd om weer eens te gaan slapen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s