Gouden Vlam – Tweede bedrijf

De verteller is er tijdelijk mee gestopt, om zelf mee te kunnen spelen. Het eerste bedrijf is af, nu zijn de spelers aan de beurt om ieder een tijdje verteller te zijn. Ik bijt de spits af. Dus dit deel van het verhaal is niet vanuit het perspectief van Mio geschreven, maar vanuit de verteller. Ik moet nu wel een stuk voorzichtiger zijn met wat ik opschrijf, om te voorkomen dat ik dingen verklap.

Maandagochtend ligt er bij alle kinderen een brief in de brievenbus. Het is een uitnodiging van een scoutinggroep die "Scouting Groep 1, Het Huys van Amsterdam" heet. De kinderen worden verzocht om de komende dinsdag langs te komen en hij is ondertekend door baron Lux Eterna. De ouders zijn er allemaal van overtuigd dat het een heel goed idee is dat hun kinderen daar naar toe gaan. Intlogo_1Mio’s moeder vindt het helemaal niet vreemd dat Simon ook is uitgenodigd. De kinderen overleggen in de boomhut en ze besluiten dat ze de uitnodiging zullen aannemen. Het Huis van Amsterdam, daar heeft Isabel het over gehad. De handtekening onderaan de brieven wordt herkend als een demonenzegel en Suzette voelt dat daar een sterke magische suggestie aan verbonden voor stervelingen om te doen wat er in de brief staat.
Mio en Ab gaan die ochtend naar het ziekenhuis op zoek naar een rolstoel voor Simon en ze willen ook eens met het meisje praten dat steeds ontsnapt op de afdeling kinderpsychiatrie. Mio heeft gevoeld dat ze xc3xa9xc3xa9n van hun soort is. Het kost niet zo heel veel moeite om haar te vinden, ze zit in een dwangbuis in een isoleercel. Ze weten het vertrouwen van het meisje te winnen en bevrijden haar. CatgirlZe is vijf, heet Liselotte en haar demon behoort tot de engelen van de wildernis. Ze nemen het meisje en de rolstoel mee naar de boomhut. Mio besluit dat de hut meer kamers nodig heeft en maakt met Kees een plan om portalen naar andere plekken te maken, bijvoorbeeld naar Kees’ slaapkamer, de nazi-opslagplaats die ze hebben gevonden en dergelijke. Simon is dolblij met zijn rolstoel en begint hem meteen te ‘verbeteren’. Die nacht gaan ze eindelijk eens gewoon vroeg naar bed.
Dinsdag verzamelen ze zich op het station. Kees heeft voor iedereen weer ninjapakjes meegenomen, Mio’s moeder heeft zijn rugzak volgestopt met macrobiotische broodjes, Simon heeft zijn rolstoel inmiddels gemotoriseerd, Suzette regelt blikjes bier. Het is druk op het station en er is extra bewaking. Ze voelen dat er enkele coupxc3xa9’s verderop in de trein nog een paar bovennatuurlijke wezens zitten. Exc3xa9n voor xc3xa9xc3xa9n verkleden ze zich in de wc. Als ze uitstappen zien ze een jongetje met een keppeltje met zijn zusje

In Amsterdam staat een blauwe bus voor het station met daarop het scoutingsymbool. Er zijn nog meer groepjes kinderen, die zijn blijkbaar met andere treinen gekomen. Een paar dragen zelfs scoutingkleren. Iedereen wordt van harte welkom geheten door Oubaas Klaas en Akela Willemijn. En dan gaat de bus naar de Sloterplas.  Het scoutingterrein daar ziet er erg verwilderd uit. Alsof er al 100 jaar (zo oud is de scouting groep namelijk) geen enkel onderhoud is gepleegd aan het bos. Er is wel een goed onderhouden clubhuis, en een grote vuurplaats waar een ijzeren stoel in een laaiend kampvuur staat. Als iedereen uitgestapt is komt er een klein meisje met blauw haar tevoorschijn. Ze stapt het vuur in en gaat op de roodgloeiende troon zitten.

Fire_elemental_by_darklonleyheart_1"Ik ben Lux Eterna, baron van het huys van Amsterdam. Welkom." Ze legt kort de regels uit:
1. Respecteer het territorium van de ander;
2. Bescherm het huis;
3. Gehoorzaam de bevelen van je meerdere.

Dat laatste daar heeft Liselotte een groot probleem mee, en Mio begint ook Non serviam! te roepen. Lux Eterna vindt dit niet erg. Ze zegt zelfs dat ze expres de volgorde heeft verandert en deze regel als laatste heeft gezet, omdat zij een overtuigd volgeling van Lucifer is. ‘Non serviam‘ is het devies van iedere Luciferian, behalve in het gevecht, dan moet je gewoon doen wat je wordt opgedragen. Of natuurlijk als de Morgenster zelf iets aan je opdraagt. Maar die is al millennia niet meer gezien. De Leidenaartjes houden wijselijk hun mond. Lux Eterna gaat verder met het voorstellen van de ministers: Jantje is Inlichtingen, het is een jongen van 12 in een vieze spijkerbroek en een kapot t-shirt; Dinges is is Uitvoering, hij is een jaar of 10 en draagt camouflagekleren en een ninjazwaard op zijn rug; Belle doet Huishouden, ze is 11, heeft wild haar en  draagt chaotische kleren; Ali ibn Ali bin Yusuf is Controle, hij is pas 5, heeft een zwart emo kapsel, draagt zwarte kleren en heeft een lange zweep aan zijn zij hangen; en Rooie doet Mensen, dit is een jongen van 8 met een lief gezichtje, rood haar, rode spijkerbroek, rode allstar gympen en een rode slobbertrui.

Liselotte verveelt zich en rent het bos in. Kees gaat er achteraan. Het lijkt Junglebook wel, er zijn een beer en een tijger en een zwarte panter. Er komen ook dansende apen langs, een gitzwart meisje met zes armen danst met ze mee. De panter waarschuwt Liselotte dat dit helemaal niet pluis is. Ze gaan maar weer terug naar de vuurplaats. daar zien ze dat Simon diep in gesprek is met een andere Malefactor, Sterre, die met de hulp van de kunstenaarskolonie in de Noorderdokken een vuurspuwende metalen draak maakt.

Verder praten ze met de twee joodse kindertjes Jasher en Mirjam. Detweeling blijkt door een groep magixc3xabrs te zijn gekidnapt en die hebbendemonen opgeroepen en in hun gestopt. Dinges komt naar het groepje toe. Het heeft hem veel moeite gekost om de tweeling vrij te krijgen. Die tovenaars moeten wordengestopt. Hij vertelt over ‘het andere Amsterdam’. In dGreentarastatuebazx08sme Oude Kerk is een doorgang naar een parallelle wereld waar Amsterdam ook bestaat. Daar is het arsenaal van het Huys gevestigd. Daar liggen wapens waarmee ze de tovenaars aan kunnen. Maar een eartbound demon, Tara, heeft de sleutel gestolen en de poort achter zich gesloten terwijl het hele Huys in dit Amsterdam was. Hij vraagt aan de Leidse kinderen of die kunnen helpen met het terugvinden van de sleutel en het verslaan van Tara. Het is geen bevel, maar een verzoek. En als ze helpen, kunnen ze van het Huys de wapens krijgen die ze nodig hebben. Kali kan ze waarschijnlijk helpen. De Oude Kerk is haar domein.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s