Vrouwenmoord in Ciudad Juarez

In het stadje Ciudad Juarez, in Mexico tegen de grens met de Verenigde Staten, zijn de afgelopen 15 jaar al meer dan 400 vrouwen en meisjes vermoord. Het is alsof je een boek van Markies de Sade leest.

En dit gaat dusmaar door en door en door! Ondanks verwoede pogingen om dit onder deaandacht te krijgen, lijkt dit afgrijselijke gebeuren buiten devrouwenbeweging vrijwel onbekend te zijn!

De plaatselijke poilitie isernstig onderbetaald, incompetent en/of corrupt. De meeste van die moorden zijn dan ook nog onopgehelderd. Er lijkt  ook geen systeem in te zitten en er is niet een enkele dader, maar een heel aantal. Veel vrouwen zijn voor hun dood gemarteld en verkracht. Ik heb hier een linkje naar een site waar nieuwsberichten van de laatste paar jaar op staan. Een paar voorbeelden:

23 mei 2005

Girl Age 10 is Raped, Strangled to Death and Burned in Ciudad Juarez. Girl Age 7 is Murdered Nearby.

An Independent Review has Found that Some Suspects in the Killings of Women in Ciudad Juarez were Tortured into Confessing, Jeopardizing Continuing Investigations. "These killers continue to be a threat to women and the public at large. All the while, innocent people remain behind bars." -Guadalupe Morfxc3xadn, a Federal Commissioner Appointed by President Vicente Fox to Oversee Juarez Investigations.

7 juli 2005

"Twelve Men Repeatedly Raped a 17-Year-Old Girl Who They ‘Purchased’ from a Troupe that Lures Girls In with Promises of Training for a Modeling Career.The Criminal Gang , Which Allegedly Included a  Former Ciudad Juarez Police Officer, Paid the Victim to Attend Modeling Classes.

The Victim Was with the Gang When a Man Emerged from a Luxury  SUV and Paid US $10,000 to Take Her Away."

of

13 september 2003

The bodies of Alma Belxc3xa9n Ortega, age 21, and her mother, Alma Delia Moreno, age 45 were discovered 12 hours apart. Both of the victims were found in abandoned housing units. Five suspects were arrested – by agents of the state investigations office’s Special Prosecutor for Crimes Against Women, in the housing unit were Alma Belxc3xa9n Ortega was found. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s