Vlieglessen

WzzbbtSinds vanochtend zit op het golfplaten dak van de garage van onze buurvrouw een groot bruin meeuwskuiken. Eerst zat het daar onbeholpen terwijl ons poesje geinteresseerd vanaf een wat hoger afdakje toekeek. Eerst waren we bang dat het van het dak afgevallen was, maar het mankeert niks. Buurvrouw heeft zelfs de dierenambulance gebeld. Vals alarm, want vandaag vliegen massaal alle meeuwen uit. Verderop, op het grasveld naast de sloot krijgt een ander meeuwenjong ook vlieglessen. Het is de natuur.
Wij houden vanaf het balkon de wacht afgewisseld door buurvrouw vanuit de tuin, opdat er geen poezen een ontijdig einde maken aan de les. Vanaf het dak en vanuit de lucht krijsen pappa en mamma meeuw luid. "Honger, honger, ik heb honger" roept het jong. "Kom het maar halen," krijsen de ouders. Nu drentelt het kuiken heen en weer. Af en toe slaat het de vleugelsuit, maar golfplaat is erg eng en lopen op van die flapvoeten op een onregelmatig dak is best moeilijk. Pappa en mamma scheren laag over het balkon om de enge mensen en katten weg te houden van hun baby.
Het komt goed jochie, alle andere meeuwen hebben het ook geleerd!

Dit bericht is geplaatst in Dieren.

6 reacties op “Vlieglessen

 1. Jan H schreef:

  En dat doen ze allemaal op 1 dag?

 2. Thorn schreef:

  De mevrouw van de dierenambulance vertelde vanochtend dat ze al tientallen telefoontjes had gehad over jonge vogeltjes waarvan mensen dachten dat die uit het nest waren gevallen, dus ik denk dat ze inderdaad allemaal een dagje met weinig wind en mooi weer hebben afgewacht.

 3. GobboE schreef:

  mooi heh
  en wat een herrie 🙂

 4. ellahir schreef:

  Vanmorgen zag ik hem niet. Ik hoop maar dat’ie intussen opgevlogen is als ik vanavond van mijn werk kom en dat niet de achtertuin vol met veertjes ligt.

 5. ellahir schreef:

  Nou, het is weer helemaal rustig op het dakje van de buurvrouw. Het meeuwenfront is opgetrokken 😉

 6. aargh schreef:

  Hierachter eenzelfde tafereel, maar dan zijn het kraaienjongen die op het platte dak van de achtereburen heen en weer drentelen om moed te verzamelen voor de sprong. In het diepe. Ook vogels moeten eraan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s