Fietshelm

Het is toch van de gekke dat er zo veel ouders hun kinderen iedere dag met de auto naar school brengen omdat het anders te gevaarlijk is. Alles is eng. We moeten bang zijn. Dat is verplicht. En vooral als het over de veiligheid van onze heilige kinderen gaat. Maar dan krijg je weer onveilige situaties omdat er teveel auto’s rond scholen rondtuffen. Je merkt het ook op andere plekken. Alleen allochtoonse kinderen lijken bijvoorbeeld nog met de bus te gaan.
2477ab982cd8c4732adc2f4b357697aa

4 reacties op “Fietshelm

 1. Taalpolitie schreef:

  Allochtoonse kinderen? Wiew wiew!

 2. GobboE schreef:

  het is belachelijk…alles is over gestructureerd en overvoorzichtig…schijnbaar is het een wonder dat er niets is gebeurd toen wij klein waren…belachelijk

 3. factor x schreef:

  Ik fiets dagenlijks 2 km heen en terug naar school en mijn 9 jarige dochter fietst mee,daarbij steken we normaal 2 gevaarlijke wegen over.op de ene staan klaar-over die druk vervoer op een b weg 80 km met veel vrachtverkeer laten stoppen,deze service wordt alleen s`morgens geboden.(de andere drukke weg is MOMENTEEL door werkzaamheden afgesloten,maar zal weer infastructuur gezien weer gauw in gebruik worden genomen).

  Vanaf 1 januari breng ik haar ook per auto naar school onderweg naar mijn werk.

  Daarbij wordt ik ook zo,n ouder.(toch nog)
  Buitenlandse kinderen zijn idd zelfstandiger op veel gebieden.m.n de meisjes,simpelweg omdat het van ze verwacht wordt,of omdat ze op vele gebieden beter weten hoe het zit,dus hun de ouders op veel gebieden moeten onderwijzen/tolken.

  maar je hebt gelijk ook al wonen de ouders 2 straten verderop,ze brengen en halen vaak de kinderen met auto en daarbij leert het kind weinig tot geen verkeer.sregels/behendigheid…enzo.
  En ja, ik zie in mijn eigen geboortegrond dar de plaatsen waar ik vroeger speelde wijken voor woningbouw,industrie en parkeerplaatsen en dat ieder gerespecteerd huishouden minimaal 2 auto,s en 2 inkomens moet hebben.

 4. Wenz schreef:

  Allochtone kinderen inderdaad, haha. 😀 (Ik had hem niet eens opgemerkt, Taalpolitie. :))

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s