Slangenbaai

Slangenbaai_large

Dit is het fantastische uitzicht. Het balkon van ons appartement is boven de baai en als we de trap aflopen liggen we in het water. De Slangenbaai staat op geen enkele kaart. Toch is het een vreemd populaire plek. De lokale bevolking gebruikt het voor allerhande doeleinden. ’s Nachts zie je de lichtjes van vissersschepen die er voor anker liggen. Iedere ochtend komen er drie bejaarde eilanders pootjebaden. Ouders leren er hun kinderen zwemmen. Er worden mensen gedoopt!De eerste nachten flikkerde de bliksem er de hele nacht boven de kust van Venezuela. Ik was de tweede dag wezen duiken bij Wederfoort en kreeg een buddy toegewezen. Zij bleek twee jaar geleden in het appartement naast ons te hebben gelogeerd en is zeer bevriend met de eigenaren van het appartement. En ik heb dus zojuist een heel mooie rondleiding over het rif gekregen. Er gebeurt hier van alles, teveel om verder op te noemen.

Overigens zijn er meer bijzondere dingen te beleven op dit heerlijke tropische eiland. Gisteren heb ik leguaan gegeten bij Jaanchies op Westpoint tussen letterlijk honderden suikerdiefjes, tientallen troepiaalvogels en een paar vreemde duiven. De suikerdiefvogeltjes waren zo brutaal dat ze met twee tot zelfs tien tegelijk op onze tafel zaten toen we er een lepeltje suiker op hadden uitgestrooid! Een bewegend suikerzakje was overigens genoeg om ze allemaal weer weg te jagen. Zo tam waren ze nou ook weer niet 🙂

5 reacties op “Slangenbaai

 1. Inez schreef:

  Het gekste was nog dat er een snorkelaar boven kwam terwijl de dominee volledig gekleed tot zijn middel in het water stond (en hij had er ook niet een oud kloffie voor aangetrokken: overhemd, stropdas, pantalon). De snorkelaar wilde duidelijk de boel niet verstoren en ging dus maar een extra rondje zwemmen.
  Maar vijf minuten later arriveerden twee duikers (zo te zien ook locals) die er gewoon langswaadden en twee meter verder uitgebreid hun duik gingen voorbereiden. Niemand die er aanstoot aan nam.

  Toch een absurde combinatie.

 2. GobboE schreef:

  klinkt allemaal fantastisch

 3. Esk schreef:

  Klinkt dit even helemaal geweldig! Fantastische vakantie! En zo te lezen een heel bijzondere plek waar jullie met je appartement zitten/zaten…

 4. ellahir schreef:

  Vandaag stroomuitval op het hele eiland. Tja, wat doe je dan? De hele dag duiken, en snorkelen, en in de zon liggen, en die berg beklimmen waar je al de hele week verlangend naar kijkt, en dan spareribs of sate eten op een steiger in Sint Michielsbaai bij het licht van een olielampje.

 5. GobboE schreef:

  ow, wat een ontberingen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s